.

06/10/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΠΙΔΑ


Επιστολή της ΠΕΑΛΣ: Εκλογική αποζημίωση … το χρονικό της αδικίας και της απαξίωσης!

Για πρώτη φορά στο ιστορικό χορήγησης εκλογικού επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας, καθορίστηκε φέτος, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, με διάταξη νόμου (άρθρο 3 παρ. 2 ν.4051/2012, ΦΕΚ 40 Α΄), ανώτατο όριο εκλογικού επιδόματος, συνολικού κόστους 10.000.000,00 € για όλο το προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέρχεται σε 76.725 υπαλλήλους συνολικά (ένστολους- πολιτικούς). 

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι το προσωπικό θα λάμβανε περίπου 130,00 € μεικτά, πέραν των κρατήσεων που το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει επιβάλει, ανά κατηγορία υπαλλήλων, οι οποίες είναι 7 έως 9 κατηγοριών, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να είναι πολύ κάτω των 100,00€. 

Η πολυετής και συνεχώς αυξανόμενη παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης πολιορκίας,

To ΣΕΦΕΑΑ εκπροσωπούμενο, από τον Πρόεδρο Ντούμα Βασίλειο και τον Αντιπρόεδρο
Ευστράτιο Μαυροειδάκο, ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην πρόσκληση της
Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών
Φυλάκων , με σκοπό την από κοινού επίσκεψη στις περιοχές που αποτελούν την «κερκόπορτα»
της παράνομης εισόδου μεταναστών, αλλά και στις παραμελημένες από την πολιτεία και την
ηγεσία υπηρεσίες, που καλούνται γυμνές να ανακόψουν τις ορδές μεταναστών που προωθούν
οργανωμένα, κυρίως τούρκοι λαθρέμποροι.
Δυστυχώς η πολυετής και συνεχώς αυξανόμενη παράνομη είσοδος μεταναστών στη
χώρα μας, αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης πολιορκίας, με επιπτώσεις που
διαπιστώνουν με τραγικό τρόπο οι πολίτες όλης της Ελλάδας αλλά κυρίως οι έχοντες την κακή
τύχη να διαμένουν στην Αττική.
Ο Έβρος και η Αττική συνδέονται μοιραία από μια διαδρομή που αποτελεί πληγή, που
αφέθηκε να γίνει γάγγραινα και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε βαριάς μορφής
αναπηρία. Η παράνομη μετανάστευση, χωρίς να την ταυτίζουμε με την συνολική
εγκληματικότητα, συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της και διαφοροποιεί τα ποιοτικά της
στοιχεία (π. χ. άμετρη βία, απαξίωση ανθρώπινης ζωής).

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ


Ναι του ΣτΕ για την πρόσληψη των 406 συμβασιούχων πυροσβεστών

Θετική ήταν η απόφαση του ΣτΕ για την πρόσληψη των 406 συμβασιούχων πυροσβεστών, επιπλέον των 1500 που είχε αρχικά εγκρίνει. Έτσι διασφαλίζεται η εργασία και για τους 1906 συμβασιούχους πυροσβέστες για την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Από Δευτέρα η απόφαση θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης.

αναδημοσίευση από την  www.pospid.gr

Από οξεία εγκληματοφοβία πάσχουν οι Έλληνες

Οι 25 ανθρωποκτονιές το τελευταίο εξάμηνο κατά την εισβολή ληστών σε σπίτια είναι ένα στοιχείο που μεγενθύνει το τρομακτικό αίσθημα φόβου που νοιώθει στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης. Μόνο που αυτό δεν δικαιολογείται από τους πραγματικούς δείκτες εγκληματικότητας, που παραμένουν από τους χαμηλότερους στην
Ευρώπη.
«Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ευρωβαρόμετρου για το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων είναι ότι καταγράφεται μια σημαντική αναντιστοιχία ανάμεσα στους πραγματικούς δείκτες εγκληματικότητας και τον φόβο που αισθάνονται οι πολίτες. Παρατηρείται δηλαδή ένα είδος εγκληματοφοβίας. Ενώ οι δείκτες της εγκληματικότητας συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης παραμένουν από τους πιο χαμηλούς, ταυτόχρονα οι Έλληνες είμαστε από τους πρώτους στον φόβο του εγκλήματος. Είμαστε οι πιο φοβισμένοι πολίτες», αναφέρει στα ΝΕΑ ο καθηγητής Εγκληματολογίας Βασίλης Καρύδης.

διαβάστε περισσότερα στο www.bloko.gr

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Πρεσβευτές των χωρών του G20 στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε στις 6/6/2012 συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα με πρεσβευτές και διπλωμάτες των G-20.( πρεσβευτές της Αργεντινής, Βραζιλίας, Δανίας, Ινδίας, Κορέας, Ρωσίας, Τουρκίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας και Κύπρου,  πολιτικοί, οικονομικοί και πρώτοι Γραμματείς του Καναδά, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Νότιας Αφρικής, της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ.) Στην ομιλία του ο Αλ.Τσίπρας επεσήμανε: 

"Δεν είναι τυχαίο το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο σημερινός κόσμος είναι ένας κόσμος αυξανόμενης αλληλεξάρτησης Και την ίδια ώρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του 21ουαιώνα δεν γνωρίζουν σύνορα, όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάπλωση της φτώχειας, η πυρηνική απειλή, την οποία ήρθε να μας υπενθυμίσει με δραματικό τρόπο, πριν ένα χρόνο, η τραγωδία της Φουκουσίμα.Κατά τη γνώμη μας, η πραγματικότητα της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης και της
κοινής μοίρας όλης της ανθρωπότητας απέναντι στις σύγχρονες μεγάλες απειλές αυξάνει τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας και της διεθνούς αλληλεγγύης, στην οποία ήδη πρωτοστατεί δυναμικά μια νέα αναδυόμενη
διεθνής κοινωνία των πολιτών. "


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου

Την Πέμπτη 07/06/12 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Πειραιά  Θοδωρή Δρίτσα, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.  Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  ζήτησε εκτενή ενημέρωση, για τη λειτουργία των Σωμάτων, για θέματα οργανωμένου εγκλήματος, εγκληματικότητας, δράσης ακροδεξιών ομάδων, λειτουργίας των ΜΑΤ, μετανάστευσης και ασύλου και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια του πολίτη.
 Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος αφού έχουμε μπει στην αντιπυρική περίοδο χωρίς να είναι σε ετοιμότητα το σύνολο του Πυροσβεστικού μηχανισμού (αεροσκάφη-ελικόπτερα-προσλήψεις  συμβασιούχων πυροσβεστών) .
 Η εκτίμηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ότι η κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας είναι οριακή, αφού εκτός των δραστικών μειώσεων στα εισοδήματα των στελεχών ,οι περικοπές σε λειτουργικές  δαπάνες έχουν επηρεάσει την ετοιμότητα των επιχειρησιακών μέσων, με κίνδυνο ακινητοποίησής τους  στο άμεσο μέλλον.

Αναδημοσίευση από www.syn.gr

"Τα παιδιά μας πεινάνε κάθε μέρα"...

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μιχάλης Δρόσος, συμβασιούχος δασοπυροσβέστης διεκδικώντας... όχι μια θέση εργασίας, αλλά μια απάντηση για μια θέση εργασίας! "Είμαστε στον αέρα", λέει στην "Α", καθώς ακόμα δεν έχουν προσληφθεί οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες που κανονικά θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί από την 1η Ιουνίου και για ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου δηλαδή. Αρχικά επρόκειτο να προσληφθούν 1.906, το ΣτΕ όμως ενέκρινε πριν μια εβδομάδα 1.500 προσλήψεις συμβασιούχων και μέχρι στιγμής δεν ξέρουν, όπως τονίζει, ούτε με ποια κριτήρια θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις

διαβάστε περισσότερα στο www.avgi.gr