.

05/16/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο Αλ. Τσίπρας για την ημέρα της Nakba: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαόΜε αφορμή αυτή τη ζοφερή επέτειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι 


 Εβδομήντα δύο χρόνια αγωνίζονται οι Παλαιστίνιοι για την εφαρμογή της περιβόητης απόφασης 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεπάγεται την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και την οριστική επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στην πατρίδα τους. Εβδομήντα δύο χρόνια από την κορύφωση της Nakba, της ολοκληρωτικής καταστροφής. Εβδομήντα δύο χρόνια με όλο και λιγότερους συμμάχους, αλλά το αίτημα για κράτος πάντα επίκαιρο, όπως και το 1948.

Με αφορμή αυτή τη ζοφερή επέτειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι:

 

"Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Μου δίνεται η ευκαιρία ξανά, αυτή τη φορά με αφορμή τη θλιβερή επέτειο μνήμης της Nakba, να εκφράσω τη διαχρονική αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιστινιακό λαό.

Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις, και πιο συγκεκριμένα το σχέδιο ενσωμάτωσης στο Ισραήλ κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, θέτουν περαιτέρω εμπόδια στην ειρήνη και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό, σύμφωνης με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε την επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών με στόχο τη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ειρηνική συνύπαρξη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή μας. Γι' αυτόν τον λόγο στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία τής διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον της".

Πηγή: Εφημερίδα Η Αυγή (Έντυπη έκδοση)

Χαρά Καφαντάρη: Η ατομική ευθύνη δεν συγκρούεται με τις ατομικές ελευθερίες
Σημεία συνέντευξης της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Κ.Ο. τουΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο».  


Η Χαρά Καφαντάρη, αναφερόμενη στην απόφαση του δικαστηρίου για την Ελένη Τοπαλούδη τόνισε «είμαστε ικανοποιημένοι, η δικαιοσύνη έπραξε αυτό που έπρεπε να κάνει και ταυτίστηκε με το περί κοινού δικαίου αίσθημα. Ας είναι λοιπόν η Ελένη το τελευταίο γεγονός. Βέβαια υπάρχουν κάποια παρεπόμενα σχετικά με τις παρεμβάσεις του κ. Σκέρτσου. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πάρει αποφάσεις, ταυτίζεται ή όχι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις;».

Η βουλευτής σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τόνισε: «Ατομική ευθύνη και ατομικές ελευθερίες δεν είναι δύο πράγματα αντίθετα. Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να πείσει ότι η έξοδος από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Πάντα υπάρχει η ατομική ευθύνη, αλλά πρέπει να υπάρχει και μια Πολιτεία η οποία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Σαν ΣΥΡΙΖΑ στηρίξαμε τα μέτρα περιορισμού από την αρχή της πανδημίας. Από Δευτέρα ανοίγουν τα πολυκαταστήματα τι γίνεται όμως με τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές και την εστίαση; Χθες, σε περιοδεία που έκανα στο Περιστέρι, στην εκλογική μου περιφέρεια, μίλησα με πάρα πολλούς εμπόρους, πέραν της ανησυχίας που υπάρχει για την πορεία της οικονομίας και των μαγαζιών τους, μίλησα και με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Θα υπάρξουν πολλές απολύσεις στον τομέα αυτό. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Η Κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα σταδιακής επαναφοράς στην νέα κανονικότητα, αλλά πρέπει να σκεφτεί τη μικρή επιχείρηση, τους εργαζόμενους και να πάρει οριζόντια μέτρα στήριξης. Στο πρόγραμμά μας μιλάμε για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις για περίπου 3δις άμεσης, μη επιστρεπτέας προκαταβολής, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για τα ενοίκια, για τις επιταγές. Θέματα που έθεσα προχθές και στον αρμόδιο Υπουργό σε επίκαιρη ερώτηση και φυσικά ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε και δεν δεσμεύτηκε. Έχουμε επαφή με φορείς με επιμελητήρια, συζητάμε με τον κόσμο και συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις μας. Άλλωστε, οι θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, παραγόντων και εμπορικών συλλόγων συμβαδίζουν με αυτά τα οποία εμείς προτείνουμε. Ας ακούσει η Κυβέρνηση τα θεσμικά όργανα των μικρομεσαίων, των επιχειρηματιών και ας προχωρήσει. Φοβάμαι ότι από δω και πέρα αφήνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο έλεος της αγοράς».

Πηγή: www.left.gr