.

04/21/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πάγωμα των αποφάσεων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Να παγώσει τις αποφάσεις του για τη στήριξη των τραπεζών κάλεσε χθες με επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ενώ κατέθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα. Με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και καταθέτει τη θέση του συμμαχικού σχήματος επί του ζητήματος. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της επιστολής: "...Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα υγιές και σταθερό τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, το οποίο θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης - χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία - και παράγοντα σταθερότητας, που ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει ένα ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον για τους χιλιάδες εργαζομένους στις τράπεζες. Κατανοούμε τη σημασία ενός επαρκώς κεφαλαιοποιημένου τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο τόσο βαθιάς κρίσης, δεν μπορούμε όμως παρά να απορρίψουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της τρόικας και των διοικήσεων των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, με τον τρόπο που προωθείται.Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μεθόδευση, με μοναδικό στόχο τη διάσωση των τραπεζιτών και τη μετακύλιση του κόστους διάσωσης στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Επειδή, παρά τις προσπάθειες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός με υπεύθυνο τρόπο, δηλαδή μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τηρείται «σιγή ασυρμάτου» ως προς τα ζητήματα που άπτονται της χρηματοδότησης των τραπεζών..."

Διαβάστε όλη την επιστολή στην www.avgi.gr

Περιοδεία υποψηφιων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Την Παρασκευή 20 Απριλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  με τους υποψήφιους βουλευτές της Β΄ Αθήνας Ήσυχο Κώστα και Σακοράφα Σοφία  επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  παρουσιάζοντας στους ένστολους εργαζόμενους, τις θέσεις του ψηφοδελτίου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος του λαού.

Καθαρή εξαπάτηση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μετάθεση της παρακράτησης στις συντάξεις για τον επόμενο μήνα,

Όπως προβλεπόταν στον αρχικό προγραμματισμό των μνημονιακών επιταγών,οι μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα ξεκινούσαν, με αναδρομική ισχύ, μέσα στον Μάιο, αλλά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, λόγω τεχνικού προβλήματος στο μηχανογραφικό σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η εφαρμογή του μέτρου οδηγείται σε αναβολή για ένα μήνα αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αναβολή κατά ένα μήνα είναι η πιθανότερη εξέλιξη και έτσι οι περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες συντάξεις μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, με τις σχετικές ρυθμίσεις να τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου του 2012. Πρόκειται για μειώσεις 12% στις συντάξεις 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ. Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς. Καθαρή εξαπάτηση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μετάθεση της παρακράτησης στις συντάξεις για τον επόμενο μήνα, προκειμένου, όπως καταγγέλλει, οι αναδρομικές μειώσεις να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές.Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προσχηματική την επίκληση τεχνικών προβλημάτων, ώστε η παρακράτηση να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.Πρώτα στην κάλπη και μετά πληρώνετε στο ταμείο, δηλαδή. Πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση των πολιτών, για προσβολή στη νοημοσύνη τους, για φτηνά προεκλογικά κόλπα. Η πολιτική κουτοπονηριά στο μεγαλείο της», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.