.

06/20/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νοίκιασε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Ρώσος κροίσος ΡιμπολόβλεφΑποκαλυπτική για μια ακόμη φορά η Σίβυλλα, γράφει σήμερα πως πλήθος αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν φύλακες άγγελοι του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ, αφού πριν από λίγες εβδομάδες ο Ρώσος έκλεισε ειδική συμφωνία με την Ελληνική Αστυνομία εκμεταλλευόμενος σχετική υπουργική απόφαση.

Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.: Ώριμο αίτημα η κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ


«Ο πρόσφυγας, η τελευταία φιγούρα διεθνούς προστασίας που αντέχει, αντιμετωπίζεται από το επίσημο κράτος, όσο και από το επίσημο παρακράτος της Χρυσής Αυγής, ως ανεπιθύμητος, ως εχθρός, ως εισβολέας», αναφέρεται χαρακτηριστικά


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

Σήμερα 20 Ιουνίου, που είναι μέρα αφιερωμένη στους πρόσφυγες, παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία, να γίνει ένας απολογισμός, για τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας.

Ο πρόσφυγας, η τελευταία φιγούρα διεθνούς προστασίας που αντέχει, είναι αυτός που εγκατέλειψε την πατρίδα του, αναζητώντας πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, γιατί κινδύνευε η ζωή του εκεί, για λόγους πολιτικούς, θρησκευτικούς, ιδεολογικούς ή για λόγους πολεμικών συρράξεων και εμφυλίων πολέμων, δυστυχώς αντιμετωπίζεται τόσο από το επίσημο κράτος, όσο και από το επίσημο παρακράτος της Χρυσής Αυγής, ως ανεπιθύμητος, ως εχθρός, ως εισβολέας.

«Πες την ιστορία μου»: 4 ιστορίες προσφύγων σπάνε τη σιωπή


Πρόσωπο και φωνή σε τέσσερις άγνωστες ιστορίες προσφύγων δίνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου). Ο Μίτρα, ο Αμάντου, ο Σααλίμ, και η Νασρίν έκαναν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι προς την Ελλάδα, βίωσαν στη χώρα τους τον πόλεμο, τη βία, την απόγνωση και αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο από ανάγκη και όχι από επιλογή.

Κοινό υπόμνημα ΠΟΕΠΛΣ-ΕΠΛΣ ΝΔ Ελλάδος για τους χώρους φύλαξης κρατουμένων


Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και η Ε.Π.Λ.Σ. Ν.Δ. Ελλάδος απέστειλαν από κοινό εμπιστευτικό υπόμνημα προς την ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κοινοποιούμενο και στον Εισαγγελέα του Δ.Ν.Π. σχετικά με την έλλειψη στοιχειωδών όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους φύλαξης κρατουμένων των Λιμενικών καταστημάτων.
Αφορμή για το ανωτέρω, υπήρξε η πρόσφατη απόδραση κρατούμενων λαθρομεταναστών από τον χώρο φύλαξης του Κ.Λ. ΠΑΤΡΩΝ και η διαθεσιμότητα συναδέλφου που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με την Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
18/6/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με την Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, συνάντηση της βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δέσποινας Χαραλαμπίδου, του μέλους του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Έφης Τελλή και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.     
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου, όπως οι μεγάλες μειώσεις μισθών, η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, η παράτυπη κράτηση υποδίκων ή καταδίκων που προορίζονται για τα Σωφρονιστικά Καταστήματα και επιβαρύνει ιδιαίτερα την κατάσταση στα κρατητήρια της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον δήλωσαν πως οι αστυνομικοί δεν επιθυμούν να γίνονται σάκος του μποξ για τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης.

Στον ασφαλιστικό χρόνο ή στα 67 το μέρισμα του ΤΕΑΠΑΣΑ,-Τα πάνω κάτω φέρνει η εγκύκλιος (εκδόθηκε κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Διοίκησης του ΤΕΑΠΑΣΑ) της Δ/σης πρόσθετης Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αναφορικά με τον χρόνο απονομής του επικουρικού όλων των τομέων (μερίσματος). Σύμφωνα με την εγκύκλιο και προκειμένου «οι ασφαλισμένοι (νέοι και παλαιοί) του ΤΕΑΠΑΣΑ, να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στον επικουρικό Τομέα με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισής τους, με τις αυξημένες πλέον από την 1-1-2011 προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και να συνταξιοδοτηθούν ταυτόχρονα με τον κύριο φορέα ασφάλισης, έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τον επίμαχο χρόνο (5ετία) κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 7 του αρ. 41 του Ν. 3996/2011 η οποία αξιοποιείται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο ΤΕΑΠΑΣΑ με τον ίδιο τρόπο που αξιοποιείται στο Δημόσιο». Η εγκύκλιος αλλάζει τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, καθώς, για να χορηγηθεί το επικουρικό (μέρισμα), απαιτείται πλέον: