.

04/13/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Αλέξης Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι του επισήμαναν την ανάγκη άμεσης στήριξης του ΕΣΥ

To Αττικό Νοσοκομείο, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid - 19 επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, τις συνθήκες λειτουργίας του και τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα από τα νοσοκομεία όπου δίνεται καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό αποφασίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε μία συμβολική και ουσιαστική δωρεά της προς το νοσοκομείο Καστοριάς λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊου στην περιοχή αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται.

Για την ακρίβεια έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την Όλγα Γεροβασίλη, την Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ αποφασίστηκε η δωρεά ενός κλιβάνου αποστείρωσης κι ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος. Πρόκειται για μία από σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενίσχυση νοσοκομείων και την κάλυψη ελλείψεων.

Κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τους οποίους και ευχαρίστησε για τον καθημερινό τους αγώνα. Από την πλευρά τους επέμειναν στην ανάγκη άμεσης στήριξης του ΕΣΥ, συνολικά, με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. «Ήρθα να μάθω περισσότερα για την προσπάθεια που κάνετε και ταυτόχρονα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό, το διοικητικό αλλά κυρίως το νοσηλευτικό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τη μάχη που δίνουν αυτές τις ημέρες για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης. Η ενημέρωση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε  από τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Αποστολόπουλος που σημείωσε ότι αυτήν την ώρα στο Αττικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορονοϊο, οι επτά εκ των οποίων σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή: www.ethnos.gr

Link: https://www.ethnos.gr/politiki/99839_me-maska-sto-nosokomeio-attikon-o-alexis-tsipras


Ευκλείδης Τσακαλώτος-Καταθέσαμε σήμερα στη βουλή δύο ερωτήσεις προς τον κ. Σταϊκούρα.Η πρώτη είναι επίκαιρη ερώτηση μου και αφορά την άρνηση της ΝΔ να ενισχύσει την μεσαία τάξη. Ο κ. Σταϊκούρας καλείται να απαντήσει:

1. Είναι προϋπόθεση η ενίσχυση σήμερα των εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερών επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την ανάσχεση μιας μεγάλης οικονομικής ύφεσης και ενός 4ου μνημονίου που θα είναι καταστροφικό για την χώρα και για την κοινωνία;

2. Θεωρεί ότι τα 533 ευρώ τον μήνα είναι αρκετά για όλους τους μισθωτούς, το voucher κατάρτισης των 600 ευρώ είναι αυτό που αρμόζει στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν επιστημονικό επάγγελμα, και ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης; Αν όχι γιατί δεν προχωράει στην καταβολή πλήρους μισθού στους μισθωτούς, στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος σε Ελεύθερους Επαγγελματίες ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος και σε ενίσχυση ύψους 3 δις χωρίς υποχρέωση επιστροφής για τις επιχειρήσεις, όπως προτείνει με το κοστολογημένο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η δεύτερη ερώτηση που καταθέσαμε 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Μετά την ευθεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων που πρόσφατα είχαμε με τον Υπουργό, τον ρωτάμε:

• Ποιο θεωρεί ότι είναι το ορθό ύψος των ταμειακών διαθεσίμων που πρέπει να διατηρεί η χώρα; Το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων στις 25/01/2015 ήταν επαρκές; Το ύψος τους στις 7/7/2019;

• Τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του Covid-19 χωρίς το οποίο κινδυνεύαμε με νέα χρεοκοπία και 4ο μνημόνιο; Θεωρεί ότι οι αναφορές στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης όπως του υφυπουργού του αλλά και του πρωθυπουργού σε σχέση με το μαξιλάρι ασφαλείας ήταν άστοχες;

Ταυτόχρονα του ζητείται να καταθέσει επίσημα:

1) Τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και του συνόλου της γενικής κυβέρνησης όπως ήταν διαμορφωμένα στις 25/1/2015, στις 7/7/2019 και στις 20/03/2020. Την εκτίμηση για το ύψος αυτών την 30/06/2020.

2) Τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους για το έτος 2015 και τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους για το 2ο εξάμηνο του 2019 και το πρώτο εξάμηνο του 2020

Ελπίζουμε τουλάχιστον τώρα να εμπλακεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε μία σοβαρή συζήτηση για την οικονομία. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα μας φέρνει πιο κοντά σε μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.

Γιάννης Ραγκούσης ''Η ένοχη ολιγωρία της Κυβέρνησης και η αλήθεια που αποσιωπά''

Για τις πτήσεις από Ιταλία και τις δύο ταχύτητες εξάπλωσης του κορωνοιού γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στα κοινωνικά μέσα σημειώνοντας: "Εάν στην Ελλάδα επιτρέπεται ακόμη η ύπαρξη μιας διαφορετικής γνώμης από αυτήν που θέλει να επιβάλει η κυβερνητική προπαγάνδα, τότε παρακαλώ να μου επιτραπεί η διατύπωση των ακόλουθων απόψεων"