.

01/15/15 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Χειρότερο από φτωχός είναι να είσαι φτωχός και καταχρεωμένος!
Εγκλωβισμένα σε διπλή παγίδα φτώχειας και υπερχρέωσης είναι τα ελληνικά νοικοκυριά ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια Μνημονίου. Το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κάτω από το όριο της φτώχειας για έναν στους τρεις πολίτες, την ίδια στιγμή που τα χρέη εξακολουθούν να διογκώνονται με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ομαλά και η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων από το Δημόσιο και τις τράπεζες να επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μισθωτών, ανέργων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Τα στοιχεία νεότερης έρευνας, που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, είναι αποκαλυπτικά των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν για την καθημερινότητα και την οικονομική τους επιβίωση τα νοικοκυριά.

Από την έρευνα, που έγινε τηλεφωνικά την περίοδο 8-11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.000 νοικοκυριών, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι:
● Τα εισοδήματα για την πλειονότητα των νοικοκυριών έχουν καθηλωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα ή κοντά στα όρια της φτώχειας. Με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ (714 ευρώ τον μήνα) δηλώνει ότι ζει το 34,4%, ενώ ένας στους τρεις έχει εισόδημα από 10.000 έως 18.000 ευρώ τον χρόνο. Το ποσοστό είναι πιο υψηλό για όσους έχουν από 2 μέχρι 4 μέλη στην οικογένεια. Τα στοιχεία αυτά, πάντως, αμφισβητείται κατά πόσο απηχούν τα πραγματικά εισοδήματα ειδικά μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών.
● Το 46,9% λέει ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του και το 55% δήλωσε ότι χρειάστηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, να δανειστεί ή να ζητήσει χρήματα από συγγενείς ή φίλους προκειμένου να πληρώσει υποχρεώσεις.
● Το 35,9%, δηλαδή αναλογικά πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά, έχει στην οικογένεια τουλάχιστον έναν άνεργο. Από αυτό το ποσοστό μόνο 8,9% λαμβάνει επίδομα ανεργίας.
● Οι συντάξεις, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι αυτές που θρέφουν την οικογένεια. Για το 52% των νοικοκυριών αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος, ενώ για το 32,1% είναι ο μισθός και για άλλο 10% τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα.
● Για την πλειονότητα των νοικοκυριών τα χρέη και η αδυναμία έγκαιρης πληρωμής τους διευρύνθηκαν το 2014. Ενας στους τρεις (35%) καθυστερεί να πληρώσει την Εφορία, τις ΔΕΚΟ και τα τραπεζικά του δάνεια. Ωστόσο ως ποσοστό επί του συνόλου, το 72% δεν χρωστά στην Εφορία, το 86% δεν έχει χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και το 65% δεν έχει οφειλές σε τράπεζες.
Από όσους χρωστούν, περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το Δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κ.λπ. λόγω αδυναμίας πληρωμής.

#efsyn.gr


Δήλωση των βουλευτών Τ. Κουράκη, Γ. Βαρεμένου, Θ. Δρίτσα: Καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσειςΟ Τάσος Κουράκης, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, οΓιώργος Βαρεμένος, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θεόδωρος Δρίτσαςκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις πανελλήνιες Εξετάσεις, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

Εκλογές με δημοκρατία τύπου Γ, της Ηρώς ΔιώτηΗ επιλογή της κυβέρνησης να στείλει κρατούμενους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τις λεγόμενες τύπου Γ) στο Δομοκό, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, δεν αφορά μόνο τους κρατούμενους και την επιδείνωση της καθημερινότητας και των δικαιωμάτων τους: αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Νέα προσφυγή ενστόλων στο ΣτΕ.

Νέα προσφυγή ενστόλων στο ΣτΕ.
Το επίμαχο θέμα της μείωσης των αποδοχών των ενστόλων όλων των σωμάτων θα κριθεί και πάλι από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τρομοκρατούνται ωρέ οι αστυνομικοί; Για την αξιοπρέπειά μας ρε γαμώτο!"Πάνε στους αστυνομικούς και τους λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τη δουλειά σας. Πάνε στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας κάνει γήπεδο. Πάνε στους κυνηγούς και τους λένε πως αν βγούμε, θα καταργήσουμε το κυνήγι. Πάνε στους χριστιανούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα κατεβάσει τις εικόνες. Το μοναδικό που δεν έχουν πει ακόμα είναι ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει παιδομάζωμα και θα σας πάρει τις γυναίκες".

Πυροσβέστες και αστυνομικοί στη λίστα με τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα

Πυροσβέστες και αστυνομικοί στη λίστα με τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα
Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη λέει ο λαός ωστόσο με τις δυσκολίες που  συναντά πλέον ο περισσότερος κόσμος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία μάλλον  θα ταίριαζε η παράφραση το άγχος στη δουλεία τρώει τον αφέντη.