.

06/15/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ανατρέπουμε τους νόμους του μνημονίου που σφαγίασαν τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών, των αποστράτων και διέλυσαν τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., με την μέχρι τώρα πολιτική τους, διέλυσαν τις υπηρεσίες και εξαθλίωσαν τα Σώματα Ασφαλείας  και τα στελέχη τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά-οικονομικά αιτήματα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και την  λειτουργία των υπηρεσιών, έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις και έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στα υπό συζήτηση νομοσχέδια στη Βουλή, οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλαν τα δίκαια  αιτήματα των ενστόλων  και κατέθεταν προτάσεις επίλυσης τους. Στους κοινωνικούς αγώνες ήταν δίπλα στα σωματεία τους, στηρίζοντας  τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι θιασώτες του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.:
·         μείωσαν τα εισοδήματα των ένστολων μέχρι 40%., κόβοντας  μισθούς  συντάξεις και μερίσματα
·         με το PSI  εξαφάνισαν  τα 2/3 των χρημάτων των Μετοχικών και Επικουρικών  τους Ταμείων.  
·         μετά τις εκλογές του Ιουνίου,  έχουν εξαγγείλει, εξαιτίας των δανειακών συμβάσεων και δεσμεύσεων στην ΤΡΟΙΚΑ ,  νέες περικοπές στο μισθολόγιο τους, μειώνοντας περαιτέρω μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
 Οι αστυνομικές, πυροσβεστικές και λιμενικές  υπηρεσίες  επλήγησαν άμεσα από τις μνημονιακές  πολιτικές. Μειώθηκαν δραματικά οι λειτουργικές δαπάνες τους.  Τα επιχειρησιακά τους μέσα, (οχήματα – εναέρια - πλωτά) μένουν ασυντήρητα.
Σήμερα δυστυχώς, η  λειτουργία των υπηρεσιών και των επιχειρησιακών μεσών στηρίζεται στο φιλότιμο του προσωπικού, και στην αναζήτηση  «φιλεύσπλαχνων» χορηγών...

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Το ψέμα και η λάσπη τελειώνουν.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ:
 
Η Ν.Δ. μετά τη συμβολή της στην υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας με τις δραστικές περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες, μισθούς, συντάξεις, μερίσματα ,την καταστροφή των μετοχικών και επικουρικών ταμείων, την διάλυση των υπηρεσιών, επιδίδεται σε ένα όργιο ψεύδους και παραπληροφόρησης που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.   
Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν αστυνομικούς και πολίτες παίζοντας με το θέμα της ασφάλειας, σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο από τις πολιτικές που άσκησαν Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Την απαγόρευση οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση των διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων , που αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την πλασάρουν σαν πλήρη αφοπλισμό της αστυνομίας.
Την στροφή της ΕΛ.ΑΣ στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και όχι στη βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, την παρουσιάζουν σαν διάλυσή της.
Μέσα στον πανικό τους δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ομολογούν ότι την αστυνομία τη θέλουν μόνο για τη διάλυση των λαϊκών αγώνων.
Έχουμε καταγγελίες  ότι σε αστυνομικές σχολές  κάποιοι έχουν αναλάβει το ρόλο να εξηγούν  στους  δοκίμους γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεκάδες καταγγελίες μας έχουν γίνει επίσης ότι πολιτευτές της Ν.Δ. φοβίζουν τους ειδικούς φρουρούς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους απολύσει.
Δεν μπαίνουμε στον κόπο να ασχοληθούμε με γελοιότητες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι από την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης και ριζικής αναδιοργάνωσης των Σωμάτων Ασφαλείας, τον πλήρη εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό τους, την κοινοβουλευτική στήριξη και έλεγχο του έργου τους, την αξιοκρατία και αντικειμενικότητα σε όλα τα επίπεδα, την αναγνώριση της δουλειάς τους και τη συμφιλίωση λαού και αστυνομίας.
Αντί να τρομοκρατεί η Ν.Δ. την αστυνομία και το λαό , ως συγκυβέρνηση και διαχειριστής των μνημονίων μπορεί να μας απαντήσει σε τι κατάσταση παραδίδει τα Σώματα Ασφαλείας;  Υπάρχουν χρήματα για επισκευές και καύσιμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2012; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την πυρόσβεση , πόσα τα διαθέσιμα επιχειρησιακά μέσα ; Τι έχει γίνει με τους συμβασιούχους πυροσβέστες; Τι γίνεται με τους γιατρούς και   τα φάρμακα των λιμενικών; Γιατί δεν κατέβαλαν ακόμα το « φιλοδώρημα» του εκλογικού επιδόματος;
Η προσπάθεια  εκφοβισμού του λαού από Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.  απέτυχε.
Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο.  Το ψέμα και η λάσπη τελειώνουν σήμερα το βράδυ.

Η  ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ