.

05/02/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Εργατική πρωτομαγιά: Μήνυμα – Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πλήττονται ανηλεώς, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών μας, των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αγορών και των τραπεζιτών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012- Θα τους αφήσουμε ή θα τους χαλάσουμε τη σούπα. ..

Του Αντιπυράρχου-Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Γιάννη Σταμούλη


Το στυγνό κεφάλαιο, οι κερδοσκόποι των αγορών, οι τοκογλύφοι και το μαύρο μέτωπο των πολιτικών που τους στηρίζουν, σπρώχνουν την πατρίδα μας και την Ευρώπη σε εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες ΜΕΣΑΙΩΝΑ, όπου νόμος είναι το συμφέρον του αφεντικού.
Η μαύρη διετία που βιώνουμε στη χώρα μας, παρέα με το βρυκόλακα του μνημονίου, μας έχει οδηγήσει σε προσωπική χρεωκοπία.Το μνημόνιο εξασφαλίζει λεφτά γιά τους δανειστές-τοκογλύφους και τους τραπεζίτες και φτώχεια και εξαθλίωση στο λαό Η καθημερινότητά μας έχει πλούσια αρπαγή και ληστεία.
Συνεχή χαράτσια, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ,γκρέμισμα των παροχών υγείας, μειώσεις μισθών, ακρίβεια, ανεργία. Η μέγγενη των τροικανών αφεντικών και της μνημονιακής κατοχής δεν κάνει εξαιρέσεις. Συμπιέζει όλους μας, μέχρι να εξαφανίσει οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα και να καταστήσει τη χώρα μας ελκυστικό προορισμό για νεοαποικιακούς επενδυτές,που για ένα ξεροκόμματο θα εκλιπαρούμε να μας πάρουν στη δούλεψή τους.
Θα τους αφήσουμε ή θα τους χαλάσουμε τη σούπα. ..

Μήνυμα της Πανελλήνιας Ομοσπονίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για την Εργατική Πρωτομαγιά


Πειραιάς, 30 Απριλίου 2012
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την Ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με την βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό στο όνομα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο μεγάλος συνασπισμός που ακούει στο όνομα ΤΡΟΪΚΑ, έχει συναποφασίσει να ακυρώσει και να συντρίψει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό.
Είναι γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από την ιστορία κάθε φορά που το καπιταλιστικό σύστημα έρχεται αντιμέτωπο με ανάλογες κρίσεις δεν διστάζει να καταφύγει σε επαχθή για την κοινωνία μέτρα.
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι τιμούν τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις τους, είναι η μέρα που σηματοδοτεί την νέα αφετηρία, το νέο ξεκίνημα, την νέα δυναμική, την νέα πορεία για το μέλλον που μας ανήκει και που μπορούμε να το διαμορφώσουμε με τους δικούς μας όρους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος         Κατσίνας Σωτήριος

1η Μαίου,με τα μάτια και τη πένα ενός εν ενεργεία -εργαζόμενου- στρατιωτικού!

Του Ανέστη Τσουκαράκη

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ),
Πρόεδρος Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων.


Όλα ήταν κανονισμένα από πριν. Οι συμμετέχοντες είχαν πάρει τις αποφάσεις τους. Αυθόρμητα ο καθένας. Το ένοιωθαν. Ή τώρα ή ποτέ. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» είπαν. Μας τα πήραν και συνεχίζουν ακάθεκτα να τα παίρνουν όλα. Δικαιώματα. Εργασία. Μισθούς. Περιουσίες. Ελευθερία. Ξεκούραση. Την ίδια μας τη Χώρα. Την πατρίδα μας. Την περηφάνια μας. Τη ζωή μας. Την ύπαρξή μας την ίδια. Άνθρωποι που ζουν με την υποδούλωση άλλων ανθρώπων. Θα το επιτρέψουμε; Και βεβαίως όχι.Η απόφαση διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και με όλα τα μέσα. Σε όλους τους τόπους δουλειάς. Ακόμη και στο πιο απίθανο σημείο. Από στόμα σε στόμα. Χιλιάδες το γνώριζαν. Μικροί και μεγάλοι. Το περίμεναν. Τόπος συνάντησης η συγκεκριμένη πλατεία. Ημέρα Σάββατο. Η συγκεκριμένη ώρα.Έφτασε η ημέρα και η ώρα. Άρχισαν σιγά – σιγά οι οικογένειες να συγκεντρώνονται. Ωραία ημέρα. Περήφανη. Άλλος αέρας. Νέος. Φρέσκος. Πρώτη φορά θα συνέβαινε αυτό. Το πλήθος μεγάλωνε λεπτό το λεπτό. Ηρεμία. Ησυχία. Ειρηνική συγκέντρωση. Πρωτόγνωρη.
διαβάστε τη συνέχεια στο www.onalert.gr

Πρωτομαγιά 2012 - Σήμερα πορεία, αύριο απεργία!

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων της Χώρας για μια άλλη πολιτική εξόδου από την πολύπλευρη κρίση, στην οποία οδηγήθηκε η Χώρα από τα διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας και για την οποία καλούμαστε όλοι εμείς που βιώνουμε το μεροκάματο του τρόμου και της ανασφάλειας, να πληρώσουμε και πάλι το μάρμαρο..
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει στις επάλξεις του αγώνα τον αγανακτισμένο λαό μας ενάντια στα μέτρα λιτότητας, φτώχειας, ανεργίας και δυστυχίας. Ως Έλληνες Αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή διαχωρίσαμε τη θέση μας και συνταχθήκαμε με εκείνους που υποστήριξαν ότι με τα Μνημόνια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πολύ περισσότερο, με την πυγμή της καταστολής, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη.