.

02/17/16 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Κρίσεις Ταξιάρχων Ελληνικής ΑστυνομίαςΜετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Ιωάννη Διαμαντόπουλου και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Απάντηση Τόσκα στους επαΐοντες της αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας της Νέας ΔημοκρατίαςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανακοινώνει τα παρακάτω ως απάντηση στις αιτιάσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας για τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας:

Κατάθεση Αναφοράς από Χαρά Καφαντάρη με θέμα: ''ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟ 35ο''


 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

Αναφορά
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΘΕΜΑ: ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟ 35 Ο


Η βουλευτής Β’ Αθήνας Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με το εν λόγω θέμα.
Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να προβείτε.
Η καταθέτουσα Βουλευτής
Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη

 
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των ΗΠΑ
Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035
Πειραιώς 31, Αθήνα ΤΚ 105 53
Τηλ 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2105205927
Website: www.vfu.gr E-Mail:info@vfu.gr
Αθήνα, 12-02-2016
Προς: Τους κ.κ. Βουλευτές
του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟ 35ο
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο κεφάλαιο για τους Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος υπήρχε, πέραν πολλών άλλων διαβεβαιώσεων, η ξεκάθαρη δέσμευση ότι οι Εθελοντές του ΠΣ, θα διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις σε ειδική κατηγορία για την εισαγωγή τους στο ΠΣ.
Το ποσοστό των Εθελοντών Πυροσβεστών οριζόταν στο 10% επί των εισακτέων για την κάθε μια σχολή (Πυροσβεστών και Δοκίμων Ανθυποπυραγών), με δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές μέχρι το 35ο έτος της ηλικίας τους . Όλα αυτά θα ίσχυαν με την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος Εθελοντής Πυροσβέστης θα είχε αποδεδειγμένη τουλάχιστον τριετή ευδόκιμη υπηρεσία στο Π.Σ..
Μάλιστα, η παραπάνω δέσμευση είχε και εξακολουθεί να έχει την καθολική αποδοχή και υποστήριξη της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας και των στελεχών του τμήματος ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς σήμερα, αν κι έχουν ανακοινωθεί τα πεδία που θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για τις σχολές του ΠΣ και από χθές άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις, διαρρέουν πληροφορίες πως το τελικό ποσοστό της ειδικής αυτής κατηγορίας θα κινηθεί στο 3%, πιθανόν και λιγότερο και χωρίς πρόβλεψη για το αυξημένο όριο ηλικίας στα 35 έτη.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει προγραμματίσει οποιαδήποτε συνάντηση μαζί μας, παρά τις επανειλημμένες μας αιτήσεις, δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την θετική έκβαση του συγκεκριμένου θέματος.
Με σκοπό να αποκτήσετε όσο το δυνατόν σφαιρικότερη γνώση επί του ζητήματος σας παραθέτουμε τις έως σήμερα ληφθείσες νομοθετικές αποφάσεις, με τις οποίες φανερώνεται το σκεπτικό της Πολιτείας έναντι του εθελοντισμού στο Π.Σ.:
  1. Με το Άρθρο 8 του Νομου 1951/1991 (καθιέρωση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη) προβλεπόταν: “ Οι εθελοντές πυροσβέστες που έχουν διετή συνεχή ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα προτιμώνται κατά τους διαγωνισμούς, για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα, έναντι των άλλων υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα. Το ποσοστό των εκάστοτε κενών οργανικών θέσεων που υποχρεωτικά πληρούνται από εθελοντές πυροσβέστες ορίζεται σε 20% αυτών . Το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξάνεται με απόφαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης.
2 / 2
  1. Με το Άρθρο 18 του Νόμου 4029/2011 (Εθελοντισμός στο Π.Σ.) προβλέπεται “Οι εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, λαμβάνουν μόρια κατά τους διαγωνισμούς, για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Αυτό λοιπόν που προκύπτει και από τις δύο περιπτώσεις είναι ότι ο Νομοθέτης επιθυμεί την είσοδο Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα ως μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και μάλιστα σε σημαντικό ποσοστό, αναγνωρίζοντας τόσο το προσφερόμενο έργο, όσο και την ήδη αποκτηθείσα εμπειρία - προϋπηρεσία, γεγονός αναμφισβήτητο και σημαντικότατο προς όφελος του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ως εκ τούτου, η προαναφερόμενη, ως διαρρέουσα πληροφορία, ειδική κατηγορία του 3% αποτελεί ποσόστωση σχεδόν μηδενικής βάσεως και κενού περιεχομένου, δεδομένου ότι σε πιθανή εισαγωγή εκατό πυροσβεστών μόνο τρείς θα προέρχονται από το εθελοντικό προσωπικό και ενώ σε πιθανή εισαγωγή πενήντα δοκίμων ανθυποπυραγών μόνο δύο.
Επίσης σε ότι αφορά το όριο ηλικίας υπενθυμίζουμε ότι οι εποχικοί πυροσβέστες προσελήφθησαν λόγω προϋπηρεσίας ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με όριο ηλικίας έως 55 ετών και όσοι εξ’ αυτών προσελήφθησαν σε ηλικία έως 40 ετών θα μονιμοποιηθούν ως πυροσβέστες με την ολοκλήρωση της πενταετίας.
Επίσης οι πυροσβέστες έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στη Σχολή Ανθυποπυραγών με όριο ηλικίας το 35ο.
Για όλους αυτούς τους λόγους εξακολουθούμε να επιμένουμε στην ποσόστωση του 10% για την Σχολή Πυροσβεστών και την Σχολή Ανθυποπυραγών αντίστοιχα με όριο ηλικίας το 35ο, διότι δημιουργεί έναν εύλογο και σε λογικά πλαίσια αριθμό εισακτέων Εθελοντών Πυροσβεστών με τον οποίον αναγνωρίζεται το έργο του εθελοντισμού στο Π.Σ. και ταυτόχρονα στελεχώνεται αυτό με ήδη έμπειρα κι εκπαιδευμένα στελέχη, τα οποία έχουν 5, 10 ακόμα και 15 έτη εθελοντικής υπηρεσίας.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.
Για το Δ.Σ. Μάκης Τσιουγκρής
Πρόεδρος
Δημήτριος Ζέρβας
Γενικός Γραμματέας

Κρίθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
Υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (22) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων, -1- Ειδικών Καθηκόντων - Υγειονομικό και -1- Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).