.

10/30/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γενικός συναγερμός για δυναμικό «παρών»

Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:201/1/30β
Γενικός συναγερμός για δυναμικό «παρών»
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 ώρα 13.30 Αθήνα – Πλατεία Ευαγγελισμού
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Στην κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, αποφασίστηκε σήμερα όπως η εξαγγελθείσα νέα ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση, πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13.30 στην Πλατεία Ευαγγελισμού - Αθήνα.
  Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από τους πολιτικούς και φυσικούς μας Ηγήτορες στην παράνοια και το αμόκ περικοπών για το σύνολο των ενστόλων, που έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, οφείλουμε εμείς και πάλι να δώσουμε για μια ακόμα φορά τη δέουσα απάντηση.
  Να γνωρίζουν όλοι όσοι αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους και προωθούν προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, απίστευτης αγριότητας οικονομικά μέτρα και μάλιστα με το πρόσχημα ότι θα σώσουν την ελληνική οικονομία, δεν μας πείθουν για το αγαθό των προθέσεών τους. Όσο για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις φιλευσπλαχνίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κλάδο μας, ηχούν πλέον στα αφτιά μας ως πρόκληση και εμπαιγμός, δεδομένου ότι άπαντες πλέον ομολογούν ότι η τρόικα είναι εδώ για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ξένων τοκογλύφων, αδιαφορώντας για τη φτωχοποίηση και τα άλλα δεινά που επιφυλάσσουν στη Χώρα μας.

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΊΟ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρέστει στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στις 26-10-2012 στην Αθήνα, από την βουλευτή Χαρά Καφαντάρη και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Σ.Α. ΣΥΡΙΖΑ Τ.Μαυρόπουλου.Η  Χαρά Καφαντάρη τόνισε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς καταψηφίζει τα καταστροφικά για τον τόπο μέτρα των Μνημονίων, αλλά προτρέπει το λαό να αγωνιστεί ειρηνικά για να μην περάσουν τα μέτρα, να υπάρξουν ριζικές ανατροπές και να καταδικαστεί η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία δεν αντιμετωπίζει τον ένστολο ως άνθρωπο με ένα ιδιαίτερο ρόλο στην κοινωνία, αλλά ως «σάκο του μποξ» για να διασφαλίζει τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με την πολιτική της. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής ώστε να υπάρχει διακομματικός έλεγχος της λειτουργίας της αστυνομίας.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη

Η κυβέρνηση και οι συνιστώσες της παρακολούθησαν τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη προστατευμένoι από ΜΑΤ, στρατό και απομονωμένοι από το λαό.
Ο ολισθηρός κατήφορος της καγκελόφραξης των πόλεων, της χρησιμοποίησης υπερβολικού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, της απαγόρευσης στους πολίτες να προσεγγίσουν τους χώρους των εκδηλώσεων  αλλά και του στρατού σε άτυπα αστυνομικά καθήκοντα, ολοκληρώθηκε  με θλιβερό τρόπο.  Επειδή η πριβέ παρέλαση έπρεπε να έχει και θεατές, σ’ αυτό το ρόλο χρησιμοποίησαν, με πολιτικά ρούχα,τους δόκιμους αστυφύλακες στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και τους δόκιμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ  στην παρέλαση της Αθήνας.
Οι κινήσεις αυτές παραπέμπουν σε άλλες εποχές ξυπνώντας δυσάρεστες μνήμες, θίγουν την αξιοπρέπεια των δόκιμων αστυνομικών, τους απαξιώνουν και αλλοιώνουν το νόημα της επετείου του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας 28-10-2012

ΑΥΤΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Σε αυτόν το μικρό τούτο τόπο, πριν  περίπου  μισό αιώνα, οι πατεράδες και οι παπούδες μας, αποφάσισαν να κρατήσουν την ελευθερία τους, την αξιοπρέπεια τους, την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας τους.
Φτωχός λαός, με πενιχρά μέσα, αλλά με περίσσευμα ψυχής, σηκώθηκε από την ατομικότητα του, διαμόρφωσε μιά γενναία εθνική συλλογικότητα, και ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στους φασίστες εισβολείς.
Δεν σκιάχτηκε και δεν υπόγραψε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ.

Δήλωση Θ.Δρίτσα σχετικά με την παρουσία ένοπλων στρατιωτών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας το γεγονός πλέον της παρουσίας ένοπλων στρατιωτικών μονάδων σε κεντρικές λεωφόρους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλασης και την προφανή ανάθεση σε αυτές άσκησης αστυνομικών καθηκόντων, ο υπεύθυνος Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στις 26/10/2012 ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάλεσε έγκαιρα την Κυβέρνηση να ακυρώσει την ακόμα τότε σχεδιαζόμενη ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρκέστηκε σε ασαφείς και θολές διαψεύσεις.
Ωστόσο, η αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, σε χώρους τόσο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, όσο και σε άλλα σημεία, διέψευσε κάθε προσχηματική δικαιολογία και επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες μας.
Η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες αποτελεί επιλογή η οποία δεν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, που - αν μη τι άλλο - γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους,
Παρόμοιες αποφάσεις και διαταγές δεν βρίσκουν κανένα σοβαρό έρεισμα σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου και σε κανέναν στρατιωτικό κανονισμό
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στηρίζει την αποστολή και την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά στέκεται αμετακίνητα απέναντι σε κάθε ανεύθυνη επιλογή, που διακινδυνεύει το να φέρει τον ελληνικό στρατό σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν φορέα υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Και για τίποτε άλλο !!
Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει. Να σεβαστεί τη νομιμότητα και να βρει τη γενναιότητα να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για υπεράσπιση της δημοκρατικής ευθύνης, ακόμα και εάν αυτή την φορά χρειαστεί να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό. 

To Γραφείο Τύπου 28-10-2012

ΣΥΝΤΑΓΜΑ,,,,,


Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας για την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας την 1η /11/2012

Η εγχώρια τρόικα μεταχειρίζεται τους ένστολους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.
Επιχειρεί με τεχνάσματα να δημιουργήσει στο λαό την ψευδαίσθηση ότι οι ένστολοι ανήκουν σε «μισθολογική ελίτ».  Τόσο προεκλογικά, με τον Α. Σαμαρά να κάνει  δημόσια λόγο για αποκατάσταση των μισθών τους  στα επίπεδα του 2009 όσο και με την υπαγωγή τους στα κατά τα άλλα ειδικά μισθολόγια.
Η πραγματικότητα είναι ότι το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων είναι φτωχολόγιο και καταρτίσθηκε για να τους αποκλείσει από δικαιώματα που είχαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση τους εμπαίζει και τους απομονώνει κοινωνικά, οι ένστολοι βιοπορίζονται με βασικούς μισθούς των 680 ευρώ, οι οποίοι συρρικνώνονται.
Εκτός από την οικονομική τους εξαθλίωση,  τους εξοντώνουν και ηθικά. Χρησιμοποιούν τους ένστολους ως κυματοθραύστη της λαϊκής οργής, ζητώντας τους να στραφούν ενάντια στις οικογένειές τους και στον όρκο να υπηρετούν το  λαό. Αδιαφορώντας για το ηθικό  και τα προσωπικά τους προβλήματα, που δημιουργεί  η πολιτική τους, ζητούν από τους ένστολους να θυσιαστούν απέναντι στην καλπάζουσα εγκληματικότητα και τους άλλους κινδύνους.  Για να μην αντιδράσουν επικαλούνται το συναίσθημα πατριωτικού καθήκοντος των ενστόλων. Δοκιμασμένη τακτική των δεξιών κυβερνήσεων για να ασκήσουν σε βάρος τους τις πιο βάρβαρες πολιτικές.
O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα των ενστόλων, στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους κατά των μνημονίων, θα καταψηφίσει τις περικοπές, διεκδικεί δημοκρατικότερες συνθήκες εργασίας και διεύρυνση των ατομικών τους δικαιωμάτων, προς όφελος των ίδιων και την προσδοκία ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες.
Οι αγώνες των ενστόλων μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία και η άρνησή τους να σταθούν απέναντί της, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας 26-10-2012

Δήλωση Θ. Δρίτσα για πληροφορίες σχετικά με παρουσία στρατιωτών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας πληροφορίες που αναφέρουν ότι εν’ όψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται σχέδιο παρουσίας στο χώρο της παρέλασης άνω των 1000 στρατιωτών και αξιωματικών από μονάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας με αποστολή την ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων, ο υπεύθυνος Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτής Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Απορία και ανησυχία γεννούν αυτές οι πληροφορίες. Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης. Παρά το προφορικό - τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών.
Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές. Ο λαός έχει δικαίωμα να τιμήσει την επέτειο, προβάλλοντας τις σύγχρονες διεκδικήσεις του».
To Γραφείο Τύπου 26-10-2012

«Κούρεμα» του εφάπαξΑντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης
«Κούρεμα» του εφάπαξ
  Το «κούρεμα» του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου και άλλων φορέων, προωθείται από το υπουργείο Εργασίας με κριτήριο τις εισφορές τις οποίες καταβάλλουν οι δικαιούχοι στην διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
  Οι περικοπές θα εστιάσουν σε 18 Ταμεία όπου σύμφωνα με την προ μηνών αναλογιστική εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας, οι εισφορές κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα του εφάπαξ. Μεταξύ των 18 Ταμείων είναι το μέχρι πρότινος ισχυρό Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων για το οποίο προκύπτει διαφορά της τάξεως του 45% (27 ½ έτη ασφάλισης το μέσο εφάπαξ διαμορφώνεται στα 36.150€ και οι μέσες εισφορές στα 19.705 €). Παράλληλα διαρρέεται στον Τύπο ότι το «κούρεμα» θα έχει αναδρομικότητα για όλες τις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις καταβολής τους. Μικρότερες είναι οι επιπτώσεις για το Ταμείο Πρόνοιας αστυνομικών (πρώην ΤΑΑΣ-ΕΧ) για το οποίο προκύπτει διαφορά της τάξεως του 1,94%.

Λιμενική Ρότα : Τεύχος 10

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Διαρκούς Επιτροπής Δημ. Διοίκ., Δημ. Τάξης και Δικαιοσ., για ζητήματα που αναφέρονται στις αρμοδιότητες και την την πολιτική του ΟΚΑΝΑ

Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις αρμοδιότητες και την πολιτική του ΟΚΑΝΑ, τέθηκαν από βουλευτή της συμπολίτευσης σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης του οργανισμού (σύμβαση ΟΚΑΝΑ – ΚΕΕΛΠΝΟ, επιλογή  φαρμακευτικών υποκαταστάτων κτλ).
Οι αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις της υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη και της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλλιώρη, οι αναφορές της υφυπουργού για σύγκρουση συμφερόντων στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας, για οργανισμούς εποπτευόμενους απο το Υπουργείο που λειτουργούν με αδιαφάνεια, με ημετεροκρατία, με την πελατειακή λογική και προνομιακή μεταχείριση, αναδεικνύουν ένα τεράστιο θέμα πολιτικής, οικονομικής, και ηθικής τάξης.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μνημονιακή πολιτική Υγείας που έχει οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση το ΕΣΥ και σε αδυναμία κάλυψης των ιατροφρμακευτικων αναγκών του πληθυσμού, όχι μόνο δεν μπορεί να εξορθολογίσει το Σύστημα Υγείας αλλα συνεχώς θα δημιουργεί «σκιές» διαπλοκής και επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απαιτεί καθαρές πολιτικές απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση. Παράλληλα με όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα υπερασπιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τη δημόσια  και δωρεάν περίθαλψη, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις δομές που είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με κοινωνική ευαισθησία το τεράστιο πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Οι Βουλευτές

Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη, Ζαχαριάς Κωστας, Ζερδελης Γιάννης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κυριακάκης Βασίλης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ξανθός Ανδρέας, Σταθάς Γιάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Αθανασίου Νάσος, Βούτσης Νίκος, Γαϊτανη Ιωάννα, Γεροβασίλη Ολγα, Κατριβάνου Βάσω, Κοντονής Σταυρος, Κανελλοπούλου Μαρία, Μητροπουλος Αλέξης, Παναγούλης Στάθης, Σακοράφα Σοφία, Σταμπουλή Αφροδίτη, Τσουκαλάς Δημήτρης.
To Γραφείο Τύπου 24-10-2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 25-10-2012

Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα – Υπουργείο Οικονομικών, για να προστατέψουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας γιατί οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα νέα μνημονιακά μέτρα και αντιστεκόμαστε στην άτεγκτη περιθωριοποίησή μας αλλά και στη χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως μηχανισμό καταστολής των αγώνων των άλλων εργαζομένων.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν επικοινωνιακά μέτρα διότι οι «ορέξεις» της τρόικας δεν ικανοποιούνται μ’ αυτά, αλλά μόνο με την ολοκληρωτική αρπαγή των μισθών μας και την βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Απέναντί τους δεν βλέπουν ανθρώπους με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Προσπαθούν να εδραιώσουν την επικράτησή τους, εξασθενώντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας με πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα. Το πλάνο είναι: οι φτωχοί – φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι.

Θα νικήσουμε, όσοι τολμήσουμε να αντισταθούμε.

Συνάδελφοι
Το νέο έγκλημα του λόμπι των τοκογλύφων δανειστών, των αρπακτικών των αγορών και των ντόπιων μνημονιακών διαχειριστών έχει τεθεί ήδη σε ισχύ. Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο μπήκαν τα συνήθη θύματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Στο ήδη κουτσουρεμένα φτωχοκάματό ετοιμάζεται ένα άγριο νέο τσεκούρωμα. Η νέα αυτή λίστα μέτρων, δυστυχώς δεν είναι σε στικάκι που μπορεί να χαθεί. Είναι η επιλογή της Συγκυβέρνησης που έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον Έλληνα στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Το μαύρο μέτωπο των τροικανών ετοιμάζει τα μέτρα μας για το εξώδιο κοστούμι μας:
- καταργείται ότι έχει απομείνει από τα τα επιδόματα εορτών.
- αντικαθίσταται το οικογενειακό επίδομα από νέο, αισθητά μειωμένο.
- αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται έως το 2018 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με αφορμή τα καταγγελλόμενα, για τα απαράδεκτα συμβάντα κακοποίησης-βασανισμού κρατουμένων μεταναστών στα κρατητήρια του Α.Τ. Πειραιά, εκπρόσωπος από το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Πειραιά και δικηγόροι με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Π. Στέλιο Μανουσάκη και τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, επισκέφθηκε τον Διοικητή της Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχο κ. Διαμαντόπουλο, χθες (Τρίτη 23/10) στη 1 το μεσημέρι και του εξέφρασε την ανησυχία των πολιτών, για την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, την ανάγκη να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι εφόσον υπάρχουν και να υπάρξει ποινικός κολασμός, για να αποτραπούν στο μέλλον  παρόμοιες ενέργειες.
Διαπιστώθηκαν από τη συνάντηση αυτή τα εξής:
α) οι κακές συνθήκες και η δυσκολία διαχείρισης τόσων πολλών κρατουμένων σε απαράδεκτες υποδομές,
β) επιβεβαιώθηκαν ενώπιον της αντιπροσωπείας τα καταγγελλόμενα από τους ίδιους τους κρατούμενους, οι οποίοι όταν ρωτήθηκαν, ήταν κατηγορηματικοί όσον αφορά τη συμπεριφορά  ενός συγκεκριμένου  αστυνομικού,
γ) ολόκληρη η Διοίκηση της Αστυνομίας ήταν σε εγρήγορση, διεξήγετο ήδη ανάκριση κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πειραιά ενώ είχε επιμεληθεί και το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.,
δ) οι κακοποιημένοι κρατούμενοι ετοιμάζονταν για μεταφορά στην ιατροδικαστική υπηρεσία.
Η αντιπροσωπεία έφυγε με την πεποίθηση ότι είχε μια χρήσιμη συνεργασία με τη Διοίκηση της Αστυνομίας Πειραιά, για την προστασία των πολιτών και την προστασία των δικαιωμάτων τους γενικότερα.
To Γραφείο Τύπου 24/10/2012