.

01/15/16 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ο ''άτακτος'' Τσουκαράκης και οι ''ενοχλημένοι'' βουλευτές της ΝΔ
Με ένταση ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, στην ακρόαση των φορέων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών στο χώρο του Αερολιμένα ''ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών-Δ.Ε.Κ.Α. (Α.ΚΙ.Δ.Α. και Α.Π.ΑΣ.Α.επισκέφθηκε την Παρασκευή 08/01/2016 τη Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών όπου και πραγματοποίησε συζητήσεις με το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή.
  Απο τις συζητήσεις προέκυψε, ότι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας είναι υψηλό, ενώ γίνεται ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας ικανοποιητικές εργασιακές συνθήκες. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη μελλοντικής ενίσχυσης της ανωτέρω υπηρεσίας ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας νέου τερματικού σταθμού, ώστε να διατηρηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και οι εργασιακές συνθήκες.

 Από έρευνα πού πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη και την πληροφόρηση ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν είναι ιδιόκτητα διαπιστώθηκαν τα κάτωθι, τα οποία προκάλεσαν αλγεινές εντυπώσεις.
 Για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στους χώρους του Αερολιμένα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα, που ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ευρώ( 1.200.000ΕΥΡΩ) ετησίως περίπου. Το παραπάνω ποσό, αν συνυπολογιστούν και οι δαπάνες που απαιτούνται για λειτουργικά έξοδα όπως, θέρμανση, ύδρευση και παροχή ενέργειας, αγγίζει το ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Ευρώ (1.800.000Ευρώ) περίπου, και βαρύνει αντίστοιχους Κ.Α.Ε. της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου, που αποτελεί πύλη εισόδου-εξόδου εκατομμυρίων ατόμων στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η παρουσία Αστυνομικής Δύναμης για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι δεν μπορούν να υποκατασταθούν απο ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής ασφαλείας.
 Με βάση τα παραπάνω είναι βαρύτατες οι ευθύνες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε τέτοιου είδους επαχθείς συμφωνίες, όροι μάλιστα των οποίων υπερισχύουν κάθε νόμου.
 Ώς Δ.Ε.Κ.Α ( Α.ΚΙ.Δ.Α. και Α.Π.ΑΣ.Α). θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση για επαναδιαπραγμάτευση της ήδη ισχύουσας σύμβασης, απο πλευράς των συμβαλλόμενων μερών , με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων της ΕΛ.ΑΣ., για ικανοποίηση πραγματικών αναγκών προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι ιδιωτικών συμφερόντων.
 Γνωρίζοντας ότι επίκειται η σύναψη παρόμοιων συμβάσεων, απαιτούμε απο το Ελληνικό Δημόσιο να προασπίσει τα συμφέροντα του οργανισμού που υπηρετούμε, καθώς και το δημόσιο συμφέρον , μη επιβαρύνοντας τον ήδη εξαντλημένο προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, για παροχή υπηρεσιών που εκ του Συντάγματος οφείλει να παρέχει.

 Το κτίριο όπου στεγάζεται η Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών


Ο Βίτσας στην Κύπρο για την παραλαβή λειψάνων Ελλήνων Στρατιωτικών


 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μεταβαίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στην Κύπρο, με σκοπό τη παραλαβή των λειψάνων 6 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοουμένων στη Μεγαλόνησο, όπου και θα συμμετάσχει στις τελετές που διοργανώνονται για αυτό το σκοπό.

Υγεία και ασφάλεια στο Πυροσβεστικό ΣώμαΠρος :
  1. Αν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα
Κοινοποίηση :
  1. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή
  2. Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Καπάκη
  3. Αρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο κ. Β. Παπαγεωργίου