.

04/08/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από σήμερα, Σάββατο έως τη Μεγάλη Παρασκευή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας τους, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και άκαρπο διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους κινητοποιήσεων.

διαβάστε περισσότερα

Όταν το ΔΝΤ στοιχίζει ζωές.

 08/04/2012
Tης Αναστασίας Γιάμαλη 


Μέχρι σήμερα η εμπειρία που είχαμε από το ΔΝΤ ήταν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, δηλαδή χώρες οι οποίες ξεκινούσαν από μια μάλλον χαμηλή αφετηρία σε ζητήματα υγείας, γεγονός το οποίο, με βάση το δυτικό στερεότυπο...

Διαβάστε περισσότερα

Το πανευρωπαϊκό κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» στην ΕλλάδαΤην Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των Σ.Α. με εκπροσώπους των μεγαλύτερων συνδικάτων της Μεγάλης Βρετανίας: RACHEL NEWTON, Ben Soffa και Dave Green (National Offiicer-Fire Brigaader Union), με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσία των στελεχών του, Ήσυχου Κωνσταντίνου και Μαυρόπουλου Αναστασίου.
Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του κινήματος που αναπτύσσεται στην Μεγάλη Βρετανία «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Ο σκοπός της επισκεψής τους, είναι να συντάξουν εκθέσεις αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελληνική Κοινωνία στην εποχή του Μνημονίου, ώστε να αναδειχθούν στην κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας τόσο με συνεντεύξεις στα μεγάλα κανάλια, όσο και μία σειρά εκδηλώσεων πού θα πραγματοποιηθούν, σχετικά με ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, για την δημιουργία ενός ΠΑΝ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Στην εισήγησή τους, οι ανωτέρω ανέφεραν ότι η Ελλάδα είναι το Πειραματόζωο στην Ευρώπη και ότι υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού,υπερασπίζονται  και τα δικά τους δικαιώματα.
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των Πυροσβεστών (43.000 μέλη) Dave Green,  ενημέρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια οι μισθοί τους έχουν παγώσει –τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών τους Ταμείων δέχονται επιθέσεις και έχουν αύξηση των χρόνων εργασίας στα (35), ενώ το όριο ηλικίας από 55 χρόνια πήγε στα 60.
Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης, είναι ότι οι αντεργατικές αυτές πολιτικές πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρξει ενιαίος αγώνας για την ανατροπή τους.
Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι ενδυνάμωσης του κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» με την υπόδειξη προτάσεων και συγκεκριμένων κοινών δράσεων για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων, για την απόκρουση δυσφημιστικών για τη χώρα μας δημοσιευμάτων κλπ.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Του Σταμούλη Ιωάννη. Αντιπυράρχου.Ταμία του Δ.Σ. της 'Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Μέρα με τη μέρα οι διαχειριστές της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι αντιπρόσωποι των κερδοσκόπων δανειστών και τοκογλύφων και οι νέοι τροικανοί κατακτητές της χώρας μας, ξεδιπλώνουν το σχέδιο για την υποθήκη της ζωή μας και της ελπίδας μας για το αύριο.
Η μνημονιακή λαίλαπα που σαρώνει την καθημερινότητά μας, οδηγεί στην απόγνωση και την απόλυτη εξαθλίωση τους μη προνομιούχους της πατρίδας μας.
Δεν έχουν τέλος τα "προσωπικά δράματα" που καλούνται να ζήσουν οι συμπολίτες μας.
Ζωή με το κομμάτι δηλαδή, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των "μνημονιακών εκτελεστών" ντόπιων και ξένων.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ : ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1932!

''1932: ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ''
''ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ'' - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ''!
''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ''

Αναδημοσιεύουμε ένα συγκλονιστικό κείμενο του Δημήτρη Γληνού, του μεγάλου κομμουνιστή παιδαγωγού, πρωτεργάτη του δημοτικιστικού κινήματος και κορυφαίας προσώπικότητας της πνευματικής Ελλάδα στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Ένα κείμενο γραμμένο στην κορύφωση της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1932, που οδήγησε στην επίσημη πτώχευση της χώρας...
 Διαβάστε περισσότερα

Μιά πιό προσεκτική ανάγνωση για το "κούρεμα"

Του Αναστάσιου Μανιάτη. Αντιπυράρχου,Μέλους και Υπευθ.Κινητοποίησης του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με το PSI το κρατικό χρέος θα μειωθεί κατά 106 δις.
Πράγματι, η μείωση του χρέους με μόνο το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες θα φτάσει τα 105 δις!Αυτό, όμως, είναι η μισή αλήθεια!
Διότι την ίδια ώρα, εξαιτίας του PSI, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για να αναπληρώσει τις απώλειες που θα υποστούν εξαιτίας του «κουρέματος».Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα δανεισθεί πάνω από 50 δις. από τον EFSF (υπάρχει σχετική συμφωνία) προκειμένου να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες.
Επομένως, το κρατικό χρέος θα μειωθεί μόνο κατά 50 δις.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής για την τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία

02/04/2012
 
Η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και τις τεράστιες αντιφάσεις των εμπνευστών της, αφού το ερευνητικό ινστιτούτο των βιομηχάνων σίγουρα συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία.
Η παραδοχή για ύφεση 5% το 2012 και ανεργία στο 20%, αποτελεί μία αισιόδοξη εκτίμηση από την πλευρά του ΙΟΒΕ, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει ότι η πολιτική του Μνημονίου είναι αυτή που οδηγεί την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία στην πλήρη διάλυση. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός που προβλέπουν, ήταν αναμενόμενος και είχε προβλεφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα, τη στιγμή που αυτοί που διατείνονται ότι έχουν δήθεν «ρεαλιστικές» και «σοβαρές» προτάσεις θεωρούσαν αυτή την κριτική ως καταστροφολογία.
Και δεν αρκεί που η πολιτική που υπερασπίζεται το ΙΟΒΕ έχει αποτύχει οικτρά στην εφαρμογή της, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δεν διστάζουν να θέσουν ως προϋπόθεση για την «επιτυχία» του Μνημονίου την «κοινωνική ειρήνη»! Αυτοί δηλαδή που έφεραν την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση, ζητάνε από τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους να δεχτούν χωρίς διαμαρτυρία την εξαθλίωσή τους!
Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων έχουν το θράσος να ζητούν επιτάχυνση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όχι επειδή δεν αντιλαμβάνονται σε τί «Γολγοθά» καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή ακριβώς ο στόχος για  αυτούς από την αρχή ήταν οι μισθοί Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για την απόγνωση που σπέρνουν.
Σε όλους αυτούς που πλουτίζουν από τη διάλυση της κοινωνίας και από την καταδίκη του λαού σε «μνημονιακή» κάθειρξη, την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός πολύ σύντομα.

Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πρόβλημα πολιτικό και όχι αστυνομικό

20/03/2012
Του Τάσου Μαυρόπουλου, αντιπλοίαρχου Λ.Σ. (ε.α.), μέλος του τμήματος Σ.Α. του ΣΥΝ
Η κυβέρνηση, με αφορμή το χρέος, συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με ιδιαίτερη ένταση νομοθετώντας τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Επιβάλλει την εργοδοτική ασυδοσία, τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου και συγχρόνως παραδίδει απροστάτευτο για εκμετάλλευση τον όποιο εργαζόμενο έχει απομείνει. Το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος που υπήρχε καταλύεται. Τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, έγιναν εμπορεύματα και ο πολίτης καταναλωτής, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά...
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση των ενώσεων αποστράτων των Ε.Δ. ΑΝΕΑΕΔ και ΑΚΙΣ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και μελών του τμήματος ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝ

Την Παρασκευή 09/3/2012 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ενώσεων αποστράτων των Ε.Δ. ΑΝΕΑΕΔ και ΑΚΙΣ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και μελών του τμήματος ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝ

Τα προεδρεία των  ενώσεων αποστράτων  περιέγραψαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με τις κυβερνητικές επιλογές,  αρκετές από τις οποίες στρέφονται μονομερώς κατά των αποστράτων . Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πολιτική που ασκείται  με αποτέλεσμα να έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός  και η κοινωνία να βρίσκεται στα όρια κοινωνικής έκρηξης.  Δήλωσαν την αντίθεσή τους στην τακτική διάλυσης που ακολουθείται στις  Ε.Δ. και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται.
Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση των μετοχικών τους ταμείων λόγω των πολιτικών κακοδιαχείρισης που ασκούνται μέχρι σήμερα. Η υπαγωγή δε των Μ.Τ.Σ.-Μ.Τ.Ν.-Μ.Τ.Α. στο psi τους δίνει τη χαριστική βολή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους μετόχους και μερισματούχους τους.
Υπέβαλλαν προτάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξυγίανση και  βιωσιμότητα των ταμείων.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίσθηκε ότι θα αναληφθούν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλισθούν οι μέτοχοι και μερισματούχοι των ταμείων τους.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ)

30/01/2012
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας-ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΕΑΠΣ με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Βουλευτή Βασίλη Μουλόπουλο, τον Τάσο Μαυρόπουλο και άλλα, αρμόδια για τα Σώματα Ασφαλείας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  Την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των ενστόλων στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε, επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σώματα Ασφαλείας και το προσωπικό τους λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των όρων και των συνθηκών εργασίας τους και την φτωχοποίηση τους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε α) στην προωθούμενη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στα Σ.Α. που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή, των ήδη δραστικά μειωμένων  αποδοχών των μελών των Σ.Α., β) στη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στους ένστολους και στην πλήρη εναρμόνιση με τον Ν.1264/82, γ) στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και δ) στην αναγνώριση των επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας. Οι προτάσεις και τα αιτήματα των ομοσπονδιών κατατέθηκαν και εγγράφως.
Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι ο κοινωνικός ρόλος των υπηρεσιών ασφαλείας δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ρόλο καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα Σώματα Ασφαλείας από την εκάστοτε κυβέρνηση για την επιβολή των αντιλαϊκών της πολιτικών. Ιδιαίτερα τώρα στην εποχή των κυβερνήσεων της Τρόικας το ζήτημα αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία όταν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας βιώνουν ανάλογη υποβάθμιση της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους με αυτήν που βιώνει όλη η κοινωνία.
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίσθηκε επίσης ότι, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την απόλυτη στήριξή τους στα ως άνω δίκαια αιτήματα των ένστολων εργαζομένων . Υπογράμμισαν, επίσης, ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και ότι έχουν ήδη γίνει επ’ αυτού, όπως και σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις των ένστολων, Ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις στην Βουλή. Τέλος, δεσμεύθηκαν ότι θα αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση και την επίλυση των αιτημάτων τους. 

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο «Βήμα της Κυριακής» στον Λάμπρο Σταυρόπουλο


15/01/2012
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο «Βήμα της Κυριακής» στον Λάμπρο Σταυρόπουλο:
  • Όπως το μνημόνιο σχεδιάστηκε από κοινού με τους έλληνες τεχνοκράτες, τραπεζίτες και υπαλλήλους του ΣΕΒ, έτσι και η σημερινή απαίτηση για λιγότερο κόστος και άρα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στους εργοδότες. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προωθεί αυτό τον εκβιασμό, απειλώντας μάλιστα να ρυθμίσει το θέμα ακόμα και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, συνιστά ανοιχτή δημοκρατική εκτροπή
  • Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο θα δημιουργούσε ανεξέλεγκτο ντόμινο επιθετικής κερδοσκοπίας στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία
  • Αν δεν αντιδράσουμε και δεχτούμε τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα λιτότητας, τότε σε δυο χρόνια θα είμαστε και πτωχευμένοι και εκτός ευρωζώνης
  • Γι’ αυτό και ζητάμε να εγκαταλειφθεί το PSI και το νέο δάνειο και να προσανατολιστούμε σε μια τριετή αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές, που θα εξοικονομούσε πόρους τουλάχιστον 50 δις ώστε να επανακινήσει η οικονομία. Και σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιανομή πλούτου προς όφελος των αδύναμων και ένα εναλλακτικό πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης, να μπορέσουμε αρχές του 2015, να βγούμε από τη στενωπό χωρίς να ξεπουλήσουμε τη μισή Ελλάδα και από καλύτερη θέση να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος
  • η δυναμική των καιρών είναι τεράστια και η βάση της Αριστεράς, όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί εξαιρετικά ώριμη την προοπτική της ενότητας όλων των δυνάμεων που αντιστέκονται σήμερα στην πολιτική των Μνημονίων, είτε ανήκουν στην Αριστερά, είτε αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ είτε εκφράζουν άλλους προοδευτικούς πολιτικούς χώρους
  • Δεν βλέπω πολιτικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το διαζύγιο ενός ιστορικού κόμματος με τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούσε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πολλούς υποψήφιους αρχηγούς αλλά μια πολιτική πρόταση, αυτή του μνημονίου
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκλωβιστεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Παριστάνει ότι δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, την ίδια στιγμή που συμμετέχει στην κυβέρνηση και την στηρίζει με τις ψήφους της. Δεν πρόκειται να προκαλέσει εκλογές προτού ολοκληρωθεί η συμφωνία του PSI. Και δυστυχώς θα ψηφίσει και τη νέα δανειακή σύμβαση, αναλαμβάνοντας συνευθύνη στο έγκλημα

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα:Θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στη ρύθμιση των προσλήψεων στο Π.Σ. μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ίδρυση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας;

04/01/2012

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση το Πυροσβεστικού Σώματος, που εκτός των άλλων θα περιελάμβανε προσλήψεις μόνο μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και τις μετέπειτα κυβερνητικές εξαγγελίες του επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια για εισαγωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, η προηγούμενη Κυβέρνηση (κυβέρνηση Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ) μόνο αυτό δεν έπραξε. Χωρίς καμία διαβούλευση  με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, προχώρησε στην κατάρτιση  κατάθεση και  ψήφιση την τελευταία ημέρα εξουσίας της  ενός νέου νόμου που περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των Δοκίμων Πυροσβεστών, του Ν. 4029 /22-11-2011 ΦΕΚ 245Α.
Σε συνέχεια λοιπόν των παραπάνω, ο νυν Υπουργός Προ.Πο.  καινοτομεί,  εισάγοντας  το ισχύον προ 7ετίας  σύστημα  πρόσληψης  με τη δυνατότητα κατασκευής κριτηρίων, εξουσιοδοτώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του σήμερα ή τους διάδοχους Υπουργούς αύριο για τις σχετικές ρυθμίσεις (αρθ.37του Νόμου). Προχώρησε μάλιστα στην έκδοση της υπ. αριθ. 39839/30-11-2011 Υπουργικής Απόφασης και έδωσε εντολή στον Αρχηγό του ΠΣ ο οποίος εξέδωσε προκήρυξη στις 13-12-2011.
Η βεβιασμένη αυτή αλλαγή υλοποιήθηκε για να διεξαχθεί η διαδικασία πρόσληψης στο Π.Σ. 750 μονίμων Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών,  η οποία αποφασίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με την ΠΥΣ Φ. ΕΓΚΡ.12/31/2803/30-06-2011. Εκτός των άλλων με τη διαδικασία αυτή τίθενται σε προεκλογική ομηρία χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στην μονιμότητα.
Κατά αυτόν τον τρόπο το σύστημα προσλήψεων στο Π.Σ. γίνεται απολύτως διαβλητό επαναφέροντας διαδικασίες επιλογής του 1995 (ΠΔ 203/1995) όσον αφορά στην πρόσληψη των 50 πτυχιούχων αξιωματικών με αμφισβητούμενη διαφάνεια και αυθαίρετο ορισμό κριτηρίων. Το νέο αυτό σύστημα προσλήψεων, σε συνδυασμό με  την εισαγωγή του νέου θεσμού των Πυροσβεστών 5ετούς Θητείας  που καθιερώνει τέσσερις ταχύτητες εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών αυτών.
Με βάση τα παραπάνω,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1.    Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν την καθιέρωση του νέου συστήματος πρόσληψης στο Π.Σ.;
2.    Προτίθενται να προχωρήσει στην υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών για εισαγωγή στο Π.Σ. μόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και την ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας, από τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου νόμου από αρμόδια ομάδα εργασίας του Υπ.Προ.Πο.;
Ο ερωτών βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας
Α' Πειραιά και Νησιών

Ανακοίνωση του Τμήματος ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τη δραστική μείωση των αποδοχών στις Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας


19/12/2011
Με έκπληξη ακούμε όλες αυτές τις μέρες τις εξαγγελίες για δραστική μείωση των αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Μετά τις ύβρεις για “αντιπαραγωγικούς, κοπρίτες, τεμπέληδες” και την έντεχνη ταύτιση του συνόλου των ένστολων με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, προετοιμάζεται τάχιστα το έδαφος της περαιτέρω εξαθλίωσης των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.Όταν το 2003 εξαιρέθηκαν προκλητικά από το ενιαίο μισθολόγιο, όταν την τελευταία διετία οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά 40%, οι μισθολογικές προαγωγές και το χρονοεπίδομα παραμένουν παγωμένα αναιτιολόγητα, ο βασικός μισθός του Αστυφύλακα, Λιμενοφύλακα, Πυροσβέστη είναι 683 ευρώ και του Αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας 899, που θα τους φθάσουν;  Όταν τώρα επιβιώνουν με δυσκολία οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και συνωστίζονται στα συσσίτια των στρατοπέδων και των λεσχών της ΕΛ.ΑΣ για να φάνε, μετά τι θα κάνουν;Οι συγκυβερνώντες της μνημονιακής κυβέρνησης που τώρα υλοποιούν το πρόγραμμα - δύο εξ’ αυτών το καταψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες - τώρα έχουν κρυφθεί. Τότε “στήριζαν τα αιτήματα των ένστολων”. Τώρα, όπως υλοποιούν τις διατάξεις φτώχειας για τους αποστράτους, έτσι θα στηρίξουν τη δραματική μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και την ασφαλιστική τους υποβάθμιση.Η μεταβατική κυβέρνηση ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που προπονείται υπό την επίβλεψη του τέως πρωθυπουργικού συμβούλου για τη μετεκλογική συνεργασία, καλά θα κάνει να σταματήσει την τακτική που δυναμιτίζει τα θεμέλια των Ε.Δ. και Σ.Α.Η οικονομική εξαθλίωση και ηθική απαξίωση του ουσιαστικότερου και πολυτιμότερου κεφαλαίου των Ε.Δ. και Σ.Α. , που είναι το έμψυχο δυναμικό, βάζει σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια της χώρας.Ο εργαζόμενος λαός είτε είναι ένστολος είτε όχι, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά. Καμία τρόικα, καμία κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταπατά το σύνταγμα και να εξαθλιώνει το λαό της. Αυτή είναι η χειρότερη και η μη αποδεκτή πολιτική που σήμερα δεχόμαστε όλοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ