.

03/20/21 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Xρήστος Σπίρτζης:«Εμείς δεν θέλουμε μια αστυνομία με πραιτοριανούς»


Συνέντευξη του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα Political και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Αντωνόπουλο.

 

-Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εντύπωση ότι αμύνεται απέναντι στην κυβερνητική κριτική που θέλει το κόμμα σας να «κλείνει το μάτι» σε φαινόμενα βίας;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασυκοφαντεί τους αντιπάλους της προσπαθώντας να μας ταυτίσει με ακραίους χώρους. Έλεγαν λύσαμε τα χέρια της αστυνομίας για να κάνει τη δουλειά της. Και έλυσαν τα χέρια των ακροδεξιών για να δέρνουν απρόκλητα και έκνομα τους πολίτες. Είκοσι μήνες, για να χειραγωγήσουν την ελληνική κοινωνία μέσω του τρόμου και του φόβου, δημιουργούν νέα σώματα πραιτοριανών, ρουσφετολογικών προσλήψεων όπως τα ΔΡΑΣΗ, ΔΡΟΜΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία, αστυνομία μέσων μεταφοράς. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, συγκεκριμένων ομάδων, που στελεχώθηκαν με κατ' εξαίρεση προσλήψεις, ανεπαρκώς εκπαιδευμένων ειδικών φρουρών και η δράση ακροδεξιών θυλάκων είναι πλέον καθημερινότητα. Στον αντίποδα η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα θεριεύουν. O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει κάθε βίαιη έκφραση. Αγωνίζεται για να προασπίσει την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια των πολιτών και τα κατοχυρωμένα από το σύνταγμα, δικαιώματα.

-Μήπως η αστυνομία αποτελεί τον εύκολο στόχο αφού μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει μια διακομματική συναίνεση για το τι αστυνομία θέλουμε;

Ρωτήστε έναν αστυνομικό, που ψηφίζει Ν.Δ. Θα σας ενημερώσει… Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών είναι δημοκράτες, εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως εργαζόμενοι, ως οικογενειάρχες, ως λειτουργοί σε έναν πολύ κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο για την κοινωνία και την δημοκρατία. Ντρέπονται και αγανακτούν για την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών θυλάκων με την ανοχή της κυβέρνησης, για τους ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς, για μια αστυνομία, εργαλείο για την προώθηση κυβερνητικών σκοπιμοτήτων. Ξέρουν πλέον ότι εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να ασχολείται με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. Μια αστυνομία με εργαζόμενους με στολή και όχι με πραιτοριανούς.

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ; Πιστεύετε ότι υπάρχουν σκιές που πρέπει να διερευνηθούν ;

Πρόκειται για ακόμη έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει την τακτική της λασπολόγησης των πολιτικών της αντιπάλων εκτιμώντας – λανθασμένα – ότι έτσι θα καταφέρει να κρύψει από τους πολίτες την ανεπάρκεια της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη συγκεκριμένη τακτική.

-Γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα για την πανδημία και πόσο μπορεί να αντέξει η οικονομία αυτή τη κατάσταση ;

Τα μέτρα δεν αποδίδουν γιατί η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα επικοινωνιακά, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα ποδηγετώντας τους επιστήμονες και καταστρέφοντας τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Μια κυβέρνηση εμφανώς ανίκανη να προστατεύσει την υγεία των πολιτών. Βλέπουμε όλοι, δυστυχώς, τα τραγικά αποτελέσματα…Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την πολιτική ως αγορά και την αγορά ως πολιτική. Η οικονομία της χώρας έχει ήδη κατρακυλήσει σε εποχές μνημονίων, που μάλλον έχουν νοσταλγήσει οι Υπουργοί της ΝΔ.

-Πιστεύετε ότι η μη δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται μόνο στην επικοινωνιακή πίεση από την Κυβέρνηση ή ακόμη υπάρχουν εσωκομματικές «λακκούβες» που εμποδίζουν να βρείτε τον πολιτικό βηματισμό σας;

Μπορεί η πλειοψηφία των μέσων να μην προβάλλει τον αντιπολιτευτικό αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πολίτες όμως αισθάνονται παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς ότι είμαστε δίπλα τους. Φαίνεται καθημερινά στα social media που δεν ελέγχει. Οι εσωκομματικές λακκούβες κλείνουν με την υλοποίηση των στόχων του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα. Με την εκλογή νέων οργάνων, με την εντυπωσιακή διεύρυνση στις οργανώσεις μας, με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ένα κόμμα όλου του εύρους του προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού φάσματος, που συγκροτεί πολιτικοκοινωνική πλειοψηφία στον αντίποδα της βαρβαρότητας που ζούμε. Θα φανεί και δημοσκοπικά.

-Εσείς οι «πασοκογενείς» νιώθετε εγκλιματισμένοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο πρόεδρος μας, Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που εμπνέει και συσπειρώνει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Κάθε δημοκρατικός πολίτη που συστρατεύεται στο όραμα του Προέδρου μας, από όπου και αν προέρχεται, νιώθει στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι σπίτι του.