.

05/13/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο θρίαμβος και η αντίρρηση

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ*  ζωγράφος, επ. καθηγητής ΕΜΠ dsevastakis@arch.ntua.gr
undefined
Η Αριστερά θα 'πρεπε να συγκεντρώνει και να μετουσιώνει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την παραίτηση, την απότομη και συνήθως άσφαιρη τσαντίλα, σε κάτι πιο λόγιο, περισσότερο διαρκές, λιγότερο ναρκισσιστικό, βαθύτερα πολιτικό

Κι όμως οι εκλογές δεν μεταβάλλουν και πολλά στη μικρή μέρα, τη μέρα του φτωχού. Δεν τροποποιούν τις φαντασιώσεις του μαζικού, χαμηλού ανθρώπου που χωρίς σοβαρά συναισθηματικά επιχειρήματα κοιτάζει προσεκτικά τις κρεμασμένες εφημερίδες, τις ημερομηνίες λήξης στα ράφια, κάνει αργά και διστακτικά κάθε αγορά, τρίβει σφιχτά τα ελάχιστα χαρτονομίσματα, ιδρώνει τα ψηφοδέλτια. Αυτού του πολίτη που όλα του φαίνονται τεράστια και ιλιγγιώδη: η μέρα, τα ψώνια, οι μετακινήσεις. Αυτού του τελειωμένου κατοίκου της πόλης που είναι εύθραυστος, που δεν τα πήρε απάνω του όταν οι πασόκοι κανιβάλιζαν με τις τοπικές, τους δήμους, τις υπηρεσίες και τις εργολαβίες, όταν οι νεοδημοκράτες τσαλαβουτούσαν στερημένοι και άστατοι, όταν οι χειρότεροι από όλους, οι καιροσκόποι, έχωναν το λαδωμένο χέρι τους παντού, στις τσέπες και στις ηθικές. Αυτού του πολίτη που δεν του περισσεύει να συμπονέσει, να συγκινηθεί, να δει τον άλλον, να σκεφτεί τον νέο. Οι εκλογές δεν αγγίζουν τον στεγνωμένο, μικρό, φοβισμένο, που προσπαθεί να θυμηθεί όχι για να ιστορηθεί αλλά μόνο για να δραπετεύσει, για να μη ζήσει την αδιακύμαντη ημερήσια οδύνη.

Διαβάστε περισσότερα στην www.avgi.gr

Διαμαρτυρίες για τους συμβασιούχους της Πυροσβεστικής

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΥΔ η οποία διαμαρτύρεται για την έγκριση πρόσληψης 600 λιγότερων συμβασιούχων για τη φετινή αντιπυρική χρονιά.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Με το πενάκι του Σπ.ΜουρατίδηΣκίτσο του Αντιστράτηγου Π.Σ. ε.α.  Σπ.Μουρατίδη από το fireservicenews.blogspot.com

"Τα φαντάσματα του παρελθόντος επέστρεψαν".Τα αποτελέσματα των γερμανικών εμμονών

FINANCIAL TIMES

''Τα φαντάσματα της δεκαετίας του ’30 επέστρεψαν και μας καταδιώκουν. Μπορεί να μην έχουμε υποκύψει ακόμη στη Μεγάλη Ύφεση, όμως η ύφεση, με τη μία ή την άλλη μορφή, μας περιτριγυρίζει. Γινόμαστε παράλληλα μάρτυρες πολιτικού εξτρεμισμού και εθνικιστικών αντιδράσεων όσον αφορά τις υποχρεώσεις μιας χώρας προς -κατά κανόνα ξένους- πιστωτές της.

Η ανάκαμψη είτε είναι αξιοσημείωτα χαμηλή, είτε -όπως συμβαίνει σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης- απουσιάζει εντελώς. Για ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, υπάρχει η απειλή οικονομικής ελεύθερης πτώσης.
Πολιτικοί και οικονομολόγοι διαφωνούν ως προς το τι πρέπει να γίνει.

Η ανάδειξη του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής -το έμβλημα είναι μία ελαφρώς μεταμφιεσμένη σβάστικα- στις ελληνικές εκλογές, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστη ισχύ της Marine Le Pen κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, πριν από δύο εβδομάδες, θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους την εντεινόμενη απογοήτευση των ψηφοφόρων, καθώς τα κυρίαρχα κόμματα μένουν στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Για όσους δραστηριοποιούνται στο περιθώριο του πολιτικού φάσματος, η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά συμφέρουσα, όπως ακριβώς έγινε και τη δεκαετία του 1930.
διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Γιατί φοβούνται να γράψουν ότι ο συνδικαλισμός, πλέον, είναι πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις; Τι σημαίνει "σωματεία στις ΕΔ";Ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ εξηγεί σε άρθρο του

Tου ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων

 
Τι αποφάσισε, τελικά, ο Άρειος Πάγος για το συνδικαλισμό των Ελλήνων στρατιωτικών; Τον έκρινε συνταγματικά ανεκτό ή όχι; Γιατί τόση αντίδραση από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν και να διαμορφώσουν άποψη στην κοινή γνώμη, αλλοιώνουν και παραφράζουν την απόφαση; Προσδοκούν κάτι ή είναι απλώς άγνοια των συντακτών τους; Γιατί φοβούνται να γράψουν ότι ο συνδικαλισμός, πλέον, είναι πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις; Γιατί παραπέμπουν σε «τύπου» Αστικού Κώδικα σωματεία; Μπορεί να εφαρμοστεί ο Ν.1264/1982 (Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων); Τι ακριβώς λέει αυτός ο νόμος;
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 1 του παραπάνω νόμου
κατοχυρώνονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων ...


Διαβάστε περισσότερα στο  pealsgr.blogspot.com