.

09/14/22 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ:«Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη» Η δυσώδης υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος πολιτικών , δημοσιογράφων και πολιτών έχει συνταράξει κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Όσα κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταρρίπτουν το αφήγημα του μεμονωμένου περιστατικού που επιστρατεύτηκε τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του σκανδάλου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί ο Πρωθυπουργός ο κύριος υπεύθυνος και ενορχηστρωτής της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής εκτροπής.

 Αυτός δηλαδή που ανέλαβε υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αυτός που ξεχείλωσε το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε ο πρόθυμος εκλεκτός του να αναλάβει τη διοίκηση μιας τόσο κρίσιμης για τα εθνικά συμφέροντα υπηρεσίας, αυτός που σε ύποπτο χρόνο κατάργησε το δικαίωμα των πολιτών να λαμβάνουν γνώση τυχόν σε βάρος τους επισυνδέσεων. 

Αυτός που ως πολιτικός υπεύθυνος αντί να θωρακίσει τη λειτουργία και να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας σε μία συγκυρία οξυμμένων γεωπολιτικών απειλών και ασταθούς διεθνούς περιβάλλοντος, τη μετέτρεψε σε υπηρεσία πληροφοριών των κινήσεων και της δράσης των πολιτικών του αντιπάλων.

Αυτός που βλέποντας τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών αυτής της χώρας να ματαιώνουν τους σχεδιασμούς του και να αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις του, στην απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του, δεν διστάζει να προκαλεί αλλεπάλληλα πλήγματα στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και στο κράτος δικαίου και να βυθίζει τη χώρα στην αστάθεια και την ανασφάλεια.

Αυτός που, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ασφάλεια στις γειτονιές και τους πολίτες και ως Πρωθυπουργός έχει παραδώσει τη χώρα στην ανομία. Οι συνεχείς επικλήσεις του στον νόμο και την τάξη αποδεικνύονται υποκριτικές. Πραγματική του στόχευση αποτελούσε και αποτελεί η δόμηση αστυνομικού κράτους καθώς όπως αποδεικνύεται περίτρανα χρησιμοποιεί και κατευθύνει διοικητικά όργανα και υπηρεσίες σύμφωνα με το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον.

Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο Μητσοτάκη. Η Δημοκρατία δεν θα μπει στο γύψο του άβατου, της ομερτά και των απορρήτων. Η Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να εμπαίζεται.Οι ευθύνες για την παρακολούθηση του αρχηγού του τρίτου κόμματος της Βουλής ή οποιουδήποτε άλλου εκλεγμένου με τη ψήφο των πολιτών, ή των δημοσιογράφων που δεν είναι στη λίστα Πέτσα και τολμούν να κάνουν δημοσιογραφική έρευνα και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο.Το κράτος δικαίου δε πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση και όλες οι Υπηρεσίες του οφείλουν να λειτουργούν εντός του συνταγματικού θεσμικού πλαισίου του πολιτεύματος με έλεγχο και λογοδοσία.

Οι ωτακουστές εξάλλου ήδη γνωρίζουν από τις παρακολουθήσεις του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη οτι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε την πιο αποτελεσματική και δημοκρατική λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας με:

Διαφάνεια και αξιοκρατία στη λειτουργία τους.

Διασφάλιση και εμβάθυνση εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων σε αυτά

Ουσιαστική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού τους συστήματος

Ριζική αναδιάρθρωση της δομής λειτουργίας τους, ωστε να μην υπηρετούν εκ των προτέρων κατεστημένα συμφέροντα αλλά το λαό.ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ