.

10/12/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Η καταστολή και η τρομοκρατία των τελευταίων ημερών ενάντια στους λαΐκούς αγώνες αποτελούν το τελευταίο οχυρό της τρικομματικής κυβέρνησης η οποία επιφύλλασε θερμή υποδοχή στη Καγκελάριο Μέρκελ. Οι πολιτικοί εκφραστές των μνημονίων και της λιτότητας, έχοντας χάσει κάθε λαΐκή νομιμοποίηση, αξιοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας που αντιστέκεται και διεκδικεί μία ζωή με αξιοπρέπεια.
Τα βασανιστήρια στο κτίριο της ΓΑΔΑ, τα πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων με ψευδείς κατηγορίες, τα χημικά και το ξύλο δείχνουν πως η κυβέρνηση αδυνατεί να ολοκληρώσει το έργο που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι αστυνομικές αρχές αυθαιρετούν έχοντας πλήρη κάλυψη από την κυβέρνηση και οι εισαγγελικές αρχές εθελοτυφλούν δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στην κυβερνητική επιλογή να καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος.
Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους να σταθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών που διαλύουν τις ζωές μας.
11/10/2012
To Γραφείο Τύπου

ΤΡΟΙΚΑ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - «Θα ερευνήσει κανείς τις καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς;»

Το δημοσίευμα του  Guardian γνωστοποίησε σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο τις καταγγελίες για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς.
Ενώ είναι γνωστές εδώ και μέρες οι μαρτυρίες των συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία με λεπτομερείς περιγραφές όχι μόνο ξυλοδαρμών από αστυνομικούς, αλλά και άλλων συμπεριφορών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστούν βασανιστήρια κατά τη διεθνή νομολογία, καμία αρμόδια Αρχή όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε διερεύνηση των καταγγελιών- ούτε καν στην προσχηματική ΕΔΕ.
Επιπλέον, κανένα από τα «αξιόπιστα» και «έγκυρα» εγχώρια ΜΜΕ δεν θεώρησε «είδηση» αυτό που ο βρετανικός Guardian έκανε πρωτοσέλιδο.
Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών και να τιμωρήσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο τυχόν ενόχους. Η εικόνα μιας χώρας όπου αστυνομικοί βασανίζουν πολίτες όχι μόνο δεν αντιστοιχεί σε μια δημοκρατία, αλλά ντροπιάζει (και μάλιστα διεθνώς) τους πολίτες της στο σύνολο τους.
  10/10/2012
To Γραφείο Τύπου

Για τα συνδικάτα

Σήμερα σε αυτή την κομβική στιγμή γιά την πολτική, την διεθνή πολιτική που διαμορφώνεται στην Νέα αυτή Τάξη πραγμάτων, επανακαθορίζονται ιδεολογήματα, κοσμοθεωρίες, αλλά το κυριότερο οι πολιτικές πρακτικές διαχείρησης της παγκόσμιας κοινωνίας. Η βαθιά κρίση, σίγουρα θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση και φυσικά ανηλεή κριτική ότι διατυπώθηκε μέχρι σήμερα, αλλά και ότι εφαρμόστηκε φέρνοντας την ανθρωπότητα στα νέα αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση όμως η  εμβάθυνση σε κλασικά κείμενα πολιτικής σκέψης, υπό την ¨κρισάρα¨όμως της πολιτικής πρακτικής βαρύτητάς τους, εξακολουθεί να αποτελεί εφόδιο γιά την διαμόρφωση της νέας πολιτικής σκέψης που θα διαμορφώσει  την πολιτκή πρόταση που θα αποτεέσει το  νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επιχειρήσει να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα.

διαβαστε την ανάρτηση του Προέδρου  της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμουλη

Μήπως είναι περισσότερο από 304 εκατ. ευρώ οι περικοπές στην Άμυνα, διαβάζοντας πιο λεπτομερώς το προσχέδιο του Π/Υ 2013;

από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μια σημαντική λεπτομέρεια μετά από τη μελέτη του προϋπολογισμού του 2013, ότι οι περικοπές στην Άμυνα δεν είναι μόνο 304 εκ. ευρώ όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ ... Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, Η ΜΟΝΗ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

09/10/2003 Μια θλιβερή επέτειος.

Εννιά χρόνια πριν, το συνδικαλιστικό κίνημα των ένστολων στα Σώματα Ασφαλείας, δίνει έναν από τους σημαντικούς αγώνες του, προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνηση για το αυτονόητο, την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Μετά από μια ένστολη μαζική συγκέντρωση  των ενστόλων Π.Σ. -ΕΛ.ΑΣ. -Λ.Σ. το απόγευμα της 8η Οκτωβρίου του 2003 στα Προπύλαια ακολουθεί  πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Τα Προεδρεία των Σωματείων αποφασίζεται να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο  όλη τη νύχτα  μέχρι να συναντηθούν με τους κυβερνητικούς ιθύνοντες.  Η κυβέρνηση, θέλοντας να καμφθεί το φρόνημα των ενστόλων που είχαν διαμορφώσει όλο τον προηγούμενο διάστημα,  μια  συνεχή και δυναμική συνδικαλιστική δράση, ανασύρει μιά χουντική ρύθμιση, εκδίδει αστυνομική διάταξη διάλυσης της συγκέντρωσης  και με  βία και χημικά  χτυπάει τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους στην είσοδο του υπουργικού κτιρίου και καταδιώκει τους ενστόλους συνδικαλιστές στους δρόμους της Αθήνας.


διαβάστε την ανακοίνωση τηης ΕΑΠΣ

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

H σημερινή επέτειος των θλιβερών γεγονότων της 9ης Οκτωβρίου 2003, όταν η τότε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσιζαν να διαλύσουν βίαια την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας μας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ διεκδικούσαμε την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, βρίσκει και πάλι το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα στις επάλξεις του αγώνα για μια Σύγχρονη και Δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.

διαβάστε την σχετική ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.Δένδια στο ρ/σ «Real FM» σχετικά με το βασανισμό των 15 διαδηλωτών

Σε σημερινή του συνέντευξη στo ρ/σ «Real FM» και τον δημοσιογράφο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Δένδιας δηλώνει σχετικά με το δημοσίευμα του Guardian για τον βασανισμό από αστυνομικούς 15 διαδηλωτών: “Εάν μιλάμε για το ίδιο επεισόδια, αν μιλάει ο Guardian για το ίδιο επεισόδιο, το οποίο γνωρίζω εγώ, σε αυτό η καταγγελία έχει γίνει στη Δικαιοσύνη. Δεν έγινε στην Ελληνική Αστυνομία για να έχω εγώ την ευχέρεια να διατάξω τα σχετικά. Και νομίζω ο Ανακριτής, στον οποίο έγινε, διέταξε έρευνα και διεξάγεται έρευνα. Αλλά επί της αρχής, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί το θέμα. Δεν υπάρχουν διπλά standards”
Ο κ. Υπουργός, βέβαια, «ξεχνάει» ότι οι καταγγελίες έχουν κοινοποιηθεί και στον ίδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Συγκεκριμένα, στις 2/10 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τσουκαλάς Δημήτρης, Κουράκης Τάσος, Κανελλοπούλου Μαρία,  Kατριβάνου Βασιλική, και Σταμπουλή Αφροδίτη κατέθεσαν ερώτηση προς  το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή στην οποία, μεταξύ άλλων, ερωτάται ο Υπουργός:
“1. Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;
2. Θα πάρει μέτρα ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες;”
Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;
  10/10/2012
To Γραφείο Τύπου

Δήλωση της βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Χαράς Καφαντάρη για την επέμβαση της Αστυνομίας στο 1ο Λύκειο Χολαργού

Η Βουλευτής Β Αθήνας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη  μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χολαργού, επισκέφτηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την 5.10.12, με αφορμή  την αστυνομική επέμβαση  στο υπό κατάληψη 1ο Λύκειο Χολαργού.

Προηγήθηκε  την 4.10.12 συνάντηση της Βουλευτού  και του Γ.Γ. της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κοσσυφάκη    στο 1ο Λύκειο Χολαργού με τους καθηγητές του σχολείου.

Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

"Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας,  δημιουργούν  ένα εκρηκτικό μείγμα, που επιδρά  αρνητικά στην ψυχολογία  των εφήβων μαθητών.

Η αστυνομική επέμβαση  στο Λύκειο του Χολαργού καθώς  και η επέμβαση και τα επεισόδια βίας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Λαμία, Σάμος), οξύνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας.

Καταδικάζουμε την αστυνομική επέμβαση. Η αστυνομία δεν έχει καμιά θέση στα σχολεία.

Τα  προβλήματα των σχολείων  λύνονται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα (σύλλογοι γονέων, ένωση γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, τοπική ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Παιδεία σήμερα είναι από τα πρώτα θύματα μιας ανάλγητης πολιτικής λιτότητας και μνημονιακών επιλογών, που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ."