.

08/07/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΥΤΥΧΩΣ

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαίρη Διακάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη στο υπουργό Δημόσιας Τάκης με θέμα: Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου

Προς τον κ. Υπουργό
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου»
Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά πληθώρα προβλημάτων που δυσχεραίνουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους και θέτουν σε κίνδυνο τόσο την δική τους ασφάλεια όσο και των πολιτών. Αποτέλεσμα τούτου είναι οι τελευταίοι να μην απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που οφείλουν και επιθυμούν να προσφέρουν οι αστυνομικοί.
Ένα από τα σημαντικότερα των προβλημάτων είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Οι μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα είναι πεπαλαιωμένα με τα περισσότερα να ξεπερνούν τα πέντε έτη χρήσης έχοντας διανύσει από 400.000 έως 500.000 χλμ το καθένα. Δεν πληρούν κανέναν όρο ασφαλούς κυκλοφορίας και απαιτούνται για την συντήρησή τους μεγάλα χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν κατά πολύ την αγορά νέου οχήματος. Λόγω των συνεχών μηχανικών βλαβών των οχημάτων, για την πόλη του Ηρακλείου χρησιμοποιείται μονάχα ένα περιπολικό για θέματα τάξης!
Επιπλέον ο ατομικός εξοπλισμός των αστυνομικών είναι ανεπαρκής και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλος για χρήση. Ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας του κράτους, το προσωπικό είναι αναγκασμένο να καταφεύγει σε αναζήτηση χορηγιών από ιδιώτες για την κάλυψη αυτών των ελλείψεων.
Επίσης η συντήρηση του νεόδμητου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου είναι ελλιπής με αποτέλεσμα οι φθορές να μην αποκαθίστανται έγκαιρα, αυξάνοντας το κόστος. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η συνεχής επίβλεψη των κτηριακών εγκαταστάσεων και των ηλεκτρονικών συστημάτων ώστε να προλαμβάνονται τυχόν φθορές ή βλάβες. Ακόμα εκκρεμεί η επέκταση του κτηρίου στον δεύτερο όροφο, όπου σύμφωνα με τους συνδικαλιστές θα μπορούσαν να στεγαστούν λέσχη σίτισης και άλλοι βοηθητικοί χώροι.
Σύμφωνα με την μελέτη κατασκευής του κτηρίου έχει προβλεφθεί χώρος για παιδικό σταθμό, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ. Δεδομένης της ανεπάρκειας θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης και τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων που έχουν παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, η λειτουργία του κρίνεται απαραίτητη.
Εν κατακλείδι, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και πάγιο αίτημα των εργαζομένων αποτελεί η αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και τα πρόσφατα πληθυσμιακά δεδομένα του νομού.
Επειδή η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών καθώς και η δημιουργία όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αποτελεί προτεραιότητα ενός κοινωνικού κράτους
Επειδή η δημιουργία λέσχης εστίασης για την σίτιση των εργαζομένων θα τους  ανακουφίσει οικονομικά στην δύσκολη περίοδο της συρρίκνωσης των εισοδημάτων που διανύουν
Επειδή η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό και την ριζική αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με αξιοκρατία και διαφάνεια, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου σύμφωνα με το Π.Δ. 112/22-08-2008 με την προβλεπόμενη επαρκή κάλυψη σε προσωπικό και με ποιο χρονικό ορίζοντα;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων με νέα;
3. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην στελέχωση γραφείου συντήρησης του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, στη λειτουργία παιδικού σταθμού αλλά και στην επέκταση του δευτέρου ορόφου;
4.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των εργαζομένων και των υπηρεσιών ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον; 
Οι ερωτώντες βουλευτές
Μαίρη Διακάκη
Μιχάλης Κριτσωτάκης

Έκκληση της ΠΟΑΣΥ για άμεση παρέμβαση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΔΕΝΔΙΑ.Διασφαλίστε τις αξιοπρεπείς συνθήκες των μετακινούμενων αστυνομικών

 Κύριε Υπουργέ,  
 Με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 28/2012 από 31/7/2012 έγγραφό της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα τους λόγους της αδυναμίας φιλοξενίας - διαμονής στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, των 460 συναδέλφων μας που μετακινούνται από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, για την αστυνόμευση των συνόρων.    Η Ομοσπονδία για μια ακόμα φορά τονίζει ότι οι συνάδελφοί μας δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα από πλευράς διοικητικής μέριμνας, όσον αφορά την ασφαλή και υγιεινή διαβίωσή τους, με την διαμονή τους όχι πέραν των 2 ατόμων σε κάθε δωμάτιο.    Δεν θα ανεχτούμε να «στοιβάζονται» πέντε – πέντε στους θαλάμους, καθώς τούτο προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό τους.

διαβάστε περισσότερα στο http://www.poasy.gr

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Η κυβέρνηση προσβάλει και τον πολιτισμό μας
4η Αυγούστου 2012. Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και  όχι μόνο.
Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι  άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ακινητοποιημένοι  από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρό αυτό θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση.
Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους.  Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο " Ξένιος Ζευς"!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να  ενημερώσουμε  τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ΄ αρχήν τι σημαίνει Ξένιος Ζευς:
"Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους  προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. "
Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο  κρύβεται  πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ότι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν. Τον πολιτισμό μας.
Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτό  το " επιχειρησιακό σχέδιο"  της Κυβέρνησης συμμετέχουν το  ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ είναι αντίθετος με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της  κατάλυσης της Δημοκρατίας από  τον  Ιωάννη Μεταξά το 1936  είναι τυχαίο;

Τιμοκατάλογος

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την μετάθεση συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Δήλωση των Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας,
Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Χαρά Καφαντάρη Βουλευτή Β΄ Αθηνών, Μαρία Διακάκη Βουλευτή Ηρακλείου
για την μετάθεση συνοριοφυλάκων στον Έβρο
ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου
Σε μια νύχτα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε με την υπ' αριθμ. 6001/7/5509-Α΄ από 29-07-2012 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διέταξε τη μετακίνηση 1.881 Αστυνομικών από 21 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας προς τις Αστυνομικές Δ/νσεις  Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης και Ξάνθης.
Η διαδικασία αυτή της απόσπασης έγινε χωρίς σχεδιασμό, και με ελλειπή  διοικητική μέριμνα για το προσωπικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια κενά σε θέματα ασφάλειας των πολιτών στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων, από τους Σύριους οι όποιοι εγκαταλείπουν βίαια την πατρίδα τους λόγω του εμφυλίου, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό μεταθέτει σχεδόν 2000 αστυνομικούς τους οποίους θα στοιβάξει σε θαλάμους πέντε-πέντε.
Να υπενθυμίσουμε  στον κ.Δένδια ότι η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει ανακηρύξει προστατευόμενους του Σύριους, που στην πλειοψηφία τους  είναι γυναίκες και παιδιά που φεύγουν απεγνωσμένοι λόγω  του εμφυλίου.
Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Δημόσιας τάξης μεταθέτει την άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής σε μια ανθρώπινη αλυσίδα αστυνομικών προσβάλλοντας  την αξιοπρέπεια, και τον επαγγελματισμό τους, σε μια επίδειξη εξουσίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό.
Η απούσα μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα επιχειρησιακό αστυνομικό μέτρο του οποίου το περιεχόμενο κανείς δε γνωρίζει, όπως κανείς δε γνωρίζει που θα μείνουν τόσα άτομα, και τι θα γίνει με τα αστυνομικά τμήματα που αδειάζουν.
Το μεταναστευτικό είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό θέμα, θέλει αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα -και σε ευρωπαϊκό - και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες στην ουσία τους στόχο  έχουν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα νέα δεσμά που επιφυλάσσει για το λαό η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα.

Υπαξιωματικοί. Οι χαμηλότεροι μισθοί σ΄ όλο το ΝΑΤΟ. Δείτε τα στοιχεία

Και μετά τους ΕΠΟΠ οι υπαξιωματικοί. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας,αποδεικνύουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε,αλλά κάποιοι επιμένουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ότι δηλαδή οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι πλέον κακοπληρωμένοι σ΄όλο το ΝΑΤΟ.
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται το πληρωτέο ποσό που λαμβάνει το 2012 Υπξκος κατηγορίας ΕΜΘ με οικογενειακή κατάσταση άγαμου. Το πληρωτέο ποσό προκύπτει αφού αφαιρέθηκαν από το καταλογιστέο ποσό (ΒΜ – ΕΧΥ - ΕΠΙΤ ΕΥΘΥΝ - ΕΙΔΙΚ ΣΥΝΘ. - ΕΙΔΙΚ ΑΠΑΣΧ-ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ) σε συνάρτηση με τις μισθολογικές προαγωγές, οι διενεργούμενες κρατήσεις (Φ.Ε, Ν.Π. Ν.2084/1992, Πάγια δικαιωμ ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ-ΕΛΟΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΙΣΦ ΑΛΛΗΛ, ΛΕΣΧΗ ΕΛΧΑΟΣ). Ορισμένες σειρές έχουν υποστεί πάγωμα σε ΕΧΥ, άλλες πάγωμα σε μισθολογική προαγωγή και άλλες πάγωμα και στα δυο (ΕΧΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ισχύει από 1-7-2011).

διαβάστε περισσότερα στο  http://www.onalert.gr

Δήλωση Θ.Δρίτσα Σχετικά με καταγγελίες ευνοιοκρατικής μεθόδευσης για την κατάταξη του γιου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. - Ε.Α.

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Α΄ Πειραιά & Νησιών, υπεύθυνου του τομέα Ναυτιλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
Σχετικά με καταγγελίες ευνοιοκρατικής μεθόδευσης για την κατάταξη του γιου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. – Ε.Α.
Έγκυρες καταγγελίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη – ίσως και σήμερα – η ολοκλήρωση σκανδαλώδους ευνοιοκρατικής κατάταξης στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. – Ε.Α., του γιου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού.
Οι καταγγέλλοντες προσθέτουν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε αποτύχει στις εξετάσεις και δεν συμπεριελήφθη καν στους επιλαχόντες. Όμως, με αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες ο αποτυχών ….. εκρίθη ως επιτυχών! 
Εάν οι καταγγελίες ευσταθούν το σκάνδαλο είναι μέγα, γιατί προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια υποψηφίων σημαιοφόρων που …. δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και συμμετείχαν στις εξετάσεις με την προσδοκία ότι θα κριθούν δίκαια. 
Καλώ επειγόντως τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λ.Σ. – Ε.Α. να ελέγξουν άμεσα τη βασιμότητα αυτών των καταγγελιών.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Με αιφνιδιαστική απόφαση το Υπουργείο Δημόσιας 
Με αιφνιδιαστική απόφαση το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη αποφάσισε εν μέσω θέρους να "ξεριζώσει" 1.881 οικογένειες Συναδέλφων που προέρχονται από Συνοριακούς Φυλακές και με μια συνοπτική διαδικασία "γενικής επιστράτευσης" να τους στείλει στο μέτωπο της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

   Η πρωτοφανής για τα ιστορικά αστυνομικά χρονικά της χώρας μας διαταγή, η οποία με νομιμοφανή διαδικασία, συνθλίβει την προσωπική και οικογενειακή ειρήνη χιλιάδων συναδέλφων, δεν μπορεί παρά να ..
Τάξης και προστασίας του Πολίτη αποφάσισε εν μέσω θέρους να "ξεριζώσει" 1.881 οικογένειες Συναδέλφων που προέρχονται από Συνοριακούς Φυλακές και με μια συνοπτική διαδικασία "γενικής επιστράτευσης" να τους στείλει στο μέτωπο της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.
   Η πρωτοφανής για τα ιστορικά αστυνομικά χρονικά της χώρας μας διαταγή, η οποία με νομιμοφανή διαδικασία, συνθλίβει την προσωπική και οικογενειακή ειρήνη χιλιάδων συναδέλφων, δεν μπορεί παρά να .....

Ερώτηση του Α.Γερμανίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προςτον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη μετακίνηση Αστυνομικών από τη Φλώρινα στη Θράκη

Σύμφωνα με την 6001/7/5509-α΄από 29-07-2012 διαταγή του Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./ΤΜ.2Ο/ΓΡ.1Ο, 148 αστυνομικοί από την Αστυνομική Δ/νση Φλώρινας καλούνται να μετακινηθούν μέσα σε διάστημα πέντε (5) ημερών σε συνοριακούς σταθμούς περιοχών της Θράκης, για να ενισχύσουν τις Αστυνομικές Δ/νσεις Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας-Ροδόπης και Ξάνθης. Τόσο ο τρόπος, όσο και ο χρόνος που εκδόθηκε η διαταγή, δείχνουν την προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων και την έλλειψη ουσιαστικού και ευρύτερου σχεδιασμού.
Στο Νομό Φλώρινας, είσοδο της χώρας από πΓΔΜ και Αλβανία, εδρεύουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, Πρεσπών (Πύλης) και Νέου Καυκάσου, τα οποία με τη συγκεκριμένη διαταγή οδηγούνται σε υπολειτουργία αν όχι κλείσιμο, αφού αποσπάται πάνω από το 85% του προσωπικού τους. Οι κάτοικοι της περιοχής όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες πλήθος παράνομων ενεργειών (διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, λαθρεμπορίου και παράνομης υλοτομίας στα σύνορα), αλλά και αυξανόμενου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν με τη συνδρομή των υπό μετακίνηση αστυνομικών.
Επειδή η απόφαση αυτή δημιουργεί μείζον ζήτημα για τη δημόσια ασφάλεια των κατοίκων του ακριτικού Νομού της Φλώρινας, ενώ συγχρόνως καταργεί τη λειτουργία αστυνομικών Υπηρεσιών και διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό και προϋπολογισμό των αστυνομικών,

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  • Το θέμα της φύλαξης των συνόρων στη Θράκη θα αντιμετωπιστεί με τέτοιου είδους πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα, όπως η μέχρι τώρα πρακτική, ή προτίθεστε να προχωρήσετε σε ένα σχεδιασμό για μόνιμη και κυρίως ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος;
  • Με ποια κριτήρια απογυμνώνετε τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στον επίσης ακριτικό Νομό Φλώρινας, για να ενδυναμώσετε τους συνοριακούς σταθμούς της Θράκης, ενώ εξαιρούνται πλήρως από το σχεδιασμό σας υπηρεσιακές δομές της Αττικής;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Γερμανίδης

Πάμε για νέο εθνικό ακρωτηριασμό: Νέες περικοπές 2,65 δισ. ευρώ στην άμυνα!

Συστημική καταστροφή του αμυντικού ιστού της χώρας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης υπό την πίεση της τρόϊκας να περικόψει συνολικά επιπλέον 2,65 δισ. ευρώ από το αμυντικό προϋπολογισμό με έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες και τα μισθολόγια. Εκεί μας έχει οδηγήσει ο περίφημος "εξορθολογισμός" των αμυντικών δαπανών, που βέβαια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προκρούστεια τακτική ευνουχισμού του συστήματος ασφαλείας της χώρας για να επιτευχθουν ανενόχλητοι οι - πάσης φύσεως - στόχοι των ξένων δυνάμεων στην περιοχή.
Οι τροϊκανοί δεν "τσίμπησαν" από το εύρημα Π.Παναγιωτόπουλου για ισοδύναμες περικοπές από τα εξοπλιστικά προγράμματα ίσως γιατί ξέρουν ότι τα συγκεκριμένα ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα απλά δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν έτσι ή αλλιώς, αφού δεν πρόκειται να επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

διαβάστε περισσότερα στο  http://pealsgr.blogspot.gr

Η Βουλή δεν ειναι νυχτερινό κέντρο να θέλει security - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Στις  15.7.2012 ο Δημήτρης Τσουκαλάς, Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας  Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια  που αφορά στις παράνομες αποσπάσεις αστυνομικών σε γραφεία π.Υπουργών, π. Βουλευτών , Δημοσιογράφων,  Επιχειρηματιών, Καλλιτεχνών,  και εν γένει μη πολιτικών προσώπων, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα σε περίοδο έξαρσης της εγκληματικότητας, ζητώντας ταυτόχρονα σαφή στοιχεία για το θέμα.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασιας του πολίτη αντί να απαντήσει όπως οφείλει, προφανώς για λόγους εντυπώσεων έσπευσε και δια στόματος του αστυνομικού Διευθυντή και εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ  Χρήστου Μανουρα μεταξύ των αλλων είπε:
"ΗπροστασίαεσωτερικάτουχώρουτουΚοινοβουλίουπρόκειταιναανατεθείσεεταιρείαιδιωτικήςφύλαξηςενώη
 ΕλληνικήΑστυνομίαθασυνεχίσειτηφρούρησηστονπεριμετρικόχώροαυτού."
Κύριε Υπουργέ, η Βουλή δεν ειναι νυχτερινό κέντρο αλλα το σύμβολο της  Δημοκρατίας στη χώρα μας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οποιαδήποτε  άλλη μικροκομματική και  ευκαιριακή αντιμετώπιση γίνεται  για λόγους εντυπωσιασμού και εντυπώσεων που εκτός από απαράδεκτη ειναι και επικίνδυνη.

ΡΕΦΕΝΕ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

Μεταφορά 195 αστυνομικών από το νομό Καστοριάς στον νομό Έβρου - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του πολίτη

Με πρόσφατη απόφασή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την μεταφορά 195 αστυνομικών (πρώην συνοριοφυλάκων) από τον νομό Καστοριάς στο νομό Έβρου για τουλάχιστον δύο μήνες
Ο νομός Καστοριάς στο σύνολό του και σε μεγαλύτερο βαθμό στη συνοριακή γραμμή με την γειτονική Αλβανία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα παραβατικότητας
Παράνομη υλοτομία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών αλλά και εκτεταμένες κλοπές και υλικές ζημιές είναι φαινόμενα που παρατηρούνται στα παραμεθόρια χωριά του νομού μας.
Φαινόμενα τα οποία δεν έχει καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστούν λόγω  του συνολικού σχεδιασμού από το κράτος.
Στο πλαίσιο της διαφύλαξης των συνόρων και της ομαλής διαβίωσης των κατοίκων και λαμβάνοντας υπόψη πέραν των παραπάνω στοιχείων, την αυξανόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης παραβατικότητα και την αποψίλωση της περιοχής από στρατιωτικό προσωπικό,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Ποια ήταν τα κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση για τη μεταφορά των αστυνομικών δυνάμεων από το νομό Καστοριάς για το νομό Έβρου και αν υπάρχει πρόθεση ανάκλησης αυτής της απόφασης.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Μαίρη Διακάκη