.

04/02/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σκληρές ερωτήσεις και επίπονες απαντήσεις, του Χρήστου Τριγώνη

Μεγαλωμένοι ως λαός με ιστορίες Ιούδων, Εφιαλτών, Δωσίλογων, Εμφυλίων, απαίδευτων και αχάριστων, έχω αρκετή υπομονή να ανέχομαι καρτερικά την απαξία, την αλαζονεία και την μικροψυχία του καθενός επώνυμου ή ανώνυμου πικρόχολου σχολιαστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πάνω στα ζητήματα του αστυνομικού συνδικαλισμού.

Στους ενστόλους και στις φυλακές των Τρίκαλων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αθήνα, 02.04.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στα Τρίκαλα

Θέμα: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί, αστυνομικοί και πυροσβέστες αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως αναλώσιμοι, και όχι ως άνθρωποι ενώ οι κρατούμενοι των φυλακών ζουν σε συνθήκες απόλυτου εξευτελισμού.

Το κελί του Αλ Καπόνε στις Φυλακές της Φιλαδέλφειας!

Η ιστορία λέει πως το σωφρονιστικό ίδρυμα Eastern State Penitentiary στη  Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια υπήρξε ένα από πρότυπα ιδρύματα του είδους, τα οποία  βασίζονταν στο μοντέλο της ολοκληρωτικής απομόνωσης του έγκλειστου από κάθε  επαφή με άλλους συγκρατούμενούς του.

Ευρωπαική Δύναμη Χωροφυλακής: μας επιτηρεί!
Γράφει η Θάλεια Χούντα

Η «συνθήκη του Velsen», κατά πάσα πιθανότητα, δεν μας είναι γνωστή και θεωρούμε, ότι δεν μας αφορά σαν χώρα. Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι γνωστή στους πολιτικούς μας και κατά πόσο την
αποδέχονται – εάν ερωτηθούν.

Η EUROGENDFOR (Ευρωπαική Δύναμη Χωροφυλακής) ιδρύθηκε με κάθε μυστικότητα και με λογότυπο «Lex Paciferat» δηλ. ο νόμος φέρνει την ειρήνη ή άλλως το δικαίωμα να φέρνεις την ειρήνη. Ενώνει όλες τις εξουσίες και τα στρατιωτικά μέσα της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών και μπορεί να προσφύγει σ' αυτήν η ηγεσία της ΕΕ μέσω των υπουργών Άμυνας και Ασφάλειας που συμμετέχουν.
Το αρ. 4 της συνθήκης αυτής μας εξηγεί, ότι «η προσφυγή χρήσης μπορεί να γίνει για την προστασία προσώπων και ιδιοκτησιών και για την διατήρηση της τάξης σε περίπτωση διατάραξης της δημόσιας τάξης». Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η λεπτομέρεια, ότι οι στρατιώτες της δύναμης αυτής σέβονται τη νομοθεσία του κράτους στο οποίο επεμβαίνουν, όμως τα κτίρια και τα εδάφη που καταλαμβάνονται τίθενται εκτός εθνικής κυριαρχίας και δεν είναι προσβάσιμα ούτε από τις ίδιες τις αρχές του κράτους δηλ. καταργείται το εθνικό δίκαιο!
Η πολιτική δε ηγεσία του κάθε κράτους που θα επεμβαίνει η δύναμη αυτή, θα έχει και το επιχείρημα, ότι δεν έδωσε εντολή για χρήση βίας στις εθνικές αστυνομικές ή στρατιωτικές δυνάμεις.
Ας μεταφέρουμε τώρα αυτά στην δική μας περίπτωση και ας τα συνδυάσουμε με το ότι πρέπει να παραμείνουμε «καλά παιδιά», να υπακούμε στις τοκογλυφικές απαιτήσεις, να μην αντιμιλάμε, να λέμε «ναι» σε όλα, να πληρώνουμε με το αίμα μας πλέον τους φόρους και τα χαράτσια, να να να ....
Αν ενδιαφέρει σαν λεπτομέρεια, η Γερμανία συμμετέχει στην δύναμη αυτή και υπέγραψε και την συνθήκη. Επίσης, είναι δεδομένο, ότι είμαστε υπό καθεστώς επιτήρησης και δεν είναι απόφαση δική μας η όποια επέμβαση, όταν κριθεί αναγκαίο. Και το αναγκαίο είναι πολύ εύκολο να παρουσιαστεί, γιατί η αλήθεια είναι, ότι σε περιπτώσεις λιτότητας και φτώχειας αφυπνίζεται ο λαός, υπάρχουν διαδηλώσεις, υπάρχει αντίδραση. Όταν η αντίδραση αυτή κριθεί, ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ξένες απαιτήσεις, τότε ... η επέμβαση είναι αναπόφευκτη και ό,τι καταληφθεί δεν θα ανήκει στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα εμείς συζητάμε για εθνικό και διεθνές δίκαιο!

Σκότωσε κατά λάθος τη δίχρονη κόρη του με το αυτοκίνητο!

Τραγικό συμβαν διαδραματίστηκε στο Μελιγαλά Μεσσηνίας το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ένα δίχρονο κοριτσάκι Ρομά τραυματίστηκε σοβαρά καθώς το πάτησε το αυτοκίνητο του πατέρα του την ώρα που επιχειρούσε να κάνει όπισθεν.

Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή το ασθενοφόρο μετέβη στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, μια και τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά.

Τελικά, το μόλις δύο ετών κοριτσάκι δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το απόγευμα στο νοσοκομείο της Τρίπολης. 


 Πηγή: patrisnews.com

Ξυλοκόπησαν φοιτητή επειδή ζήτησε απόδειξη


 

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας φοιτητής στην Κομοτηνή, που ακολούθησε το γράμμα του νόμου!

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος και η παρέα του αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό, επειδή ο σερβιτόρος δεν τους είχε φέρει την απόδειξη.

Η παρέα έφυγε χωρίς να πληρώσει, όμως την ώρα που διέσχιζαν την πλατεία, παρατήρησαν πώς ο σερβιτόρος του καταστήματος μαζί με έναν άλλο άνδρα τους πλησίαζαν  απειλητικά.

Τα αίματα φούντωσαν και ο 20χρονος χτυπήθηκε σε σημείο να αιμορραγεί. Οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε εγχείρηση λόγω κατάγματος στην κάτω γνάθο.

Πάντως, η επιχείρηση διαψεύδει το περιστατικό και σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ουδέποτε έχει δημιουργηθεί επεισόδιο στο μαγαζί.