.

11/22/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο β.ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν.Συρμαλένιος κατά Δένδια για υποστελέχωση των Α.Τ.Κυκλάδων
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, απαντώντας στην Αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο, με θέμα την «Υποστελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων Κυκλάδων» (αρ.πρωτ.670/3.10.12), προσπαθεί να μας πείσει ότι «βασικός στόχος υψηλής προτεραιότητας είναι η αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και ασφάλειας της ελληνικής περιφέρειας». Προσπαθεί όμως να ωραιοποιήσει τα πράγματα και υποτιμά την νοημοσύνη μας αν πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό με 6 επιπλέον αστυνομικούς ή με εποχιακούς δόκιμους αστυφύλακες, οι οποίοι όπως πολύ καλά οφείλει να γνωρίζει ο υπουργός, δεν ασκούν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα καθώς και ο ρόλος τους είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα.              
Μετά το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. και τη διαρκή αποψίλωση και συρρίκνωση των λοιπών δημοσίων υπηρεσιών, είναι φανερή η εγκατάλειψη αλλά και η υποβάθμιση και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας σε μια περιφέρεια ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτητική λόγω της γεωγραφικής της -και όχι μόνο- ιδιομορφίας, όπως είναι αυτή των Κυκλάδων.
Κατακερματισμένη σε 24 νησιά, με τεράστιες δυσκολίες μετακίνησης, με πλήθος παραθεριστικών κατοικιών, τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, και με συνακόλουθα στατιστικά αυξημένη παραβατικότητα, ο νομός Κυκλάδων απαιτεί τη μέγιστη δυνατή στελέχωση.  Αντ΄αυτού, στα 11 λειτουργούντα αστυνομικά τμήματα και τους 14 αστυνομικούς σταθμούς, παρουσιάζονται ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό της τάξης του 30%, κι αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η οργανική δύναμη υπολογίστηκε με γνώμονα τον πληθυσμό και τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας της δεκαετίας του ΄80, δεδομένα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα.
Δυστυχώς,  όπως ανέφερε και η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη περί κράτους των Αθηνών και καταργούνται στην πράξη οι εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης για στήριξη του τουρισμού που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας». (Αλήθεια, τι έχει να πει η κ. Κεφαλογιάννη για όλα αυτά;)
Η πραγματική ασφάλεια και η προστασία του πολίτη, η οποία αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή και την ανάπτυξη στα νησιά μας, και την οποία, όπως θέλει να πιστεύει η κυβέρνηση, εκπροσωπεί το Υπουργείο του κ.Δένδια, θα έπρεπε να είναι από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτείας και να επενδύονται πόροι και ενέργεια στην πραγματική αποστολή της αστυνομίας που είναι η πάταξη του εγκλήματος εκεί όπου παράγεται, γιατί αλλιώς το κενό που αφήνει συνειδητά ή ασυνείδητα θα καλύπτεται κάθε φορά από εξωθεσμικούς παράγοντες κόντρα στο σύνταγμα και στους νόμους.
Γραφείο Τύπου

Στα δικαστήρια και οι λιμενικοί για τα νέα μέτρα


Διεκδίκηση μισθολογικών περικοπών και λοιπών χρηματικών απαιτήσεων των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα

Πειραιάς 22 Νοεμβρίου 2012
Η Ομοσπονδία μας όπως είχαμε κάνει γνωστό (εδώ), πριν ακόμη τα νέα μέτρα ψηφισθούν από τη Βουλή, επεξεργάσθηκε με νομικό γραφείο την ακύρωση των διατάξεων του νόμου που αφορούν το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Όπως γνωρίζετε, με το ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» (ΦΕΚ τ. Α' 222/12-11-2012) τροποποιείται το ισχύον ειδικό μισθολόγιο και επιβάλλονται νέες σαρωτικές μειώσεις στις -ήδη περικοπείσες -  συνολικές αποδοχές (βασικό μισθό και επιδόματα) των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, πέραν των διαρκών πολιτικών πιέσεων που συνεχίζει να ασκεί για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, όπως έχει προαναγγείλει, θα προσβάλλει και ενώπιον παντός αρμοδίου - ελληνικού και ευρωπαϊκού- Δικαστηρίου τις βάναυσες μισθολογικές περικοπές, που επιβάλλονται με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012. Ειδικότερα, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και οι Ενώσεις της θα καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που σύμφωνα με την υποπαράγραφο 37 της παραγράφου Γ' του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, θα εκδοθεί για τον καθορισμό του χρόνου και του τρόπου επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών (ήτοι της διαφοράς των αποδοχών που καταβλήθηκαν από 1-08-2012).
Επ' ευκαιρίας της προσβολής της απόφασης αυτής, θα κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και το ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής μειώσεων στις εν γένει αποδοχές των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, οι οποίοι λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.
Επιπλέον, σας επισημαίνουμε ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  θα μεριμνήσει με τη λήψη κάθε αναγκαίας δικαστικής ή εξώδικης ενέργειας για την καταβολή των οφειλόμενων στους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα δαπανών υγειονομικής περίθαλψης εκ μέρους της ΥΔΕ. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθυνθούν ατομικά προς την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την παροχή εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος         Κατσίνας Σωτήριος