.

12/04/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση της ΠΕΕΠΣ με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ


 Ανακοίνωση ΠΕΕΠΣ

Με τους Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη, Ιωαννη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη, συναντήθηκαν στις 21/11/2012 ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΕΠΣ Γιώργος Πετράς και ο Γενικος Γραμματέας Δημήτρης Ζέρβας. Οι κ.κ. Βουλευτές υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία στα γραφεία του κόμματος και συζήτησαν μαζί τους πάνω από μια ώρα για θέματα σχετιζόμενα με το άμισθο εθελοντικό έργο στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του εθελοντισμού στο Π.Σ. από την καθιέρωση του μέχρι σήμερα, για την εξέλιξη της εφαρμογής του νέου νόμου (4029/2011) και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει, καθώς επίσης για τους της Ένωσης και τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Ο κ. Πετράς αναφερόμενος στο μείζων πρόβλημα της χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «όταν ρωτάμε πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας μας απαντάνε όταν εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες. Όταν ρωτάμε πότε θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, μας απαντάνε όταν θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η επιτροπή αναμόρφωσης του κανονισμού στολών, η οποία επιτροπή έχει συσταθεί εδώ και ένα χρόνο και από ότι γνωρίζουμε δεν συνεδρίασε ποτέ μέχρι σήμερα»

Στο θέμα της γενικότερης μη οικονομικής υποστήριξης του θεσμού ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε: "δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί ή προβλεφθεί ούτε ευρώ για τους εθελοντές πυροσβέστες. Αυτές τις μέρες 280 συνάνθρωποί μας εκπαιδεύονται για να υπηρετήσουν στο ΠΣ ως εθελοντές πυροσβέστες και με το καλημέρα αναγκάζονται να πληρώσουν για φωτοτυπίες γιατί το ΠΣ δεν προχώρησε στην ανατύπωση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου του οποίου το κόστος δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ για 500 αντίτυπα. Τώρα μετά από αυτά, πώς νοούν την υποστήριξη εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε."

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΕΕΠΣ συναντήθηκε και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Ευάγγελο Αποστόλου στο πολιτικό του γραφείο όπου ομοίως ενημερώθηκε για τα ίδια θέματα και προβλήματα.

Όλοι οι βουλευτές δεσμευτήκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΠΕΕΠΣ και τους εθελοντές πυροσβέστες αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους μέσα στο κοινοβούλιο και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Η ΠΕΕΠΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες.

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Δελτίο τύπου Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας για αναδιάρθρωση Δένδια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας
Σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Δένδια για την αναδιοργάνωση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής


Ο υπουργός μετά τη συναίνεσή του στο πετσόκομα του μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και την περαιτέρω εξαθλίωση του προσωπικού,
ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι πολλοί και θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση με την αναδιοργάνωση των σωμάτων.

Την ίδια στιγμή που λέει ότι οι πυροσβέστες περισσεύουν, τρέχει διαγωνισμός για 725 πυροσβέστες και 50 αξιωματικούς και έχει δεσμευθεί για απορρόφηση των 800 επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών μέσα στο 2012. Αναρωτιόμαστε ποιόν τελικά κοροϊδεύει ο υπουργός;

Η αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση για να τη χειριστεί μόνος του ο υπουργός στη θητεία του οποίου κορυφώθηκαν η εγκληματικότητα, η ρατσιστική βία, η δράση παρακρατικών ομάδων, η καταστολή και απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών  απέναντι σε πολίτες.

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι η ασφάλεια του πολίτη και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Πρέπει να απεξαρτηθεί από την κομματοκρατία και η αναδιοργάνωση των σωμάτων πρέπει να γίνει από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων, της  επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικοί φορείς.


                                                                          Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ