.

05/10/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους τραυματισμένους αστυνομικούς Παναγιώτη Καράμπελα και Παναγιώτη Μανιάτη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον νεοεκλεγέντα  βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Κώστα  Ήσυχο και τον υπεύθυνο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων του ΣΥΝ Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα 10.05.2012 τους τραυματισμένους αστυνομικούς Παναγιώτη Καράμπελα και Παναγιώτη Μανιάτη, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝΑ.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράσταση  στους ίδιους και στις οικογένειες τους και ευχήθηκε την πλήρη και γρήγορη ανάρρωση τους.Οι παραπάνω αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επικίνδυνους κακοποιούς  στην Καλαμάτα, κατά την διάρκεια επιχείρησης σύλληψής τους. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την επικινδυνότητα της αποστολής τους και την υπευθυνότητα που δείχνουν στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος .
Οι έλληνες αστυνομικοί καθημερινά καλούνται να επέμβουν σε περιστατικά που δεν μπορούν  να γνωρίζουν το μέγεθος του κινδύνου, πραγματικά απροστάτευτοι.
Η πολιτεία πρέπει να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, ενισχύοντας τους με τα απαραίτητα επιχειρησιακά μέσα και την υλικοτεχνική υποδομή  που θα τους παρέχει μεγαλύτερη προστασία και αποτελεσματικότητα και να μην  επαφίεται μόνο στο φιλότιμο τους.

"Παράταση αγωνίας για χρονοεπίδομα-μισθολογικές προαγωγές"


 
Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Τσουκαράκη Ανέστη
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ


Σε παράταση της αγωνίας των στρατιωτικών φαίνεται να οδηγεί το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Οι κρίσεις ανεστάλησαν για 3 μήνες, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη 14-3-2012, και κατ΄ επέκταση, ενδεχομένως, θα ανασταλούν ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των τακτικών μεταθέσεων έτους 2012, δημιουργώντας δυσαρμονία στην οικογενειακή ζωή των στελεχών, που διαβλέπουν ότι ξεφεύγουν του προγραμματισμού τους και ιδίως αυτών των στελεχών τα τέκνα των οποίων βρίσκονται σε σχολική, γυμνασιακή και λυκειακή ηλικία και θα κληθούν, προφανώς, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να αλλάξουν μαθησιακό περιβάλλον....

διαβάστε περισσότερα  στο www.onalert.gr

Μάνος Χατζιδάκις: “Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι”

Κείμενο του Μάνου Χατζηδάκι, Φεβρουάριος 1993
“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.
 

Στημένη προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά, με την αποστολή απειλητικής επιστολής

Το Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Πειραιά, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 9-5-2012 στο οποίο αναφέρει:

"Μόλις τώρα ενημερωθήκαμε, ότι τουλάχιστον ένας πειραιώτης εφοπλιστής έλαβε μέσω courier απειλητική επιστολή με ημερομηνία 7Μαΐου, η οποία δήθεν προέρχεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Πειραιά.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για στημένη προβοκάτσια, εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ενδεχομένως, τέτοιες επιστολές, να έχουν σταλεί και σε άλλους. Καταγγέλλουμε αυτή την προβοκάτσια. Θα συγκεντρώσουμε άμεσα ακριβέστερα στοιχεία γι’ αυτήν και θα πράξουμε κάθε τι, ώστε να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές της και να διωχθούν με βάση τους νόμους.
Στο μεταξύ,παρακαλούμε όποιον έλαβε επιστολή με παρόμοιο περιεχόμενο, να μας ενημερώσει άμεσα. "


                                                                                                         

Ο αγώνας των εργαζομένων, αποτελεί τη σταθερά γιά την προάσπιση της αξιοπρέπειας του λαού μας.

Πέρα από τις πραγματικά ενδιαφέρουσες μετεκλογικές διεργασίες, τις ανατροπές στην πολιτική διαστρωμάτωση και τις κοινωνικές ανακατατάξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας, ή συνδικαλιστική παρουσία, οι συγκροτημένοι εργατικοί αγώνες και η διαρκή πάλη στους χώρους δουλειάς, είναι η σταθερή προστασία του "μη προνομιούχου πολίτη " της πατρίδας μας.
Αγώνες αιματοβαμμένοι που σπρώξαν τον τροχό της ιστορίας και ανέβασαν την ποιότητα ζωής του λαού μας. Έφεραν ανατροπές στις εργασιακές και παραγωγικές σχέσεις και μετρίασαν την στυγνή αδηφαγία του κεφαλαίου, των στυγνών εκμεταλλευτών της υπεραξίας του μόχθου τους.
Τέτοιες μέρες, το όχι και τόσο μακρινό 1936, οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη βάψαν με το αίμα τους την παντιέρα του αγώνα.
29 Απρίλη η Πανελλήνια Καπνεργατική Ομοσπονδία (ΠΚΟ) αποφασίζει γενική απεργία με κυριότερο αίτημα την αύξηση των ημερομισθίων (σε 120 δρχ. το κατώτατο και 135 το μέσο).
Χιλιάδες καπνεργάτες γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ απεργίες ξεσπούν στο Βόλο, στις Σέρρες, την επόμενη σε Δράμα και Καβάλα και στις 2 του Μάη στο Αγρίνιο, Κομοτηνή, Σάμο, Σιδηροκάστρο, Προσοτσάνη, Νιγρίτα, Ξάνθη, Λαγκαδά, Σιάτιστα, Καρδίτσα, Πειραιά.

Το καταληκτικό- προφητικό μέρος της ομιλίας του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ για το αυγό του φιδιού

..."Οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χρήση της αστυνομίας ως κατασταλτικού μηχανισμού θα πρέπει να γίνεται με εξαιρετική προσοχή και ως έσχατο μέτρο διαχείρισης μιας έκρυθμης κατάστασης, αλλά όταν κρίνεται απαραίτητο η αστυνομία θα πρέπει να δρα άμεσα, αποτελεσματικά και με βάση τους νόμους του κράτους.
Αν δεν αποσαφηνιστεί ότι η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν όρια, αν δεν
συμφωνήσουμε και συμφωνήσουν όλοι σε αυτό, δεν οδηγούμαστε πουθενά…
Η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά κακή…
Επειδή έγινε κουβέντα για τα προβλήματα κέντρου πόλης, επιτρέψτε μου ν’ αναφερθώ εν συντομία γι’ αυτό.Ένα φαινόμενο νομοτελειακό. Μια αποθήκη ανθρώπων πεδίο εκμετάλλευσης ανομίας και παραβατικότητας. Δεν είναι το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης αλλά η ανυπαρξία δομών πρόνοιας. Έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που ευνοούν την αύξηση της παραβατικότητας και της βαριάς εγκληματικότητας από την πλευρά των μεταναστών αλλά και των ελλήνων.
         διαβάστε περισσότερα στο  www.bloko.gr

Αντιδρά η Ένωση Αστυνομικών Ακαρνανίας για τη μετακίνηση συναδέλφων τους

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με επιστολή της στον Ν. Παπαγιαννόπουλο, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της έκτακτης μετακίνησης 70 και πλέον αστυνομικών από την περιοχή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για το επόμενο 4ημερο λόγων των εκδηλώσεων για την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο.....

διαβάστε περισσότερα στο agrinionet.gr

ΜΑΝ.ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αστυνομικοί της περιοχής, λόγω έλλειψης προσωπικού , όπου υποστελεχωμένα είναι τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας. Μιλώντας σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Μανώλης Ανδρουλάκης, τόνισε ότι «η υπηρεσία δεν είναι έτοιμη για τη θερινή περίοδο, με αποτέλεσμα αστυνομικοί από υπηρεσίες της Ρόδου να έχουν μετακινηθεί στο αεροδρόμιο, σε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών...

διαβάστε περισσότερα  στο soundcloud.com