.

04/11/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Φιμώσαν Athens Indymedia και 98fm ...

Εκτός λειτουργίας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, είναι από το βράδυ της Πέμπτης ο ιστότοπος του αναρχικού χώρου Indymedia.

Στα όπλα οι ένστολοι για τις συντάξεις!

Έτοιμοι να πάρουν τα... όπλα δηλώνουν Στο ΧΩΝΙ ένστολοι και συνταξιούχοι των σωμάτων ασφαλείας, μετά την πληροφορία ότι η τρόικα ζητά επιτακτικά την αναστολή πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών.

Νόμος 4000 Περί Τεντιμποϋσμού - Κ.ΚαραμανλήςΤο 1958 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένας νόμος που τάραξε την ελληνική κοινωνία επί πολλά χρόνια. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή θα ψηφίσει τον περίφημο νόμο περί τεντυμποϊσμού, δηλ. το Νόμο 4000. Σύμφωνα με αυτόν οι νεαροί ταραχοποιοί που κατηγορούνταν για το αδίκημα της εξύβρισης θα τιμωρούνταν αφού συλλαμβάνονταν με κούρεμα (τους έπαιρναν τα μαλλιά με την ψιλή) και σκίσιμο των ρεβέρ στα παντελόνια τους.

Δένδιας και ΝΔ χάνουν τον έλεγχο - Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για Ιερισσό

Με βαριές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια και η ίδια η Ν.Δ. κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα"...

Sleep Out 2013: Μια νύχτα δίπλα στους αστέγους
Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, η «ΚΛΙΜΑΚΑ» διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, από τις 06:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ (Σάββατο 13 Απριλίου). στην Πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στο δρόμο.

Χειροπέδες σε Χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Χειροπέδες σε Χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Οχι μόνο δεν σταμάτησε στον έλεγχο των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που του έκαναν νόημα, αλλά άσκησε βία σε βάρος ενός αστυνομικού.

Η θρυλική απόδραση 27 αριστερών από τις φυλακέςΤον Ιούλιο του 1955, 27 κομμουνιστές κρατούμενοι δραπέτευσαν από τις φυλακές Βούρλων του Πειραιά, συνταράσσοντας την κοινή γνώμη και προκαλώντας τριγμούς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Εντούτοις, οι μυθιστορηματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η δραπέτευση αυτή συνιστούν αυτοτελώς και ένα συναρπαστικό χρονικό για μια παράτολμη «επιχείρηση», που οδήγησε σε μία από τις θεαματικότερες αποδράσεις στα διεθνή χρονικά.

Γιατί ο ΣΥΣΜΕΔ αναβάλλει τη συγκέντρωση στα Χανιά

Αναβάλλεται η συγκέντρωση στα Χανιά τη 17-4-2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Μετά τις επανειλημμένες ενωτικές προσπάθειες των κάτωθι αναφερομένων φορέων, που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (εφεξής ΣΟΔ), για αλλαγή στάσης των ενώσεων αποστράτων ΝΠΔΔ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού - ΕΑΑΣ, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών ΝαυτικούΕΑΑΝ και Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας - ΕΑΑΑ), αλλά και άλλων φορέων ΝΠΙΔ (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών - ΑΚιΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών ΕΔ και ΣΑ – ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ και Πανελλήνια Ομοσπονδία αποστράτων Στρατιωτικών - ΠΟΣ), για τη στήριξη των εν ενεργεία συναδέλφων, οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά, εξ αιτίας της συμμετοχής τους σε διεκδικητικές δράσεις, ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη αυτών που τώρα αρνούνται να τους στηρίξουν και ως εκ τούτου έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΟΔ.

ΠΟΑΣΥ: Πρόσκληση σε Γενικό Συμβούλιο

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση εγκλωβίζει την αστυνομική οικογένεια σε ένα περιβάλλον φτώχειας και απαξίωσης, ενώ την ίδια ώρα το λειτούργημα του αστυνομικού δεν έχει τύχει ακόμα εκ μέρους της Πολιτείας της αναμενόμενης προσοχής και ανταπόκρισης, με το ρυθμό που επιβάλλουν οι τραγικά επικίνδυνες και κρίσιμες περιστάσεις.