.

11/03/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τις διαρροές σχετικά με τις περικοπές στο νέο μισθολόγιο

Ελάχιστα 24ωρα πριν από τον διαφαινόμενο κίνδυνο της ψήφισης των νέων περικοπών, ως Έλληνες Αστυνομικοί, εκπέμπουμε SOS προς την συγκυβέρνηση, η οποία δυστυχώς μας οδηγεί στην φτωχοποίηση, για να προστατέψουμε το αγαθό της ασφάλειας από τα ισχυρά εκείνα οικονομικά συμφέροντα, που επωφελούνται διαχρονικά από μια παραπαίουσα έως ανύπαρκτη ελεγκτική Ελληνική Αστυνομία.

Οι αποδυναμωμένες αστυνομικές υπηρεσίες, πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν και όχι να διαλυθούν. Διαφορετικά οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα κυκλώματα του εγκλήματος, η διαφθορά και η διαπλοκή.
Επιπλέον, ο μαρασμός της Ελληνικής Αστυνομίας οδηγεί στην ισχυροποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων ασφάλειας.
Σύμφωνα με τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ανεπίτρεπτες διατάξεις για νέες περικοπές, έτσι όπως αυτές καταγράφηκαν από κύκλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η Ελληνική Αστυνομία αντί να ενισχυθεί, όπως οφείλουν να πράξουν, απενεργοποιείται και συνθλίβεται ο Έλληνας Αστυνομικός.

διαβάστε περισσότερα

Δριβάκος Γ.: "Οι νέες περικοπές δημιουργούν άπορους ένστολους"

Ομιλία Προέδρου ΠΕΑΛΣ στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 01-11-2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΗΝ F.E.U.

ην δεινή οικονομική κατάσταση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ελλάδα, αλλά και την ένδεια των πιστώσεων του ίδιου του επαγγελματικού φορέα, υπό τη σκιά της γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, μετέφεραν στο 2ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του 2012, των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης κα ο Εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ στην F.E.U Aναστάσιος Παππάς. Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της F.E.U. η ΕΑΠΣ είχε αναφερθεί στο πρόβλημα, ζητώντας το ζήτημα να τεθεί στην ατζέντα του συνεδρίου και να ζητηθεί η έκφραση συμπαράστασης.Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ μεταξύ 1 και 3/11/2012 και η ελληνική αντιπροσωπεία στα πλαίσια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ζήτημα της ελληνικής κρίσης από την πυροσβεστική οπτική. 

Δηλώσαμε και θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε την παρουσία μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 01-11-2012 και ώρα 16.30΄ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών στο χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Η συγκέντρωση από πλευράς αριθμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που περίτρανα δηλώνει ότι το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα δεν μας άγγιξε. Οι αναμενόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το προχωρημένο της ώρας επέβαλλαν την πολιτική ενδυμασία, για τους εν ενεργεία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, μπροστά από την είσοδο της ΛΑΕΔ, διαβάστηκε το ψήφισμα, που ακολουθεί της παρούσης ανακοίνωσης, και αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των φορέων επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών με πρόθεση να συναντηθεί με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα και να του επιδοθεί ψήφισμα, μαζί με αντιστοιχη αντιπροσωπεία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βιώσαμε την απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και αντί του κ. Στουρνάρα συναντηθήκαμε με το δντή του γραφείου του, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει να μας πει τίποτα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων με στόχο να επιδοθεί το ίδιο ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η καθ’ όλα ειρηνική πορεία είχε παλμό και κινήθηκε μέσω πλατείας Κολωνακίου, Ακαδημίας και κατέληξε στη Β. Σοφίας, μπροστά από την Βουλή, αποδεικνύοντας ότι οι στρατιωτικοί και θέλουν και μπορούν να διαδηλώνουν όποτε και εάν απαιτηθεί και μάλιστα για αρκετό μάλιστα χρόνο στους δρόμους της Αθήνας. 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ, ο ένστολος διανοούμενος


Ο Πάνος Σκουρολιάκος, μας έστειλε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτήν την ιστορική μορφή, πούκόσμισε και τη στολή του και  τη πνευματική ζωή του τόπου, τον Μιλτιάδη Χουρμούζη.:
 

Ο Μ. Χουρμούζης ήταν Αξιωματικός της ΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1835.Αγωνιστής του ΄21 από την Κωσταντινούπολη, υπηρέτησε ως αξιωματικός  της Οριοφυλακής, στη Λαμία (σύνορα τότε) γιά την πάταξη της δράσης των ληστών. 
Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδος και δύο φορές εκλεγμένος βουλευτής. Αντιοθωνικός και δημοκρατικός, κυνηγήθηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Κωσταντινούπολη ... γιά να γλυτώσει τη ζωή του.
Υπήρξε ο σημαντικότερος θεατρικός συγγραφέας της εποχής του. Τα έργα του παίζονται μέχρι σήμερα. Ένας ΕΝΣΤΟΛΟΣ γενναιος και πνευματικός άνθρωπος!
 Το πραγματικό του όνομα  ήταν Χουρμούζιος Τριανταφύλλου. Το άλλαξε γιατί πολεμώντας το 1821, κινδύνευε η οικογένειά του στην Κων/λη.

'Οπως μας γράφει ο Πάνος Σκουρολιάκος, πηγές για τον  Χουρμούζη υπάρχουν στο  βιβλίο (βιβλιοπωλείο Δωδώνη) του Τάσου Λιγνάδη " καθώς στο βιββλίο  "Ο Χουρμούζης, ιστορία-θέατρο" ( βιβλιοπωλείο  της Εστίας), σε  μιά έκδοση του  "ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης". 


Ως εδώ ο Θάνατος της Αξιοπρέπειάς μας.


Στην δυναμική κινητοποίηση της 01-11-2012 στην Αθήνα οι ένστολοι εργαζόμενοι της χώρας, έστειλαν το δυναμικό τους μήνυμα, ότι δεν ξεχνούν και ότι πλέον δεν κοροϊδεύονται. Οι ένστολοι, κομμάτι της μη προνομιούχας κοινωνίας, έχουν υποστεί την τροικανή επίθεση και βλέπουν πλέον χωρίς διέξοδο το τούνελ της κρίσης.
Εκ μέρους της ΕΑΠΣ, ομιλία εκφώνησε στη συγκέντρωση ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, Αναστάσιος Μανιάτης:

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στέλνει ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς ηγήτορες αυτής της χώρας

Το ταξίδι γιά τη σωτηρία του λαού μας και της πατρίδας μας ξεκίνησε

Θα το  παλέψει ο λαός μας και θα φθάσει σε απάνεμο λιμάνι.

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜυπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Είναι χρέος όλων μας: Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!

Έκπληξη δεν αποτελεί η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ ότι «με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου». Η κ. Μέρκελ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας της και αυτό το κάνει πολύ καλά.
Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι η στάση της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ., που όχι μόνο δεν αντιδρούν σε αυτή τη δήλωση, αλλά φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει από κοινού να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο των δανειστών.
Με το αστείο πια επιχείρημα ότι θα σώσουν την Ελλάδα και τους  Έλληνες, είναι ένα βήμα προ των πυλών να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία και να υπονομεύσουν το μέλλον των νέων ανθρώπων που όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τη χώρα μας αναζητώντας αλλού ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


  Εμείς οι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες – Λιμενικοί, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στην Αθήνα διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά, κορυφώνοντας έτσι μια σειρά κινητοποιήσεων από αρχές Σεπτεμβρίου 2012 όταν πλέον έγινε φανερή η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπρόσθετες αβάσταχτες περικοπές στους ένστολους. Κύρια στόχευσή μας είναι η άρση των κραυγαλέων αδικιών και της άνισης μεταχείρισής μας έναντι του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.
  Οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας: