.

10/22/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές στις Σκουριές Χαλκιδικής αντιμετωπίστηκαν με δολοφονική διάθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Η αστυνομία αντί να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, χρησιμοποιείται σαν μισθοφορικός στρατός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σύγχρονων αποικιοκρατών.
Οι εντολές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έχουν την πλήρη συγκατάθεση της εγχώριας τρόικας, είναι να τσακίζουν όποιον αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας και στην εξαθλίωσή της.
Η αντιμετώπιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αυτόν τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τα αδιέξοδα της πολιτικής της με την άγρια καταστολή και την ενθάρρυνση του φασισμού. Μια συνταγή που στρέφεται πια και κατά της ίδιας της ζωής των πολιτών. Από τύχη δεν θρηνήσαμε χθες ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να ανατραπεί.
To Γραφείο Τύπου 22/10/2012

Ποιοι οι λόγοι που υπαγορεύουν επιφυλάξεις για το συνδικαλισμό στις ΕΔ;

Στη Χώρα μας η καταστολή, η περικοπή, η υποβάθμιση, η απαξίωση, ο ευτελισμός, γίνεται σε τέτοιο dt χρόνο που απορεί κανείς για την ετοιμότητα. Οτιδήποτε προάγει το δικαίωμα, την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό, τη σκέψη, την ιδέα, την πρόταση, καταλήγει στα χρονοντούλαπα της μελέτης, στο βάλτο, στο «μακριά από εμένα και ό,τι θέλει ας γίνει μετά».

Πάω το χρόνο πίσω στις 3-4-1997, όταν το 5ο Επιτελείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή το Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνέταξε ενημερωτικό σημείωμα αναζητώντας να βρει λύση για το θέμα: «Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις» και να ενημερώσει προς τούτο τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει αυτός, σε συνεργασία και κυρίως με τον κ. Υπουργό Εργασίας, αναφορικά με τα δυσμενή σχόλια που έχει εισπράξει η Ελλάδα από τη μη εφαρμογή των άρθρων 5 και 6 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.
 

Ξανά Αστυνομική βία στη Χαλκιδική. - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Πρωτοφανής  ήταν σήμερα η αστυνομική βία ενάντια στους κατοίκους  που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές  της Χαλκιδικής.
Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί η εξόρυξη του χρυσού είναι επιφανειακή και καταστρέφει το προστατευόμενο αρχέγονο δάσος της περιοχής, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως μέθοδο καθαρισμού το κυάνιο που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνο και περνά στους υδροφόρους ορίζοντες.
Οι κάτοικοι αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος για την υγεία των οικογενειών τους, για την υγεία των παιδιών τους.
Απέναντι σ αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εταιρείας, εξαπέλυσε σφοδρή παράλογη αστυνομική βία. Έφτασε στο σημείο να κυνηγάει  και να κτυπάει ανθρώπους που έφευγαν από τη διαδήλωση, να τους   ρίχνει δακρυγόνα μέσα στα αυτοκίνητα, και να ανατρέπει αυτοκίνητο με επιβάτες, δημιουργώντας σκηνικό πολέμου που συνεχίστηκε  και έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού  όπου  είχε μαζευτεί κόσμος διαμαρτυρόμενος για τις προσαγωγές. Εκεί δε δίστασαν ακόμη και να προπηλακίσουν και να χτυπήσουν τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, και απέναντι σε ένα λαό που αντιστέκεται έχει επιλέξει την ωμη βία, την καταστολή και τη βαρβαρότητα. Για να το πετύχει αυτό έχει επιβάλλει στην ηγεσία της αστυνομίας τη λογική του ανθρωποκυνηγητού, και σε καθημερινή βάση ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος ,προχωρά σε  προσαγωγές και συλλήψεις.
Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι  η οργή  του λαού είναι πλέον ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω.

To Γραφείο Τύπου 21-10-2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ... ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ!

Τραπεζική Ένωση. Οικονομική Ένωση. Ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών. Πολιτική Ένωση... Καθημερινά, η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με σχέδια επί χάρτου για ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, φυσικά με γερμανική σφραγίδα, που υποτίθεται ότι θα αποτελέσει τη λυτρωτική υπέρβαση στη δραματική κρίση της ευρωζώνης. Την ίδια περίοδο, όμως, σοβαρότατες εξελίξεις, εξοστρακισμένες από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία των οκτώ, μαρτυρούν ότι ισχυρά και ιστορικά έθνη- κράτη της γηραιάς ηπείρου αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο την πραγματική απειλή της διάσπασης. "Το μεγάλο παράδοξο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θεμελιώθηκε πάνω στην αρχή της μοιρασμένης εθνικής κυριαρχίας, είναι ότι διευκολύνει τις προσπάθειες των περιοχών που επιδιώκουν την αυτονομία τους", διαπίστωναν στις 6 Οκτωβρίου οι New York Times.
ΦΛΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΣΚΩΤΙΑ
Δύο σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτή την εκτίμηση. Την Κυριακή, ένας πολιτικός σεισμός πολλών Ρίχτερ συγκλόνισε το ήδη ευάλωττο βελγικό κράτος, που έμεινε ακυβέρνητο για 500 μέρες μετά τις εκλογές του 2010, εν μέσω κλιμακούμενων αντιθέσεων μεταξύ της ολλανδόφωνης Φλάνδρας και της γαλλόφωνης Βαλονίας. Ο αυτονομιστής Μπαρτ ντε Βέμπερ εκλέχτηκε με συντριπτική διαφορά δήμαρχος στην οικονομική πρωτεύουσα της Φλάνδρας, το λιμάνι της Αμβέρσας, τερματίζοντας ογδόντα ολόκληρα χρόνια ηγεμονίας των σοσιαλιστών.

διαβάστε το άρθρο του  Πέτρου Παπακωσταντίνου