.

08/08/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ένωση Αττικής: Ο Ξένιος Ζευς σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών και τους κανόνες υγιεινής

Η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», όπως οργανώθηκε και εκτελείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει από μόνη της πολύ υψηλά τον πήχη όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και της «ανακατάληψης των πόλεων». Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και κατά το παρελθόν με πενιχρά αποτελέσματα. Βεβαίως οι πολίτες αγωνιούν και απαιτούν άμεσα αποτελέσματα αφού νιώθουν ανασφάλεια.
Σήμερα, ενώ έπρεπε να διδαχθούμε από τις προηγούμενες αποσπασματικές, άνευρες και ασύνδετες μεταξύ των δημοσίων φορέων, προσπάθειες επιχειρείται το ίδιο με μία μόνη διαφορά: Το μεγαλύτερο αριθμητικό μέγεθος των Αστυνομικών που επιχειρούν.
Σοβαρά ερωτήματα γεννώνται για το κυριολεκτικό σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων, για τις συνθήκες υγιεινής υπό τις οποίες επιχειρούν καθώς επίσης και για το νομικό καθεστώς προστασίας τους.

διαβάστε περισσότερα στο  http://bloko.gr

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν αξίζουν ούτε οίκτο, ούτε εμπαιγμό. Άρθρο -άποψη για τις νέες περικοπές

Τη μέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητος, έλεγε Γάλλος ιστορικός, ο Jules Michelet. Και μόνο ως οίκτο θα μπορούσαν να εκλάβουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τις αλλεπάλληλες αληθοφανείς υποσχέσεις της προεκλογικής περιόδου. Αυτές οι αληθοφανείς υποσχέσεις μεταλλάχθηκαν σε φερόμενες επικείμενες μάχες της Ελληνικής Κυβέρνησης  που ανέλαβε τα άχαρα καθήκοντα του εκτάκτου επαναδιαπραγματευτή. Οι μάχες τελικώς κατέληξαν στην
εξίσου άχαρη πληροφόρησή μας περί της αδιαπραγμάτευτης άρνησης της Τρόικας. Αυτό, με απλά λόγια, δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι εμπαιγμός. Ωστόσο παραμένει αίολο το ερωτηματικό περί της ικανότητας διαπραγμάτευσης...

διαβάστε περισσότερα στο  http://www.bloko.gr

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΠΛΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κα. ΔΙΑΚΑΚΗ Μαρία .


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                               

ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ                                 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ                                                                         

  Ηράκλειο:30-07-2012
                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Την Παρασκευή  27-07-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του Δ.Σ. της Ένωσης μας με την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κα. ΔΙΑΚΑΚΗ Μαρία . 
     Θέματα συζήτησης ήταν η πλήρης και ολοφάνερη πλέον , αδιαφορία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας απέναντι στα στελέχη Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης , και όχι μόνο . Οι συνεχόμενες τραγελαφικές καταστάσεις επί παντός θεμάτων  όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , οδοιπορικά – πλεύσιμα πληρωμάτων Π.Λ.Σ.  , υποστελέχωση Υπηρεσιών , ανενεργά επιχειρησιακά μέσα Πλωτά – Χερσαία , και όποιες εργασίες συντήρησης εκτελούνται μόνο κατόπιν επαιτείας και χορηγιών , μισθοί πλέον πείνας και εξαθλίωσης , πιθανή αναστολή λειτουργίας  Υπηρεσιών Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης  στην κυριολεξία μας έχουν προκαλέσει οργή – αγανάκτηση . Καταστήσαμε σαφές ότι με αυτές τις πρακτικές μας θεωρούν ξεκάθαρα ένστολους και πολίτες Β κατηγορίας  . Επίσης ξεκαθαρίσαμε την θέση μας ότι η αντοχή μας έχει εξαντληθεί στο Α΄ μνημόνιο . Περαιτέρω περικοπές δεν αντέχουμε . Υπηρεσίες και στελέχη Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης κρούουν τον κώδωνα κινδύνου  .   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ                                                   ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Διαχείριση μετανάστευσης – Πυρόσβεση : σημειώσατε 2

Στην εποχή της γενικευμένης κρίσης και των τεραστίων ελλείψεων στο συνολικό πλέγμα της πυροπροστασίας της χώρας, ζητήματα για τα οποία επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία μας, πληροφορηθήκαμε ότι το Π.Σ. για άλλη μια φορά κλήθηκε να συνδράμει και στην «διευθέτηση του μεταναστευτικού». Συγκεκριμένα «εν μέσω αντιπυρικής περιόδου», με προφορική εντολή σας, (;) διατέθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με το προσωπικό τους, επί 24ωρου βάσεως για να φυλάξουν (;) τους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών, ένα στην Αθήνα, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Ξάνθη.
Προφανώς τελικά δεν ζούμε στη χώρα του μνημονίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο έχει και την πολυτέλεια εν μέσω του «καυτού θέρους» να διαθέτει 24 ώρες του 24ωρου, δυνάμεις για να φυλάττουν τους χώρους διαμονής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών...

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK « Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


Oργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους συναδέλφους μας , το περιεχόμενο του εβδομαδιαίου δελτίου οικονομικών εξελίξεων της 19/7/2012 της Τράπεζας ALPHA BANK, όπου μεταξύ των άλλων προτείνεται και η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, στα οποία περιλαμβάνονται ως γνωστόν και οι ένστολοι, σε τρόπον ώστε, – όπως αναφέρεται – να εναρμονιστούν αυτά με τα μισθολόγια του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα, τα οποία έχουν υποτίθεται υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις.

Πέραν των άλλων, αποτελεί πρόκληση τόσο για τους ένστολους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα την Ελληνική Κοινωνία, να προβαίνουν σε προτάσεις κατακρεούργησης των εισοδημάτων μας, αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο ίσως μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας. Αλήθεια, δεν είδαμε να κάνουν μέχρι σήμερα την αυτοκριτική τους οι εγχώριοι ΄΄σωτήρες΄΄, που διαθέτουν τα τραπεζικά προϊόντα τους με ληστρικά επιτόκια 15% και 16%, όταν οι ίδιοι τοκίζουν τις πενιχρές καταθέσεις των Ελλήνων με επιτόκια 1% και 2%. 

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣYN

Ο κ. Δένδιας είναι ο μοναδικός έλληνας, που υποστηρίζει  ότι οι αστυνομικοί περνάνε καλά και είναι ευχαριστημένοι. Η δήλωση αυτή δείχνει , ότι ο Υ.Δ.Τ. η είναι έκτος τόπου και χρόνου και έχει άγνοια της κατάστασης, η οποία αποτυπώνεται τις τελευταίες μέρες στις ανακοινώσεις των ενώσεων των αστυνομικών και των ομοσπονδιών τους ή ειρωνεύεται τους υφισταμένους του θεωρώντας, ότι τους στέλνει σε κάμπινγκ για διακοπές  στα πλαίσια του «Ξένιου Δία». Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος για το προσωπικό του υπουργείου του, που υποτίθεται ότι είναι ο πολιτικός τους προϊστάμενος , που θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν.
Είμαστε σίγουροι, ότι με την ίδια ευκολία που βλέπει χαρούμενους αστυνομικούς και μετανάστες, με την ίδια ευκολία θα στρέψει φτωχούς ένστολους εναντίον φτωχών πολιτών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών του και με την ίδια ευκολία θα κόψει τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των ενστόλων.
Τα ανθρώπινα θύματα είναι το πιστοποιητικό της επιτυχίας της πολιτικής που υπηρετεί ο Υ.Δ.Τ.  Τα ανθρώπινα θύματα είναι τα απόβλητα της κερδοσκοπικής μηχανής, που τα κλείνουν σε στρατόπεδα για να μην χαλάνε την αισθητική τους.
Η πολιτική που υπηρετεί ο Υ.Δ.Τ. μας θυματοποιεί όλους με χρονοκαθυστέρηση. Τα σημερινά στρατόπεδα για τους μετανάστες θα γίνουν αύριο στρατόπεδα για τους ανέργους,  τους άστεγους, τους φτωχούς, τους αρρώστους, τους αποκλεισμένους, για μας τους ίδιους.
Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε τον εγκλεισμό μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.