.

05/15/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  1. Τουυ Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτ. πολιτική και άμυνα.

    Η συνεχής διαστρέβλωση και μεθοδευόμενη παραμόρφωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας έχουν μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών δυνάμεων και των κυριάρχων ΜΜΕ.
    Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει η κοινωνική γενοκτονία του λαού είναι το ζητούμενο σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα που μάχεται. Ο πυρήνας των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να είναι έωλη και απομονωνόμενη χωρίς αυτή να συνοδεύεται από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που πραγματικά υπερασπίζεται την εθνική και λαϊκή κυριαρχία στη βάση του διεθνούς δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Η γεωστρατηγική, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η οικονομική διπλωματία, η ενεργειακή πολιτική της χώρας, η διατροφική αυτάρκεια σε βασικά είδη διατροφής, η πλήρης ανάπτυξη όλων των οικονομικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουμε, οι αναγκαίες διακρατικές συμβάσεις με μια σειρά από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. αποτελούν με τίτλους, τα βασικά πολιτικά στοιχήματα για μια κυβέρνηση της αριστεράς. Η ανάγκη η χώρα μας να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας για άνοιγμα τέτοιων διακρατικών και πολυμερών συνεργασιών με χώρες από την Λατινική Αμερική, την Αφρική, τον Αραβικό κόσμο και την Ευρασία είναι μονόδρομος στις σημερινές συνθήκες.
    Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας με το αναγκαίο δημόσιο κυρίαρχο ρόλο σε εναρμόνιση με την περιβαλλοντική προστασία, αναφέρονται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως εναρμονίζονται με την διαχρονική πολιτική και κινηματική του πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές περιθωριοποίησης και αφανισμού του ΙΓΜΕ, της ΔΕΠΑ, των δημοσίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα εξασφαλίζουν τα οικονομικά εργαλεία ανάπτυξης του πολυποίκιλου πλούτου της χώρας μας.
    Οι ΑΟΖ, οι νέοι ενεργειακοί δρόμοι στην Ανατολική Μεσόγειο, οι περιφερειακοί ανταγωνισμοί και η θέση της Ελλάδας είναι στον πύρινα των επεξεργασμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μια πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική φιλειρηνική πολιτική, έξω από Νατοϊκούς τυχοδιωκτισμούς που απομονώνουν τη χώρα μας και την στερούν από παραδοσιακές καλές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής και του Περσικού κόλπου.
    Το γεγονός το ότι η χώρα μας στερείτε στρατηγική στην διεκδικήσει του διεθνούς δικαίου, αφήνει μεγάλα περιθώρια αμφισβητήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σήμερα από την Τουρκία, αύριο, ίσως και από άλλες γειτονικές χώρες . Τώρα που το διεθνές δίκαιο καταρρακώνετε και ο ΟΗΕ παρακμάζει σύμφωνα με τον καταστατικό του χάρτη, αφού δεν ανταποκρίνεται στους σημερινούς γεωπολιτικούς και διεθνείς συσχετισμούς, η πολιτική των «κανονιοφόρων» δυναμώνει στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.
    Η σταθερή μας προσήλωση στις ειρηνικές, διαπραγματεύσεις βασισμένες αποκλειστικά στο διεθνές δίκαιο, με την διεθνοποίηση των θέσεων αυτών σε κάθε διεθνή οργανισμό είναι η μόνη διέξοδος που θα μας βγάλει από ελεγχόμενες η μη, στρατιωτικές εμπλοκές, επεισόδια και εντάσεις. Μόνο τα αστικά κόμματα έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια δοκιμασμένη αδιέξοδη στρατηγική. Ιδιαίτερα εκείνα τα κόμματα που κατά κόρον χρησιμοποιούν τον όρο «πατριωτισμό» ( ενώ έχουν υπογράψει την νέο- αποικιοποιήση της Ελλάδας) και δεν έννουν τον νέο διεθνισμό και πατριωτισμό με ταξικές αναφορές και αναλύσεις όπως κάνουμε εμείς.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μια συνεπής δύναμη σταθερής προσήλωσης στην ειρηνική διευθέτηση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πρέπει να είναι και μια δύναμη που υπερασπίζεται σθεναρά και αμετάκλητα το διεθνές δίκαιο, τι διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τις διεθνείς συνθήκες, αξιοποιώντας με κάθε ευκαιρία στον δημόσιο λόγο του.
    Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, την Λιβύη, την Αίγυπτο, σε πρώτη φάση, ώστε η ανακήρυξη ΑΟΖ να έχει ως επακόλουθο την οριοθέτηση ΑΟΖ, γιατί αλλιώς, μονομερής ανακήρυξη χωρίς τις προηγούμενες διαπραγμάτευσης για κοινή οριοθέτηση βασισμένη στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, οδηγούν τις υποθέσεις αυτές στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
    Η περίπτωση της Τουρκίας για την οριοθέτηση πρέπει να σχεδιαστεί διπλωματικά, έτσι, ώστε, για αυτονόητους λόγους, αφού πρώτα η χώρα μας έχει ολοκληρώσει επιτυχώς και την οριοθέτηση με όλες τις άλλες όμορες χώρες ΑΟΖ. Μια τέτοια διπλωματική προσέγγιση θα «αφοπλίσει» το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο τις Τουρκίας σε πλήρη διεθνή απομόνωση, στην περίπτωση που θα επιλέξει την πολιτική της έντασης.

    Αμερικανό-νατοϊκή στρατηγική, Ισραηλινός οικονομικός, ενεργειακός και γεωπολιτικός κλοιός σε βάρος της Ελλάδας και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι κινήσεις από την πλευρά του Ισραήλ σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και την ίδια την Κύπρο, είναι για τους εξής ιδιοτελείς λόγους:
    Πρώτον: Διότι αυτή η οριοθέτηση είναι απόλυτα αναγκαία ώστε το Τελ Αβίβ να αντλήσει και να μεταφέρει νόμιμα και με ασφάλεια το φυσικό αέριο από τα θαλάσσια σύνορά του και πιο συγκεκριμένα από το πλούσιο εντοπισμένο κοίτασμα "Λεβιάθαν".
    Δεύτερον: Διότι το Ισραήλ είναι αρνητικά προδιατεθειμένο απέναντι στην Τουρκία και προφανώς θέλει να καταδείξει ότι η αντιπαράθεση της Άγκυρας στην επεκτατική πολιτική του, μπορεί να αποβεί άκρως ζημιογόνα για τα συμφέροντά της.
    Τρίτον: Διότι με την κίνηση του αυτή το Τελ Αβίβ καταδεικνύει πόσο "χρήσιμο" μπορεί να αποβεί σε Ελλάδα και Κύπρο και επομένως πόσο επωφελής θα μπορεί να καταλήξει η "δορυφοροποίηση" των δύο τελευταίων στην Ισραηλινή στρατηγική.
    Αν αυτοί, ή περίπου αυτοί, είναι οι σχεδιασμοί του Ισραήλ, τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα;
    Να ακολουθήσει πολιτική περαιτέρω "δορυφοροποίησης" απέναντι στο Ισραήλ, όπως έκανε η παραδομένη αμερικανό έμπνευστη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου;
    Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ούτε "δορυφόρος" του Ισραήλ, ούτε να συνεχίζει μια πολιτική "κατευνασμού" απέναντι στις απαράδεκτες βλέψεις της Άγκυρας.
    Η χώρα μας, αντίθετα, πρέπει να προσανατολισθεί σε μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική έξω και πέρα από τα Αμερικανό- ατλαντικά πλαίσια.
    Μια ανεξάρτητη και πολυδιάστατη πολιτική που θα αξιοποιεί στη βάση αρχών δυνατότητες, ευκαιρίες και συμπτώσεις συμφερόντων με οποιαδήποτε γειτονική χώρα που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να υποκύπτει ούτε στις Ισραηλινές θηριωδίες και βαρβαρότητες ούτε στις Τουρκικές βλέψεις, που παρακάμπτουν σε Αιγαίο και Κύπρο τη διεθνή νομιμότητα είναι ένας σύνθετος αλλά ελπιδοφόρος δρόμος για μια πραγματικά κυρίαρχη εξωτερική πολιτική.

TO "PARTY" ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αυτό το Σάββατο 19 Μαϊου, η "Αυγή" θα συναντήσει τους φίλους και τους αναγνώστες της σε ένα πάρτυ για νέους και μεγαλύτερους...
Για να πιούμε ένα ποτό
Για να κουβεντιάσουμε
Για να συστηθούμε ξανά
Για να ξανασυναντήσουμε παλαιότερους φίλους
Γιαι να γνωρίσουμε τους νεότερους, που μας αναζητούν ολοένα και περισσότερο δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη σε μια δύσκολη περίοδο που η εφημερίδα της Αριστεράς δίνει τη δική της μάχη.
Οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση της "Αυγής" σάς περιμένουμε το Σάββατο 19 Μαΐου μετά τις 9.00 το βράδυ στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136) στο Θησείο, δίπλα στον σταθμό.

Είναι βέβαιο ότι θα ασκηθεί ένας τεράστιος εκβιασμός σε βάρος του λαού, για να τον κάνουν να υποκύψει

Τι σημαίνουν τα θετικά για την αριστερά εκλογικά αποτελέσματα; Ποιες οι ευθύνες της και οι αδυναμίες της; Μπορεί να επιχειρήσει τα επόμενα βήματά της προς την κυβερνητική εξουσία και με ποιες προϋποθέσεις; Είναι πραγματική απειλή η Χρυσή Αυγή και πώς αντιμετωπίζεται;



Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ελληνίδες και  έλληνες,
Πήραμε με αξιοπρέπεια, με αίσθηση της ιστορικής και πατριωτικής μας ευθύνης την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας.Να μη γίνουμε και εμείς μια δύναμη αφερέγγυα στο πολιτικό σκηνικό.
Τα κόμματα του μνημονίου δεν ζήταγαν από εμάς απλώς να συναινέσουμε σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου, ζήταγαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα. Να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Δεν τους κάναμε τη χάρη. Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.
Οι δυνάμεις του χθες, αυτοί που κατεδάφιζαν την κοινωνία επί 2 και πλέον  χρόνια, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων και ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν μόνο οι ισχυροί, ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Επιμένουν να απειλούν και να τρομοκρατούν τον ελληνικό  λαό.
Δεν καταλαβαίνουν όμως, ότι λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, δεν μπορεί πλέον να εκβιάζεται.

διαβάστε το πλήρες κείμενο

13ο Τακτικό Συνέδριο Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Την  Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στην πόλη της Καλαμάτας ξεκινάνε οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων του Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Το συνέδριο αυτό αποκτά βαρύνουσα σημασία γιατί πραγματοποιείται σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, σε μία πραγματικά δύσκολή συγκυρία που οι διεκδικήσεις των εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως «ανήθικες προτάσεις», από ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, ανίκανο και ανίσχυρο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως δεν αντιλαμβάνεται που μας έχουν οδηγήσει οι επιλογές του και οι κατά καιρούς καιροσκοπισμοί του, τα τελευταία 38 χρόνια.
Το μέλλον όμως δεν μπορεί να περιμένει.



διαβάστε περισσότερα στο www.poepls.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Ο,ΑΣ.Υ.

"Στρατιωτικοί -πολίτες είναι ένα.Γι΄ αυτό και θα κερδίσουν"

Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Ανέστη Τσουκαράκη
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

Άραγε, μπορεί μια κατάσταση (όποια και να είναι αυτή), που επηρεάζει δυσμενώς το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να μην επηρεάσει ή να επηρεάσει και τους Έλληνες στρατιωτικούς, με την ίδια ή παρόμοια μορφή και ένταση;Μπορεί, για παράδειγμα, όταν θίγονται τα εργασιακά – μισθολογικά - συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα της/του συζύγου, των γονέων ή των τέκνων των Ελλήνων στρατιωτικών, της οικογένειάς των εν γένει, των φίλων και γειτόνων τους, να επηρεαστούν ή να μην επηρεαστούν και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί Μπορεί όταν ξένοι παράγοντες καταδυναστεύουν, με τη βοήθεια ντόπιων μηχανισμών, την ίδια τη Χώρα και τους πολίτες της να επηρεαστούν ή να μην επηρεαστούν και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί;Μπορεί όταν βασικά θεμελιώδη δικαιώματα καταπατώνται, σε ένα άγνωστο όνομα και για έναν άγνωστο σκοπό να επηρεαστούν ή να μην επηρεαστούν και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί;Μπορεί όταν τα πάντα ανατρέπονται στη ζωή των περήφανων Ελλήνων, μέσα σε ασύλληπτα ελάχιστο χρονικό διάστημα, αλλοιώνοντας και αυτά τα ίδια περήφανα Ελληνικά χαρακτηριστικά, που με αγώνες και κόπο διαμορφώθηκαν και εξαπλώθηκαν να επηρεαστούν ή να μην επηρεαστούν και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί;

διαβάστε περισσότερα στο  www.onalert.gr