.

02/22/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Οι θέσεις της ΠΟΑΞΙΑ για συνδικαλισμό-εφάπαξ-νέο μισθολόγιο


Οι θέσεις της ΠΟΑΞΙΑ για εφάπαξ, νέο μισθολόγιο και συνδικαλιστικό
Στις 18 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΤΕΑΠΑΣΑ-Μήνυση κατά στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για απιστία κατά του Δημοσίου πρόκειται να έρθουν συνδικαλιστές, ταξίαρχοι αλλά και στρατηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συμμετείχαν -ή συμμετέχουν- στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Θεσμικός ρατσισμός και αγγλικό ποδόσφαιροΗ πρόσληψη του Πολ Ινς στην τεχνική ηγεσία της Μπλάκπουλ μπορεί στους περισσότερους να περνάει στα ψιλά γράμματα.

Ωστόσο οι αριθμοί που κρύβονται πίσω από την περίπτωσή του κρύβουν με τη σειρά τους μια μεγάλη αλήθεια: Πως ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο στις φραστικές ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά παίρνει μία θεσμική μορφή.
Ο Πολ Ινς είναι μόλις ο τρίτος έγχρωμος τεχνικός σε 92 συλλόγους στο αγγλικό ποδόσφαιρο στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του Νησιού μαζί με τους Κρις Χιούτον και Κρις Πάουελ σε Νόριτς και Τσάρλτον αντίστοιχα. Πολλοί έχουν διαφωνήσει πως η έλλειψη έγχρωμων προπονητών στην Αγγλία δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με μία έκφραση ρατσιστικών αντιλήψεων. Οι έρευνες ωστόσο τους διαψεύδουν.
Ο Ρίτσαρντ Τζιουλιανότι έχει πραγματοποιήσει σημαντικές κοινωνιολογικές προσεγγίσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα σε αυτό της Αγγλίας και χρησιμοποιεί τον όρο «institutional racism», «θεσμικό ρατσισμό» δηλαδή, προκειμένου να περιγράψει αυτή την περίπτωση ενός «αόρατου» φαινομενικά ρατσισμού που επικρατεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και αρκετά χρόνια.
«Μπορεί σε ό,τι αφορά τον ρατσισμό να έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την εξάλειψή του, ωστόσο αυτό που παραμένει είναι ο ρατσισμός που αποκτά μία θεσμική μορφή. Ελάχιστοι μη-λευκοί καταλαμβάνουν προπονητικές θέσεις. Τα ρατσιστικά στερεότυπα απέναντι σε ομάδες μειονοτήτων παραμένουν», γράφει μεταξύ άλλων ο Τζιουλιανότι σε σχετική έρευνά του.
Η βάση αυτής της μορφής ρατσισμού απέναντι στους έγχρωμους προπονητές έχει φυσικά να κάνει σε κύριο βαθμό με την έλλειψη έγχρωμων σε διοικητικές θέσεις. Τόσο οι διοικήσεις των ομάδων αλλά και οι ιθύνοντες της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι όλοι λευκοί με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν λευκούς στις ομάδες τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Με το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καταπιαστεί ένας από τους πιο γνωστούς κοινωνιολόγους του αθλητισμού, ο Ελις Κάσμορ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντσαϊρ, ο οποίος επισημαίνει σε σχετική αναφορά του: «Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το γεγονός της ύπαρξης της θεσμικής μορφής του ρατσισμού είναι πως η μεγάλη συμμετοχή των έγχρωμων παικτών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν συνοδεύεται από ανάλογη συμμετοχή έγχρωμων στις διοικητικές θέσεις των ομάδων, τις οποίες τις καταλαμβάνουν αποκλειστικά λευκοί. Επίσης αν λάβουμε υπόψη τον μεγάλο αριθμό έγχρωμων ποδοσφαιριστών στο αγγλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 80ʼ, αυτό θα έπρεπε να σημαίνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε προπονητικές θέσεις στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Επιπλέον στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κανείς από τα μέλη της δεν είναι έγχρωμος, κι αυτό λέει πολλά».
Οι μελέτες λοιπόν σημαντικών επιστημόνων πάνω στο θέμα σε συνδυασμό με την πραγματικότητα αυτή καθʼ αυτή αποδεικνύουν το γεγονός ότι ο ρατσισμός δεν στέκεται μόνο στην επιφανειακή μορφή του, αλλά υπάρχει καλά καμουφλαρισμένος στα υψηλά κλιμάκια των διοικούντων του ποδοσφαίρου, παρότι αρκετοί αρνούνται να το παραδεχτούν.
πηγή sport.gr

Υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε να κρέμεται στο κενό! Την έσωσαν 2 αστυνομικοί - VIDEO


Υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε να κρέμεται στο κενό! Την έσωσαν 2 αστυνομικοί - VIDEO
Παρ΄ ολίγον σοβαρό ατύχημα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό για λίγα λεπτά κι ευτυχώς πρόλαβαν και την άρπαξαν πριν βρεθεί στο κενό, δύο αστυνομικοί της Βουλής!

Αναφορά Κριτσωτάκη-Διακάκη στη Βουλή για τις περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας


Προς το Προεδρείο της  Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ. Υπουργούς 
- Οικονομικών και
- Δημόσιας Τάξης & Προστασίας  του Πολίτη

Θέμα: «Περικοπές στο  μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας»

Μήνυση Κασιδιάρη σε ασυνομικούς και το Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ


Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί ο γκεμπαιλίσκος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τους αστυνομικούς της Αναβύσσου.