.

07/21/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κρίσεις – προαγωγές στην Ελληνική Αστυνομία

Κύριε Υπουργέ,
  Με την υπ' αριθ. 300/4/7 από 03/07/2012 ανακοίνωσή μας, επισημαίναμε με δραματικούς τόνους την αδήριτη ανάγκη της ριζικής αναθεώρησης του διάτρητου συστήματος αξιολόγησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και σας καλούσαμε ως νέο υπουργό να κάνετε την υπέρβαση από το δικό σας μετερίζι.
  Τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου αποτυπώνουν χαρακτηριστικά τη νοσηρή κατάσταση, όπου πέραν της διάχυτης αγωνίας των συναδέλφων για το μέλλον του αστυνομικού μας οργανισμού, διατυπώνεται πλέον με ιδιαίτερη ένταση και η αγωνία της τοπικής και σκληρά δοκιμαζόμενης από το έγκλημα κοινωνίας, όσον αφορά την καρατόμηση του Διευθυντή Ασφαλείας Ρεθύμνου Νίκου Κουρμούλη, όπου κατάφερε με μεθοδευμένες προσπάθειες, συνεπικουρούμενος από τους συνεργάτες του αστυνομικούς συντριπτικά πλήγματα κατά του εγκλήματος στο Ρέθυμνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΟ NEWSIT

«Δυστυχώς οι κραυγές αγωνίας μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν εισακούστηκαν. Οι φοβερές ελλείψεις δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο. Το πρόβλημα είναι γνωστό και στον αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Δένδια άρα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει ή να μας κατηγορήσει ότι λαϊκίζουμε για το θέμα των ελλείψεων. Τρέμουμε μην ξεσπάσουν ταυτόχρονα φωτιές σε διαφορετικά σημεία που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι δυνάμεις να διασπαστούν. Τότε το πρόβλημα θα φανεί ακόμη περισσότερο» είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.

διαβάστε περισσότερα  στο  http://www.eaps.gr

Υπενθυμίζουμε τις θέσεις της ΠΕΑΛΣ για τις κρίσεις των Α/Ξ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Yπενθυμίζουμε τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. αναφορικά με τις κρίσεις των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., όπως διατυπώθηκαν στην από 20-07-2012 ανακοίνωσή μας και ισχύουν στο ακέραιο, σήμερα που οι κρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Κρίσεις Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αριθμ. Πρωτ.: 46/12 undefinedΒρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σημαντική στιγμή για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά και οι κρίσεις αυτές, θα διενεργηθούν στο ίδιο απαρχαιωμένο πλαίσιο και σε ένα θολό περιβάλλον, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες και δεν εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου του κρινόμενου αλλά και μεταξύ των στελεχών. Οι προβλεπόμενες σήμερα διατάξεις, δεν είναι επαρκείς και ξεκάθαρες για την τεκμηρίωση μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης κρίσης, αλλά στηρίζονται κυρίως στην προσωπική και υποκειμενική αντίληψη του κρίνοντος και όχι σε προκαθορισμένα, συγκεκριμένα, μετρήσιμα στοιχεία..


 διαβάστε περισσότερα στο http://www.peals.gr

Δεν εκχωρούμε ούτε την τιμή μας, ούτε την αξιοπρέπειά μας

Τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη ολοκληρωτική μισθολογική σφαγή στους Έλληνες στρατιωτικούς, αφενός με την περαιτέρω μείωση της τάξεως του 12% στις αποδοχές τους και αφετέρου με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων, κατά διαταγή των Τροϊκανών δυναστών μας, χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Θεωρούμε ότι η διπλή ως άνω διαρροή (12% - οδοιπορικά έξοδα) σκοπό έχει την εξασφάλιση του ενός εκ των ανωτέρω και τη σφαγή του άλλου, κατά το δόγμα του σοκ, ώστε μετά όλοι εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί κάνοντας την προσευχή μας να δεχτούμε την καλοπροαίρετη μείωση και να εφησυχάσουμε που δεν τα χάσαμε όλα, αλλά τα ελάχιστα με τη δυναμική συζήτηση και παρέμβαση των πολιτικών μας ηγετών.

Όχι όμως. Δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα το επιτρέψουμε εμείς να συμβεί αυτό.
 

Συνδικαλιστική διαμαρτυρία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προς τον Υπουργό για τις αποδράσεις στον Έβρο και τις συνθήκες κράτησης

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αντιδρά για τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων σχετικά με τις τελευταίες αποδράσεις στον Έβρο.
  Παρόλες τις έντονες αναφορές μας τελευταία για την κατάσταση των συνθηκών κράτησης στα κρατητήρια των ΤΣΦ στον Έβρο και του φόβου πως κάποιοι συνάδελφοί μας θα χάσουν την δουλειά τους εξαιτίας της αδράνειας και των παραλείψεων στους χώρους κράτησης, η Ηγεσία δεν έκανε τίποτε απολύτως να το αποτρέψει. Απλά λυπάται για το περιστατικό. Ως πρώτο βήμα η ΠΟΣΥΦΥ απέστειλε συνδικαλιστική διαμαρτυρία και Ζ Η Τ Α την άρση της διαθεσιμότητας των δύο συναδέλφων από τον Υπουργό,  καθώς οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.

ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Ξεκίνησε το ταξίδι της στην μπλογκοσφαιρα, το  νέο ιστολόγιο με θέσεις και απόψεις, γιά την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τη διεθνή αλληλεγγύη. Ψυχή του, ο "δικός" μας, συνεργάτης και σύντροφος, Κώστας Ησυχος, πραγματικός πολίτης του κόσμου,  μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ  και  υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και άμυνα.
H διεύθυνση είναι    http://foreignpolicysyn.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Ενώ η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, η κυβέρνηση της  “ευθύνης και εθνικής διαπραγμάτευσης”, χρησιμοποίησε την ασφάλεια και τα ΜΑΤ ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να σπάσει την απεργία των χαλυβουργών με απροκάλυπτη βία.
Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής, δείχνει το δρόμο που έχει επιλέξει να υπηρετήσει και τις προτεραιότητές της. Θεωρεί τους απεργούς και  όποιον είναι αντίθετος στα σχέδια της τρόικας, των τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους, πιο επικίνδυνους από τους  εγκληματίες. Δίνει προτεραιότητα στην καταστολή κάθε αντίδρασης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και να τρομοκρατήσει όποιον ζητάει την αξιοπρέπειά του και το δικαίωμα στη ζωή.
Όταν πρόκειται για απεργούς και διαδηλωτές, η “ευνομούμενη πολιτεία”, δίνει αμέσως λύσεις.  Όταν πρόκειται  για παρακρατικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή, που με πρόσχημα την ασφάλεια  σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλώνει ανήμπορη.
Καταδικάζουμε τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας στην καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αγώνων.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Γυμνοί στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Βγήκαν από τα ρούχα τους κυριολεκτικά και μεταφορικά οι Ισπανοί πυροσβέστες, προκειμένου να τονίσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.

Διαβάστε περισσότερα στο  http://www.radar.gr

Και οι Ισπανοί στρατιωτικοί στους δρόμους

Αιτία κοινωνικού πολέμου για τις Ισπανικές Στρατιωτικές Οργανώσεις είναι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης του Mariano Rajoy. Οι Σύνδεσμοι των Στρατιωτικών, έχουν εκφράσει την οργή τους για τα μέτρα προσαρμογής, όπως ονομάζονται τα σαρωτικά μέτρα λιτότητας, που παίρνει η κυβέρνηση Ραχόι.

Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα είναι το λογότυπο του Ενιαίου Συνδέσμου Ισπανών Στρατιωτικών (AUME).

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Mariano Casado, ζήτησε τη 17 Ιουλίου 2012, από το Υπυργείο Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας διευκρινίσεις, ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η "γενική αβεβαιότητα" που επικρατεί μεταξύ των μελών των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η μείωση του στρατιωτικού προσωπικού κατά 20.000 άνδρες, η περικοπή του 13ου μισθού και πολλών επιδομάτων, η μείωση των διακοπών μαζί με την ανάλγητη συνολική δέσμη μέτρων λιτότητας κατά των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγούν σε κινητοποιήσεις χιλιάδες Ισπανούς που διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, πυροσβεστών αλλά και των στρατιωτικών.