.

12/22/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνδικαλισμού Αστυνομικών για την επίθεση στο Δ.Στρατούλη

Καταδικάζουμε τη βίαιη επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ Δημήτρη

Αθήνα,17 Δεκεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 200/4/133
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Καταδικάζουμε τη βίαιη επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Δημήτρη Στρατούλη, σημειώνοντας ότι η γηπεδική βία στη χώρα μας έχει προ πολλού αποκτήσει και άλλα χαρακτηριστικά, πέραν των συνήθων χουλιγκανισμών με ανάμειξη ακραίων στοιχείων.
  Για την αντιμετώπισή της απαιτούνται να γίνουν πολλά: διαρκής προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων παραγόντων και υπηρεσιών, επαγγελματισμός στο έργο των αρχών πρόληψης και καταστολής και βεβαίως κοινωνικός έλεγχος και απομόνωση κάθε φορέα βίας από όπου κι αν προέρχεται και όποιο στόχο κι αν υπηρετεί.
  Εξάλλου, όσο δεν καταδικάζεται και δεν αντιμετωπίζεται η κουλτούρα βίας την οποία εισπράττει καθημερινά η ελληνική κοινωνία με διάφορους τρόπους και ευκαιρίες, άλλο τόσο θα γινόμαστε όλοι μάρτυρες τέτοιας μορφής επικίνδυνων προκλήσεων.
  Καλούμε για άλλη μια φορά τα πολιτικά κόμματα να δουν κατάματα το πρόβλημα της βίας και να μην περιορίζουν τις όποιες ενέργειές τους στη φραστική μόνο καταδίκη αυτού του φαινομένου.
ypografes_poasy-poaxia

Ερώτηση Συνθήκες κράτησης μεταναστών στα Κρατητήρια


Συνθήκες κράτησης μεταναστών στα Κρατητήρια -- Ερώτηση Δ.Τσουκαλά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Πλήθος καταγγελιών από αμφότερες τις πλευρές έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Τόσο οι παράτυποι μετανάστες που κρατούνται στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, όσο και οι ίδιοι οι Αστυνομικοί έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί όχι μόνο για το γεγονός της μακράς παραμονής των μεταναστών στα κρατητήρια, αλλά και για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης σε αυτά.
Χαρακτηριστικά, τα κρατητήρια που προφανώς είναι προορισμένα για τη μικρής διαρκείας κράτηση, δεδομένου ότι δεν είναι σχεδιασμένα να φιλοξενούν παρά μόνο έναν μικρό αριθμό κρατουμένων και δεν έχουν κατάλληλους χώρους υγειονομικής φροντίδας, έχουν μετατρέψει τις αστυνομικές υπηρεσίες σε υγειονομικές βόμβες.
Για παράδειγμα, στα Τ.Δ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ, Κ.Δ.Λ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΛΑΚΩΝΙΑΣ, οι μετανάστες διαβιούν στα κρατητήρια του υπογείου επί τέσσερις μήνες, χωρίς φυσικό φως, χωρίς εξαερισμό, θέρμανση και δυνατότητας στοιχειώδους προαυλισμού. Οι εξευτελιστικές συνθήκες έχουν επιφέρει -σύμφωνα με επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις- σοβαρή βλάβη στην υγεία των κρατουμένων. Νοσούν από ψωρίαση, ελονοσία και σταφυλόκοκκο, ενώ τους χορηγείται θεραπεία με πρωτοβουλία των ίδιων των υπηρετούντων εκεί αστυνομικών, χωρίς βέβαια να εγκρίνονται οι δαπάνες αυτές.
    Όπως είναι φυσικό όλα αυτά τα γεγονότα εξαντλούν την υπομονή των υπηρετούντων, ενώ ταυτόχρονα η πιθανότητα μετάδοσης αυτών των ασθενειών στο αστυνομικό προσωπικό ανησυχεί τόσο τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και εμάς.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Ποιος λαμβάνει την απόφαση παράτασης της παραμονής των μεταναστών στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων;
2.    Έχουν γίνει έρευνες και μελέτες για τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια και για την τήρηση των βασικών όρων υγιεινής και ασφάλειας;
3.    Ποια η κρίση σας για το σοβαρό ζήτημα παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών και καταπάτησης της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας;
4.    Υπάρχει πρόβλεψη για την περίθαλψη των κρατουμένων και την προστασία των υπηρετούντων αστυνομικών και των οικογενειών τους από τους κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών; Θα εγκριθούν δαπάνες για την παροχή ατομικών ειδών υγιεινής και πρόληψης;
Ο Ερωτών Βουλευτής,
Δημήτρης Τσουκαλάς