.

06/04/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Στη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας (Βίντεο)Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από την παλιά πόλη της Ρόδου με τα κλειστά καταστήματα δεν ήταν νομοτέλεια αλλά αποτέλεσμα της αδράνειας της κυβέρνησης. Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στον κλάδο του τουρισμού, αγωνιούν. Βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικώντας λύσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημίαΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου  - Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγυρίζει γιατί «η οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους». Οι κυβερνητικοί «γκουρού» της ανάπτυξης ξεχνούν όμως ότι:

- Παρέλαβαν οικονομία με ανάπτυξη 2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.
- Την έριξαν στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους όταν υποτίθεται θα κάλπαζε το επιτελικό κράτος της ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη.
- Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%.

Ας μην επικαλεστούν το lockdown. Αυτό αφορά 15 μέρες το Μάρτιο από τις 90 του πρώτου τριμήνου του έτους.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα την ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία.

Όσο για τις αναφορές σε "μικρόψυχη" και "χαιρέκακη" αντιπολίτευση, πρέπει να έχει πολύ θράσος η ΝΔ του "Βάστα Σόιμπλε" για να τις χρησιμοποιεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή της κρίσης κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισής της.

Αντί λοιπόν να ψάχνει προσχήματα, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων για ρευστότητα και τόνωση της ζήτησης, όπως περιγράφονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι». Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.


Ευκλ. Τσακαλώτος: Χρειάζεται αλλαγή μοντέλου και καταπολέμηση των ανισοτήτων«Όσες κυβερνήσεις σκέφτονται πως η λύση είναι η καταστολή πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Αν το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη γίνονται αντιρατσιστικές πορείες αλληλεγγύης στον αμερικανικό λαό, δεν βροντοφωνάζει ότι το σύστημα είναι σε κρίση και ότι χρειάζεται αλλαγή μοντέλου και καταπολέμηση των ανισοτήτων που παράγει δεν ξέρω τι θα το έκανε» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook, «ο συστημικός ρατσισμός, η γκετοποίηση, οι ανισότητες είναι ταυτόχρονα αιτίες και αποτελέσματα του προβλήματος.

Όσες κυβερνήσεις σκέφτονται πως η λύση είναι η καταστολή πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

πηγη avgi.gr


Ωμό αυταρχισμό, αντί σωφρονιστικής πολιτικής εφαρμόζει η Κυβέρνηση στις φυλακέςΚοινή δήλωση των Τομεαρχών, Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού.


Την απουσία σωφρονιστικής πολιτικής και την εμμονή στο δόγμα της άμετρης καταστολής και του αυταρχισμού διακήρυξε σήμερα στη Βουλή η Κυβέρνηση, δια της γ.γ. Αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά θράσος και προκλητικότητα.
Φάνηκε μάλιστα αμετανόητη για την τραγική διαχείριση της υπόθεσης «Δημάκη», παρά τη συντριπτική υποχώρησή της, και με περισσή αναίδεια εγκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους. Πιπιλίζοντας τη γνωστή καραμέλα του νόμου Παρασκευόπουλου, που δήθεν αποφυλάκισε 14 χιλ. κρατουμένους (!), φάνηκε πια ότι η πολιτική της ΝΔ καθορίζεται από τα fake news. Φάνηκε όμως ταυτόχρονα η πλήρης άγνοια των φυλακών και των αναγκών τους: Μπροστά μάλιστα στην ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου, επαναλάμβανε μονότονα τα ευρήματα των ελέγχων και τα ποντίκια που ανακάλυψε σε μια φυλακή (!) Καμία εξήγηση ωστόσο δεν έδωσε για τις απευθείας αναθέσεις σε «φίλους», ούτε για τις ακριβοπληρωμένες, και πάλι με απευθείας ανάθεση, δημόσιες σχέσεις της Γραμματείας. Τέλος, ενώ υπερασπίστηκε το δόγμα «νόμος και τάξη» για ασφάλεια στις φυλακές, δεν δικαιολόγησε τις δολοφονίες, τις συμπλοκές και τους θανάτους που συμβαίνουν διαρκώς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέταξαν την ανάγκη χάραξης μιας σωφρονιστικής πολιτικής που να συμβαδίζει με τα δεδομένα του Συμβουλίου της Ευρώπης και σημείωσαν την πρόοδο που έγινε την περίοδο 2015-2019 στη διεθνή εικόνα της χώρας. Αντίθετα, με την ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, η χώρα βαδίζει και πάλι στη διεθνή απαξίωση, αφού επιλέγει το μοναχικό δρόμο της άμετρης καταστολής αντί της ουσιαστικής πολιτικής ανθρωπισμού και επανένταξης.