.

10/10/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα για τις Νέες περικοπές στις αποδοχές των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                               10/10/2013

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα
Υπεύθυνου Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες περικοπές στις αποδοχές των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων


«Το φετινό μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μειώνεται κατά 9%.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την έρευνα που γίνεται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά με την έρευνα που γίνεται στις αστυνομικές υπηρεσίες

Η ανακοίνωση της έρευνας σε αστυνομικές υπηρεσίες, για εμπλοκή Αστυνομικών στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αφορά υπηρεσίες και περιστατικά που έχουν καταγγελθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί από οργανώσεις και αναφέρονται στην έκθεση του Συνηγόρου του πολίτη.

Γιατί ο Στουρνάρας προστατεύει τους τραπεζίτες;

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του κ. Στουρνάρα, υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, ότι «δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να απειλούμε διαρκώς τους τραπεζίτες με διώξεις, γιατί δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα ευρώ δάνειο».


Tο ξεστόμισε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου προχθές, όταν πολίτης άσκησε κριτική για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν οι τράπεζες σε κόμματα.

Λάρισα: Γάλα από 24ωρο ATM και κατευθείαν από τους παραγωγούς!

Mία καινοτόμος μέθοδος διάθεσης γάλακτος εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στην Λάρισα. Ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτείφρέσκο γάλα από αυτόματο πωλητή με κόστος 90 λεπτά του ευρώ. Η ιδέα και η υλοποίησή της – πρώτη πανελλαδικά - έγινε από τον Συναιτερισμό ΘΕΣγαλα-ΠΙΕς, που αποτελείται από αγελαδοτρόφους της Θεσσαλίας και της Πιερίας.

Βιβλίο παραποίησης Ιστορίας.

 
Για σοβαρά "ιστορικά ατοπήματα" καταγγέλλουν το περιεχόμενο του νέου βιβλίου Ιστορίας για την ΣΤ' Δημοτικού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο την άμεση αντικατάστασή του.

Τα σχολικά εγχειρίδια της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας έχουν διαχρονικά απασχολήσει τόσο την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα, όσο και την κοινωνία συνολικά. Αναφορικά με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού το 2008 ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει άμεσα την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση που επρόκειτο να διανεμηθεί στα σχολεία. Δίνει εντολή να εκτυπωθεί εκ νέου το παλιό βιβλίο Ιστορίας και να διανεμηθεί στους μαθητές, ενώ παράλληλα προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας.

Θέλετε πρωτογενές πλεόνασμα; Κόψτε συντάξεις- ασφάλιση.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ανατριχιαστικοί που είναι μερικές φορές οι αριθμοί!Αποκαλυπτικοί, ταυτόχρονα. Εν ριπή οφθαλμού καταρρέουν μύθοι που στήθηκαν με τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες, όταν υποβληθούν στην ανελέητη δοκιμασία των αριθμών. Τις σκέψεις αυτές μας τις επανέφερε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατέθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Καλό, χρυσό και άγιο εν γένει το πρωτογενές πλεόνασμα ενός κρατικού προϋπολογισμού. Επιθυμητό, αν όμως συνοδεύεται από βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού.

Για τον κ.Στουρνάρα- Στον... πληθυντικό.

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ένα από τα πιο βαρετά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι να διαβάζειςπροϋπολογισμούς. Όχι γιατί τους φτιάχνει ο κ.Στουρνάρας. Ανέκαθεν ήταν βαρετό ανάγνωσμα οι προϋπολογισμοί. Ταυτόχρονα, όμως, το χρησιμότερο από τα βαρετά πράγματα σε αυτό τον κόσμο είναι το διάβασμα των προϋπολογισμών του κράτους - ειδικά όταν τους φτιάχνει ο κ.Στουρνάρας. Εν ολίγοις: Διαβάζετε τους προϋπολογισμούς τουκ.Στουρνάρα. Είναι βαρετό. Αλλά χρήσιμο.