.

04/24/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Κούφιες υποσχέσεις και στους αστυνομικούςΗ θα σχεδιάζουν Μπίζνες ή θα Φλομώνουν τον κόσμο με κούφιες υποσχέσεις, έγραψε στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης με αφορμή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε βουλευτές του Νομού, για την υπόσχεση του Κυρ. Μητσοτάκη σε διάγγελμα του στις 17 Μαρτίου όπου είχε αναγνωρίσει την "τιτάνια μάχη" σε πολλαπλά επίπεδα που δίνει το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συμπληρώνοντας καυστικά "και όταν έρχεται η ώρα του ταμείου ή θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα πρέπει να αρκεστούν στο χειροκρότημα τα θύματα των ψεμάτων τους"

"Έχουν άδικο τώρα οι Αστυνομικοί;"

Τους το έταξε ο Μεσσίας όπως ο Ακάλυπτος στο σήριαλ του ΑΝΤ1" τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του αφού ευχαρίστησε τους ένστολους, ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος, αλλά και κάτι παραπάνω και δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει προσωπικά γι αυτό. Αλλά ένα μήνα μετά δεν έχει μεριμνήσει...
πηγη avgi.gr

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΔΥ και υπ. Υγείας γνώριζαν από την Τετάρτη για τα κρούσματα στις κλινικές αλλά δεν έκαναν τίποτα
Εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας για το γεγονός ότι παρότι γνώριζε για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τροπολογία για την πρώτη κατοικία από τον Αλ. Τσίπρα και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑΗ Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση “να μην αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας” σημειώνοντας “αν δεν το πράξουν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη”.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
  Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις. «Και η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά. Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. ΔραπετσώναςΕρώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. Δραπετσώνας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν, πως σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 19 Απριλίου 2020 αστυνομικοί στο Α.Τ. Δραπετσώνας φέρεται να προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη Σαμπίρ Σάαχ, ο οποίος κρατείτο χωρίς χαρτιά.

Το περιστατικό αυτό στάθηκε αφορμή για να προχωρήσουν οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι, παράλληλα, και για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται, στριμωγμένοι μέσα σε έναν πολύ μικρό και μη αεριζόμενο χώρο, χωρίς καμία προφύλαξη για τον κορονοϊό ενώ καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για ρατσιστική πολιτική, καθώς επισημαίνουν ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα κι ότι κρατούνται υπό άθλιες κι επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες επειδή απλά δεν έχουν χαρτιά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό:

-Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον φερόμενο άγριο ξυλοδαρμό του Σαμπίρ Σάαχ από αστυνομικούς του Α.Τ. Δραπετσώνας;

-Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει σε περίπτωση που είναι αληθείς οι καταγγελίες για τον φερόμενο ξυλοδαρμό;

-Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και την προστασία της υγείας των κρατουμένων από τον κορονοϊό;

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: «Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη στο Α.Τ. Δραπετσώνας»


Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 19 Απριλίου 2020 αστυνομικοί στο Α.Τ. Δραπετσώνας φέρεται να προχώρησαν σε άγριο ξυλοδαρμό του μετανάστη Σαμπίρ Σάαχ, ο οποίος κρατείτο χωρίς χαρτιά. Συγκεκριμένα, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων 34 κρατουμένων, οι οποίοι συνωστίζονται στα κρατητήρια του Α.Τ. Δραπετσώνας, οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω από το κελί τον ως άνω μετανάστη και τον ρωτούσαν «γιατί έρχεσαι συνέχεια και ζητάς για όλους;». Όταν απάντησε ότι αυτός γνωρίζει καλύτερα ελληνικά γι' αυτό και απευθύνει ο ίδιος τις ερωτήσεις, άρχισαν να βιαιοπραγούν εις βάρος του και να τον χτυπούν με ιδιαίτερη αγριότητα ενώπιον όλων των συγκρατουμένων του. Εν συνεχεία, τον απομάκρυναν από το κρατητήριο της Δραπετσώνας, ενώ μέχρι τώρα αγνοείται η τύχη του.

Το παραπάνω περιστατικό, μάλιστα, στάθηκε αφορμή για να προχωρήσουν σήμερα οι κρατούμενοι σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι, παράλληλα, και για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται, στρυμωγμένοι μέσα σε έναν πολύ μικρό και μη αεριζόμενο χώρο, χωρίς καμία προφύλαξη για τον κορονοϊό. Επίσης, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για ρατσιστική πολιτική, καθώς επισημαίνουν ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα κι ότι κρατούνται υπό άθλιες κι επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες επειδή απλά δεν έχουν χαρτιά.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τον φερόμενο άγριο ξυλοδαρμό του Σαμπίρ Σάαχ από αστυνομικούς του Α.Τ. Δραπετσώνας;
2. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει σε περίπτωση που είναι αληθείς οι καταγγελίες για τον φερόμενο ξυλοδαρμό;
3. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και την προστασία της υγείας των κρατουμένων από τον κορονοϊό;


Οι ερωτώντες βουλευτές
Ραγκούσης Ιωάννης

Αλεξιάδης Τρύφων
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Βερναρδάκης Χριστόφορος
Βέτα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θοδωρής
Ζαχαριάδης Κώστας
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κώστας
Μουζάλας Γιάννης
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία Ελίζα
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σπίρτζης Χρήστος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Φωτίου Θεανώ
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος