.

08/13/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

H ZΩΝΗ

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επιχείρηση “Ξένιος Δίας”

 
Δήλωση των:
Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α' Αθήνας
Βασιλικής Κατριβάνου, βουλευτή Β΄ Αθήνας
Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α' Πειραιά
Κώστα Ζαχαριά, βουλευτή Αρκαδίας
Μαρίας Κανελοπούλου, βουλευτή Αχαϊας
Τάσου Κουράκη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης
Ηρώς Διώτη, βουλευτή Λάρισας
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης
Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης
Αφροδίτης Σταμπουλή, βουλευτή Σερρών
Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας
Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας
Εδώ και μία εβδομάδα, υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές πογκρόμ με την κυνική ονομασία “Ξένιος Ζευς”. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό. Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία.

Τοποθέτηση Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημ. στην εκπομπή του skai TV ''Πρωϊνή Ενημέρωση'',με θέμα την αστυνομική επιχείρηση ''Ξένιος Ζεύς''

Τοποθέτηση Προέδρου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημ. στην εκπομπή του skai TV ''Πρωϊνή Ενημέρωση'', 06:00΄- 10:00΄ το πρωί, με τον κ. Γιώργο ΨΑΛΤΗ, την 06/08/2012 με θέμα την αστυνομική επιχείρηση ''Ξένιος Ζεύς''.

Δείτε το video

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές στην Αρκαδία

 
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας με το βουλευτή Κώστα Ζαχαριά και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Θανάση Μάντη, Γιάννη Λάζαρη και Γιάννη Κουνέλη επισκέφτηκαν το διήμερο 8 και 9-8-2012 τα χωριά των Δήμων Μεγαλόπολης και Τρίπολης που υπέστησαν τα καταστροφικά πλήγματα των πυρκαγιών.
Τα 30 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής γης που χάθηκαν, είναι ο βαρύς φόρος της Αρκαδίας στην ανεύθυνη πολιτική δασοπροστασίας που ασκείται και στην επιλογή ενός ισοπεδωτικού προτύπου ανάπτυξης. Οι πρακτικές των καταπατήσεων και των αυθαιρεσιών, της εκτός σχεδίου δόμησης, της εγκατάλειψης της υπαίθρου, της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού, της απουσίας χρήσεων γης και εθνικού δασολογίου, των ανεξέλεγκτων χωματερών σκουπιδιών, της απαξίωσης και συρρίκνωσης των αρμοδίων υπηρεσιών και μάλιστα της Δασικής Υπηρεσίας, οδηγούν στο έλεος των πυρκαγιών το καλοκαίρι και των πλημμυρών το χειμώνα.

ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ

Η "παγίδα" του όρου "ειδικά μισθολόγια".

Πως παγιδεύεται η κοινή γνώμη....
...τις τελευταίες ημέρες, διεξάγονται στο Λονδίνο οι 30οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε κάποια από τα αγωνίσματα, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σωματική διάπλαση, ώστε να ισχύει το "ευ αγωνίζεσθε" ή αλλιώς η αθλητική δικαιοσύνη.
Έστω ότι κάποιος, δεν έχει δει ποτέ πυγμαχικό αγώνα. Του δείχνουμε στην σειρά, τρεις αγώνες πυγμαχίας, στην κατηγορία των 94+ κιλών. Αν την επόμενη ημέρα, του γίνει η ερώτηση : "ποια η άποψή σου για τους πυγμάχους;", το πιθανότερο είναι να απαντήσει : "είναι σωματώδεις".
Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει και η κατηγορία των 56 κιλών, όπου οι αθλητές (πυγμάχοι), είναι μάλλον μικροκαμωμένοι.
κάπως έτσι σερβίρονται και τα "ειδικά μισθολόγια".... διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : "σκληρή διαπραγμάτευση για τα ειδικά μισθολόγια. Οι αποδοχές στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών κατηγοριών.......".
Ο μέσος αναγνώστης, κατανοεί, όλοι όσοι κατονομάζονται, ανήκουν στην ίδια κατηγορία αμειβομένων, την οποία, "κάποιος" την ονόμασε με τον ουδέτερο όρο "ειδικά μισθολόγια". Κατά συνέπεια, η κοινή αντίληψη, είναι ότι όλοι οι παραπάνω αμείβονται με παρόμοιο (αν όχι με τον ίδιο) τρόπο.
 

Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος-Οικολογίας για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας

 
9/8/2012
Ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος-Οικολογίας για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας.
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και αγαθών είναι επιτακτική ανάγκη.
Και στο φετινό καλοκαίρι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πυρκαγιές που καίνε δασικές και γεωργικές εκτάσεις και απειλούν κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας μεγάλες περιβαλλοντικές και οικονομικές καταστροφές.
Είτε οι πυρκαγιές είναι τυχαίες είτε εκ προθέσεως, το μέγεθος των καταστροφών εξαρτάται, μεταξύ άλλων, και από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στη δασοπροστασία, όπου η πρόληψη πρέπει να έχει κυρίαρχη θέση.
Πρόληψη δεν είναι μόνο τα διαχειριστικού χαρακτήρα μέτρα, αλλά κυρίως τα νομικού χαρακτήρα μέτρα, που οφείλουν να ορίζουν το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των δασών. Η εφαρμογή δε των νόμων δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και να «μην κλείνει το μάτι» στους καταπατητές.

Συναντήσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Θράκη

Αθήνα 9 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/5/37κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Φωτόπουλο συνεχίζει την περιοδεία στις ακριτικές περιοχές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καταγράφοντας και αντιμετωπίζοντας άμεσα–όπου τούτο είναι εφικτό- τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας και υγιεινής και ασφάλειας που απασχολούν τους συναδέλφους μας στο πλαίσιο της ευρείας έκτασης αστυνομικής επιχείρησης των συνόρων, αλλά και της κράτησης των μεταφερθέντων αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών Κομοτηνής και Ξάνθης.

Ενημερωτικό newsletter ΕΑΠΣ Ιούλιος 2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα προς τον υπουργό Εθνικής Αμυυνας με θέμα: Παράλογη και επιζήμια η κατάργηση της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης με κίνδυνο διακοπής ή παραχώρησης σε ιδιώτες της έκδοσης του ιστορικού περιοδικού Ναυτική Ελλάς

 
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Παράλογη και επιζήμια για το Δημόσιο και για την ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και του πολιτισμού της η κατάργηση της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης με κίνδυνο διακοπής ή παραχώρησης σε ιδιώτες της έκδοσης του ιστορικού περιοδικού Ναυτική Ελλάς
Σύμφωνα με πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες μεταξύ των υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και νομικών προσώπων συγκαταλέγεται – μόνο αυτό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ελληνική Θαλάσσια Ένωση (ΕΘΕ). Η ιστορική ΕΘΕ υπάγεται στο ΓΕΝ και η κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της μέχρι σήμερα είναι ανεκτίμητη. Ιδρύθηκε στις 15/07/1931 και μεταξύ άλλων επιφανών, ιδρυτικά μέλη της ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο ναύαρχος Κουντουριώτης οι οποίοι μάλιστα τιμήθηκαν με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. Ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου λειτουργεί από το 1935 και πανθομολογουμένως η προσφορά της στην ανάπτυξη και την ανάδειξη της ελληνικής ναυτοσύνης αλλά και του ναυταθλητισμού είναι πολύ μεγάλη. Από την ίδρυση της η ΕΘΕ ανέλαβε την έκδοση του περιοδικού Ναυτική Ελλάς, περιοδικό το οποίο εκδίδετο ήδη από το 1928 και συνεχίζεται η έκδοση του μέχρι σήμερα. Η Ναυτική Ελλάς βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1979 και στις σελίδες της έχουν φιλοξενηθεί κείμενα κορυφαίων ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και πνευματικών ανθρώπων. Ενδεικτικά, ο Βενέζης, ο Μελάς, ο Νιρβάνας, ο Κόντογλου, ο Σεφέρης, ο Γεουργουσόπουλος και πολλοί άλλοι.
Σε αντίθεση με άλλους μη καταργούμενους οργανισμούς ή νομικά πρόσωπα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλων Υπουργείων η ΕΘΕ και η Ναυτική Ελλάς δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως η οικονομική διαχείριση τους ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με θετικά αποτελέσματα έχοντας μάλιστα δημιουργήσει υψηλό αποθεματικό το οποίο πρόσφατα «κουρεύτηκε» βάναυσα με βάση τις κυβερνητικές και τροικανές αποφάσεις.
Η διάλυση της ΕΘΕ επιδιώκεται ήδη από καιρό τώρα με σκοπό όπως λέγεται να εξοικονομηθούν πόροι. Ταυτόχρονα περιέργως αποσιωπάται η απάντηση στο ερώτημα ποια θα είναι η τύχη του περιοδικού. Ωστόσο, τα εκάστοτε μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, οι δε τρεις υπάλληλοι εργάζονται υπό ειδικό καθεστώς, διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία στην εργασία που κάνουν επί πολλά χρόνια και θα συνεχίσουν αν καταργηθεί η ΕΘΕ και κλείσει το περιοδικό να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο σε όποια θέση και αν μετατεθούν. Δεν τίθεται επομένως απολύτως κανένα ζήτημα εξοικονόμησης πόρων ή περικοπής δαπανών του δημοσίου. Αντίθετα, πέραν της ιστορικής και πολιτιστικής απαξίωσης μίας τόσο σημαντικής διαδρομής τίθεται και θέμα απώλειας δημοσίων εσόδων. Η Ναυτική Ελλάς έχει έσοδα από καταχωρούμενες διαφημίσεις, έχει κερδοφόρους ισολογισμούς, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και διατίθεται σε οργανισμούς, σε σωματεία, σε σχολεία και αλλού. Αποτελεί δηλαδή μία έκδοση η οποία προφανώς γεννά ιδιωτικό εκδοτικό ενδιαφέρον, το οποίο πιθανότατα είναι και η ανομολόγητη αιτία της σχεδιαζόμενης κατάργησης της ΕΘΕ.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζουν την εξόφθαλμα παράλογη και πολύπλευρα επιζήμια κατάργηση του πλεονασματικού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, αγνοώντας μία τεράστια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή άνω των 80 ετών και στερώντας αντικειμενικά από το λαό μας το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη;
2. Εάν τελικώς καταργηθεί η ΕΘΕ ποια θα είναι άραγε η τύχη του περιοδικού Ναυτική Ελλάς;
Ο ερωτών βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά και Νησιών