.

04/26/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ενημέρωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΥΔ ενημερώνει για τα τρέχοντα ζητήματα τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. Ειδικότερα τους ενημερώνει ότι
  • Η μισθοδοσία των ΠΠΥ θα πραγματοποιείται στις 10 κάθε μήνα. Στις 10/5 θα πιστωθούν ο μισθός Απριλίου και το δώρο Πάσχα, το οποίο εκτιμάται στα 250€ περίπου.
  • Από τον επόμενο μισθό οι οδηγοί θα λάβουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150€.
  • Τα οδοιπορικά για τα περίπολα με τις μηχανές έχουν παγώσει από πέρυσι και ακόμη δεν έχει εκδοθεί κάτι.
  • Πιθανότατα οι ΠΠΥ θα λάβουν και το εκλογικό επίδομα (γύρω στα 130€)
  • Γίνονται προσπάθειες από πλευράς ΠΟΣΠΥΔ για να διευθετηθεί το θέμα της προϋπηρεσίας από τις συμβάσεις ως εποχικοί και του οικογεννειακού επιδόματος.
Πηγή:  http://www.pospid.gr/

Παρέμβαση του Γιάννη Ταφύλλη, Υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Γρεβενών


Φίλοι και φίλες,

Το δίλλημα σ’ αυτές τις εκλογές θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνέχιση της καταστροφής, φτώχια και εξαθλίωση του λαού μας, μετατροπή της χώρας σε Μπανγκλαντές της Ευρώπης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Νέο Συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς. Δεν σας έκρυψαν τίποτα. Η πολιτική τους ήταν πάντα ξεκάθαρη. Περισσεύει όμως η υποκρισία και η ιδιοτέλεια.Ο Βενιζέλος επιτίθεται στο Βενιζέλο του Μνημονίου και ο Σαμαράς αναζητά χαμένους συμβολισμούς στο Ζάππειο απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο: εγώ εκείνο.., εγώ το άλλο.. και υπόσχεται ακόμα ότι θα μας βγάλει και από το πένθος. Μην τους ακούτε. Κλείστε την τηλεόραση. Έχουν ήδη δεσμευτεί για το νέο μνημόνιο και μετά τις εκλογές θα φέρουν μέτρα που θα εξαφανίσουν ότι απέμεινε από μισθούς και συντάξεις. Θα εξαφανίσουν και τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους και θα ξεπουλήσουν την περιουσία του Δημοσίου. Μην τους πιστεύετε. Κάθε φορά που θα ακούτε υποσχέσεις θυμίστε τους τις «Πολιτικές Διαβεβαιώσεις» που έδωσαν στην Τρόικα για το νέο μνημόνιο (έκθεση του ΔΝΤ για το νέο μνημόνιο παρ. 50, σελ. 37) όπου “….οι σημερινοί ηγέτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προέβησαν σε δημόσια δέσμευση εκ μέρους των κομμάτων τους για την επίτευξη των στοχεύσεων του προγράμματος και την εφαρμογή των μέτρων που το πραγματώνουν, και σήμερα και κατά την περίοδο πριν και μετά τις εκλογές…”. Μπορεί οι υπουργοί τους να μην διάβασαν τα μνημόνια που υπέγραψαν και μας έφεραν ως εδώ, αυτή τη φορά όμως τα διάβασε ο λαός και θα τους στείλει αδιάβαστους. Φίλες και φίλοι, Σ’ αυτές τις εκλογές η ψήφος σας δεν αρκεί να γίνει μόνο ψήφος καταδίκης για τα δύο μεγάλα κόμματα. Μπορεί και πρέπει να γίνει ψήφος ελπίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για ένα Νέο Συνασπισμό εξουσίας, μαζί και τους βασικούς άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης, που την απευθύνει σε όλα τα κόμματα της αριστεράς. Πρόταση ευθύνης που θα πρέπει να την αφουγκραστούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ανεξάρτητα της κομματικής τους ένταξης. Η ψήφος σας στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. Δυναμώστε το ΣΥΡΙΖΑ και να θυμάστε: άσχετα με την προεκλογιή στάση της υπόλοιπης αριστεράς, όταν o ΣΥΡΙΖΑ γίνει αποδέκτης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης θα επιβεβαιωθεί η παροιμία του λαού μας για το όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα: την ενωτική πρόταση που θα απευθύνει θα είναι αδύνατο να την αρνηθεί όχι μόνο η αριστερά αλλά κάθε προοδευτικός ‘Έλληνας και Ελληνίδα. Η αριστερά στη σημερινή δραματική συγκυρία ή θα γράψει ιστορία ή θα περάσει στα ψιλά γράμματα της ιστορίας !

Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Δεσκάτη.Φοίτησε στο Τμήμα Ιπταμένων της  Σχολής Ικάρων και  απέκτησε δύο μεταπτυχιακούςτίτλους σπουδών ( MSc, PgDip )  στην επιστήμη των υπολογιστών από τοπανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας με εξειδίκευση  στην ανάλυση και σχεδίασηπληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με το Βαθμό του  Σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικώνκαι επιτελής και στη συνέχεια  ως επικεφαλής του  φορέα  για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το
 επιχειρησιακό  έργο της Αεροπορίας  έως και σήμερα.Στη διάρκεια της καριέρας του στη Αεροπορία απέσπασε πέντε τιμητικές διακρίσειςμεταξύ των οποίων και για τη συμβολή του στην ανακάλυψη και τεκμηρίωση σοβαρών προβλημάτων σε αεροσκάφη που παραλάμβανε η Αεροπορία στα πλαίσια της Αγοράςτου Αιώνα.Διετέλεσε διευθυντής της διεύθυνσης διαχείρισης λογισμικού των Ιπταμένων RADARτου NATO στη Γερμανία έχοντας υπό την εποπτεία του επιστημονικό και τεχνικό
προσωπικό από δώδεκα χώρες.Μετά από διεθνή διαγωνισμό προσελήφθη ως Σύμβουλος Πληροφορικής στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης  όπου είχε την ευθύνη για τη σχεδίαση και
υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον ανέλαβε  την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων  ενημέρωσης  σε χώρες του προγράμματος  “Σύμπραξη για την Ειρήνη” για υποδομές και  τεχνολογίες αιχμής  στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου.Εργάστηκε ως Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού  με δραστηριότητα στο εξωτερικό.Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Κολονίτσου και πατέρας της Θεοδώρας, της Μυρτώς και του Κωνσταντίνου

Πικρό χιούμορ

Κέντρα Κράτησης Μεταναστών. Ναι ή όχι;

Και μετά από κάποια χρόνια, παραμονές των Άγιων Ημερών του ορθόδοξου Πάσχα του 2012, αλλά και των εθνικών εκλογών (τυχαίο; δε νομίζω), θυμηθήκαμε ένα πρωί ότι στη Χώρα μας υπάρχει έντονο πρόβλημα με τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στον τόπο μας χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες νόμιμες διατυπώσεις.
   Η απόφαση της Συγκυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση του κέντρου της Αθήνας με τη σύλληψη, μεταφορά και κράτηση όσων αλλοδαπών παράνομα διαβιούν σε αυτό, σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα με πρώτο αυτό της Νεάπολης Κοζάνης, ξεσήκωσε πληθώρα δικαιολογημένων αντιδράσεων και στην ουσία ακυρώθηκε εν τη γενέσει της.
   Άνοιξε όμως και τη συζήτηση για ένα πρόβλημα που είτε μας αρέσει είτε όχι ΥΠΑΡΧΕΙ, μας αφορά ΟΛΟΥΣ και πρέπει επιτέλους να ΛΥΘΕΙ.
   Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους αστυνομικούς των Γρεβενών, ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν καθημερινά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον...
 

Να αντικατασταθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να περιοριστεί η κυβέρνηση στο έργο της προετοιμασίας των εκλογών

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καλεί τον κ.Πρωθυπουργό  να αντικαταστήσει αμέσως τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η κυβέρνηση, ενώ κατ’ ουσίαν είναι υπηρεσιακή με μοναδική αποστολή να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, λαμβάνει αποφάσεις και δεσμεύει την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση.
Αντίθετα με την πάγια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν αντικατασταθεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρίσιμων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών ,Δικαιοσύνης και επικρατείας) . Σκανδαλώδης είναι η παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπεύθυνος για την τάξη στην  προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών. Ταυτόχρονα είναι υποψήφιος βουλευτής   και   με ενέργειές του επιχειρεί  να αξιοποιήσει τη θέση του  με στόχο  να αποκομίσει προσωπικό εκλογικό όφελος .
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, έστω την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Να περιορίσει τη λήψη αποφάσεων στα απολύτως αναγκαία και επείγοντα. Να παρέμβει ώστε να υπάρξει ταχεία και πλήρης οργανωτική προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να αντικαταστήσει αμέσως τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης."

Τ.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ- Ν.ΠΟΛΙΤΟΥ. Επίσκεψη - ενημέρωση στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Την Τετάρτη μαζί με την Νάνη Πολίτου (υπ.ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας) επισκεφθήκαμε την Πυροσβεστική Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κάτω Κηφισιά.

διαβάστε περισσότερα στο mauropoulostasos.blogspot.com

Οι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος κρούουν το καμπανάκι κινδύνου για τα φλέγοντα προβλήματα

Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με ανακοίνωσή της  εκφράζει γιά πολλοστή φορά  την έντονη ανησυχία της, όσον αφορά την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, να αντιμετωπίσει τη νέα  θερινή αντιπυρική περίοδο.
Η Ένωσή   κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και φέτος αφού επαναλαμβάνεται το γεγονός, η Κυβέρνηση να αδιαφορεί και μετά το καλοκαίρι, η Χώρα να μετράει τις πληγές της.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Η υποδοχή της προσπάθειάς μας, η δύναμη μας γιά την συνέχισή της

Πολλά τα μυνήματα  για την προσπάθεια μας ...

"Συγχαρητήρια στον ΣΥΝ για το θάρρος του να παρέμβει δυναμικά στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας όπου οι λέξεις Αριστερά και Αριστερός θεωρώ πως δυστυχώς ακόμα είναι λέξεις ταμπού!Καιρός είναι να αλλάξουν και οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά μας όργανα! Πολιτικά στηρίζω το ΚΚΕ αλλά αυτό δε συμαίνει πως δεν πρεπει να επικροτούμε τέτοιες ριζοσπαστικές κινήσεις!
Καλή επιτυχία και στον κύριο Τάσο Μαυρόπουλο! VENCEREMOS!
Με εκτίμηση,μια Κελευστής Λ.Σ "

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ -ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στις 22 Απριλίου, στο Ηράκλειο,το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά, για τα προβλήματα του εργασιακού χώρου της Διεύθυνσης Ηρακλείου, όπως και και γιά τις αλλεπάλληλες περικοπές στο εισόδημά τους, πριν ακόμα τη σύνταξη του ειδικού μισθολογίου.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου της ΄Ενωσης για τη συνάντηση: