.

04/19/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Mélenchon présidons no Mélenchon Président -Προεδρεύουμε - και όχι πρόεδρος«Χάρη στη δουλειά και την ευφυΐα μας παράγουμε δύο φορές περισσότερο πλούτο απ’ ό, τι το 1981. Και παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε πια να πάμε οπουδήποτε στη χώρα χωρίς να δούμε ανθρώπους να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο ή μέσα στο αυτοκίνητο τους. Στη Γαλλία υπάρχουν οχτώ εκατομμύρια φτωχοί, από τους οποίους τα τρία εκατομμύρια είναι εργάτες. Πώς να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς όταν αναρωτιέται καθημερινά αν θα μπορέσει να πληρώσει το νοίκι, αν θα έχει τη δυνατότητα να νοσηλευτεί, να μεγαλώσει τα παιδιά του ή να ρυθμίσει το λογαριασμό του ρεύματος;»

Έκπληξη για την Ευρώπη αποτελεί η δράση του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία και η δυναμική που δημιουργεί η υποψηφιότητα του επικεφαλή Ζακ Λυκ Μελανσόν. Το κεντρικό σύνθημα είναι  Mélenchon présidons κι όχι Mélenchon Président (προεδρεύουμε - και όχι πρόεδρος) και η κεντρική αφίσα καλεί τους πολίτες να πάρουν την εξουσία κι όχι να φέρουν κάποιο στην εξουσία.
Το video είναι από τα προεκλογικά σποτ του Μελανσόν.

Οι εργολάβοι του λαϊκού εκφοβισμού

Του Σωκράτη Ματζουράνη

Τελικά ορίστηκε η πολυπόθητη ημερομηνία των εκλογών και η λαϊκή ετυμηγορία κανακεύεται και κολακεύεται, ποικιλόμορφα, απ’ όλους.
Πολλοί έχουν στοιχηματίσει πολλά σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση και ο λαός, αντικειμενικά, πρέπει να θέσει τα δικά του στοιχήματα.
«Η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετά τη μεταπολίτευση», μας λένε και ο καθένας προσδιορίζει το «κρίσιμο», σύμφωνα με τους δικούς του σχεδιασμούς και συμφέροντα.

Συμφωνώ απόλυτα πως είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές γιατί, κατά τη γνώμη μου, κρίνεται κάτι πολύ σημαντικό.
Κρίνεται το αν ο λαός θα υποκύψει εκφοβισμένος και παραδομένος, ανίσχυρος και υποτελής στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του συστήματος και στους φασιστικής έμπνευσης σχεδιασμούς  τους, για τις επόμενες δεκαετίες.
Κρίνεται το αν οι πιο μαύρες δυνάμεις του καπιταλισμού θα καταφέρουν με «όχημα-παράδειγμα» το λαό μας, να ανασυγκροτήσουν το σάπιο σύστημά τους πανευρωπαϊκά - και όχι μόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο  e-dromos.gr

Τα προβλήματά των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού  Σώματος, έθεσαν στον Αρχηγό του Π.Σ. το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα οι Εθελοντές τόνισαν την καθυστέρηση της προόδου εφαρμογής του νέου νόμου για τον πυροσβεστικό εθελοντισμό (Ν.4029/2011), με την τετράμηνη  καθυστέρηση έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών αποφάσεων. Τέλος  επεσήμαναν το συνεχιζόμενο πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εθελοντές πυροσβέστες παρότι και με το νέο νόμο αποτελεί υποχρέωση του Αρχηγείου του Π.Σ.
Διαβάστε την ανκοίνωση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. από το www.vfu.grΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του ΚΩΣΤΑ  ΗΣΥΧΟΥ, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτ. πολιτική και άμυνα. 

Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης της Αργεντινής και της Πρόεδρου της Μαρία Χριστίνα Φερνάντες για επίσπευση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την εθνικοποίηση της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας της Αργεντινής Y.P.F.-REPSOL, η πλειοψηφεια των μετοχων της οποίας βρίσκεται στα χέρια ιδιωτικών Ισπανικών εταιριών, ανοίγει ένα νέο και ενδιαφέρον κεφάλαιο για τον υπό συνεχή διαμόρφωση παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έχει οδηγήσει την συντηρητική Ισπανική κυβέρνηση Ραχόι αλλά και την αντιπολίτευση ( Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας) στα πρόθυρα ενός διπλωματικού πολέμου, σε πρώτη φάση, με την Αργεντινή. Οι δυνάμεις της Αριστεράς και στην Ισπανία αλλά και στην Αργεντινή στηρίζουν δυναμικά την απόφαση της Πρόεδρου Μ.Κ.Φερνάντες και δήλωσαν ότι θα πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία που φέρνει σε κοινωνικό και εθνικό έλεγχο της ενεργειακές πηγές της χώρας.

Eπιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η οριστική κατάργηση της στεγαστικής πολιτικής υπέρ των φτωχών

Tη στιγμή που στην Ελλάδα εκτοξεύεται ο αριθμός των αστέγων, η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί των εργαζομένων δεν επαρκούν ούτε να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Ρεν απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει με σαφήνεια ότι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια σταματούν οριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν να απαντήσει αν θα υπάρξει συνέχεια των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου και επιτοκίων δανείου από κάποιον φορέα και κατέληγε ζητώντας να ανακληθεί η μνημονιακού πλαισίου απόφαση που καταργεί τον ΟΕΚ.
Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αφού σημειώνει ότι στόχος ήταν «να μειωθούν οι έμμεσες μισθολογικές επιβαρύνσεις μέσω της μείωσης των συντελεστών των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης (κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες), τονίζει ότι «Δεν θα υπάρξουν νέες αναλήψεις υποχρεώσεων και θα εξοικονομηθεί η σχετική δαπάνη. Θα τηρηθούν οι υφιστάμενες συμβατικές υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που θα αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων από τους ΟΕΕ και ΟΕΚ, δεν μπορεί να αποφασίσει για την ανάληψη νέων υποχρεώσεων παρόμοιων με τις δραστηριότητες που διενεργούσαν οι δυο οργανισμοί».Μετά μην απάντηση  ο Ν. Χουντής δήλωσε:«Η απάντηση του κ. Ρεν είναι εντελώς ξεκάθαρη: καταργείται κάθε στεγαστική πολιτική υπέρ των ασθενέστερων, μάλιστα τη στιγμή που οι φτωχοί και οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται. Ακόμα και ο κ. Ρεν παίρνει αποστάσεις από τις ανάλγητες αυτές πολιτικές «δείχνοντας» την ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) ως εμπνευστή αυτών των αποφάσεων. Αυτή είναι η πραγματική κοινωνική πολιτική του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά και όχι όσα προεκλογικά υπόσχονται. Αυτό που ξεχνάνε όμως είναι ότι οι εισφορές στον ΟΕΚ είναι περιουσία των εργαζομένων και όχι χρήματα του κράτους που μπορούν να διαχειρίζονται κατά το δοκούν, κουρεύοντάς τα, όπως έκαναν σε μία νύχτα με τα αποθεματικά του ΟΕΚ.»

Ιστορική μνήμη: Η απαρχή του συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομία

 Η απαρχή του συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομία. Ένα σημαντικό άρθρο, από το πρώτο τεύχος της εφημερίδας του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας "Εκτός Υπηρεσίας"-Μάιος του 1997


Κάντε κλικ στο κείμενο για να το διαβάσετε σε μεγένθυση