.

07/28/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Από βασιλικός επίτροπος στη Χούντα, γραμματέας στο υπουργείο Δ. Τάξης!

Η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσα και κρατάει χαμηλούς τόνους στην αποκάλυψη διαδικτυακών ιστότοπων ότι ο διορισθείς νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και νέος συνεργάτης του υπουργού Δένδια, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, είχε θητεύσει την περίοδο του 1968, επί “επαναστάσεως” όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν οι θιασώτες των πραξικοπηματιών, βασιλικός επίτροπος και ορισθείς εισαγγελέας έκτακτου στρατοδικείου.Είναι όμως έτσι; Όχι, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε στα έγγραφα που παρουσιάζουμε. Ο τότε επίτροπος της Χούντας, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, εξήρε σε ένα κείμενο που θα το ζήλευε και ο Γεώργιος

διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για την οικονομική έκθεση της ALPHA BANK

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ALPHA BANK
« Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους συναδέλφους μας , το περιεχόμενο του εβδομαδιαίου δελτίου οικονομικών εξελίξεων της 19/7/2012 της Τράπεζας ALPHA BANK, όπου μεταξύ των άλλων προτείνεται και η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, στα οποία περιλαμβάνονται ως γνωστόν και οι ένστολοι, σε τρόπον ώστε, – όπως αναφέρεται – να εναρμονιστούν αυτά με τα μισθολόγια του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα, τα οποία έχουν υποτίθεται υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις.

Πέραν των άλλων, αποτελεί πρόκληση τόσο για τους ένστολους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα την Ελληνική Κοινωνία, να προβαίνουν σε προτάσεις κατακρεούργησης των εισοδημάτων μας, αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο ίσως μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας μας. Αλήθεια, δεν είδαμε να κάνουν μέχρι σήμερα την αυτοκριτική τους οι εγχώριοι ΄΄σωτήρες΄΄, που διαθέτουν τα τραπεζικά προϊόντα τους με ληστρικά επιτόκια 15% και 16%, όταν οι ίδιοι τοκίζουν τις πενιχρές καταθέσεις των Ελλήνων με επιτόκια 1% και 2%.
Μήπως με επιλεκτική μνήμη ξεχάσαμε… όλοι μαζί ποιος ή ποιοι με την τακτική τους σπρώχνουν τους Έλληνες σε μια ψεύτικη και επίπλαστη ευδαιμονία με τα διάφορα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και το πλαστικό χρήμα, που αφειδώς μοίραζαν την προηγούμενη δεκαετία, έχουν οδηγήσει σήμερα εκατομμύρια συμπατριώτες μας όχι μόνο στη φτώχεια και την απελπισία, αλλά και πολλούς εξ αυτών στο θάνατο, με αυτοκτονίες συμπολιτών μας που έχουμε σε καθημερινή βάση.
Αναρωτιόμαστε επίσης, δεν είναι γνώστες οι συντάκτες της έκθεσης ή μήπως σκόπιμα αποσιωπούν, ότι οι ένστολοι υποστήκαμε μειώσεις της τάξης μέχρι και 40% των αποδοχών μας, οι οποίες σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζονται σε απώλειες μεγαλύτερες από αυτές των δημοσίων υπαλλήλων λογω του επιδοματικού χαρακτήρα του μισθολογίου μας;

διαβάστε την ανακοίνωση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΑΡ εγκαλεί κυβέρνηση για την «υπόθεση Ανδρεουλάκου»

Διάβημα για το διορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα του υπουργείου δημόσιας τάξης. Παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η ΔΗΜΑΡ για την «υπόθεση Ανδρεουλάκου».

Την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Ανδρεουλάκος διετέλεσε βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών του εκτάκτου στρατοδικείου επί χούντας.


Την Τετάρτη (25.7.2012), το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Δ. Χατζησωκράτης - ο οποίος μετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα - εξέφρασε προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη τη δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της κ. Φ. Κουβέλη για την υπόθεση, με δεδομένο ότι τίθενται πολλά ερωτήματα από την τοποθέτηση του κ. Ανδρεουλάκου στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

Συνάντηση των βουλευτών Ηρακλείου με την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Διακάκη, μέλος της Ε.Ε.Κ.Ε. για θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 27.07.12, με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Μπουραντά, και με το Διοικητή του ‘Α πυροσβεστικού σταθμού Ηρακλείου κ. Δαμουλάκη. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αναλυτικότερα επισημάνθηκαν ζητήματα σχετικά με την πρόληψη και την ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιπυρικής θωράκισης των δασών μας, την καθυστέρηση έγκρισης των προϋπολογισμών και την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών, την αξιοπιστία των οχημάτων και το ωράριο εργασίας.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Κρήτη με ακόμα ένα ελικόπτερο.

Εκπέμπουμε SOS... για τέταρτο καλοκαίρι 7.500 προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. δουλεύει υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς γιατρούς και φάρμακα

Στην πρόσφατη ανακοίνωση που εκδώσαμε αμέσως μετά τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσαμε ρητά ότι καμία πίστωση χρόνου δε μπορούμε να παρέξουμε στη νέα πολιτική ηγεσία, αναφορικά με τα προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών του Σώματος.
Όπως είναι γνωστό και εξηγήσαμε στον Υπουργό, δεν υπάρχει άλλη ίδια περίπτωση εργαζομένων, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από τέσσερα χρόνια, να στερούνται το βασικό αγαθό της κοινωνικής ασφάλισης και μάλιστα, όταν οι ίδιοι πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό που τους αναλογεί για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι στη δική μας περίπτωση εφαρμόζεται πειραματικά η νέα αντίληψη του κράτους για την κοινωνική ασφάλιση.
Ο Υπουργός , δήλωσε αισιόδοξος για την σταδιακή επίλυση του προβλήματος, εντός του έτους και την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών, ενημερώνοντάς μας, ότι καθημερινά αποστέλλονται για ενταλματοποίηση δικαιολογητικά υγειονομικών δαπανών στην αρμόδια ΥΔΕ.
Εμείς και τότε άμεσα δηλώσαμε ότι, δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του και τον καλέσαμε να διερευνήσει περαιτέρω του στοιχεία που  δόθηκαν,  για την ενημέρωσή του.
Σήμερα παρεμβαίνουμε για άλλη μια φορά, γνωστοποιώντας του ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση  μας, ακόμη και στην αισιόδοξη εκείνη περίπτωση που τελικά η ΥΔΕ καταφέρει εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους να ενταλματοποιήσει δαπάνες στο ύψος των 8,000,000 περίπου (η πλέον αισιόδοξη προσέγγιση), η αρχή του επόμενου  έτους θα μας βρει  με ανέλεγκτες δαπάνες 3,000,000 αλλά και το σύνολο των δαπανών  του τρέχοντος  έτους 2012, που υπολογίζονται περί τα 5,000,000 ,δηλαδή στο ίδιο σημερινό σημείο. 
 

Απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπ. Προστασίας του πολίτη σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Ανδρεουλάκου ως Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου  του Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της τοποθέτησης του κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, μέσα από  την οποία επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέραμε, ότι δηλαδή υπήρξε βασιλικός επίτροπος του Έκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης το 1968.
Αποδεχόμαστε τη «διόρθωση» ότι στη συγκεκριμένη δίκη δεν κατακεραύνωσε τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Νέστωρα, Ζάννα, Σηπιτάνο, Δέδε, Πυρζα, και Μαλτζίδη, άλλα υπήρξε ήπιος διώκτης.
Επίσης, ενημερωθήκαμε με τα επιλεγμένα παραδείγματα που μας παραθέσατε ότι σε όλη την περίοδο της δικτατορίας, μεταξύ των καθηκόντων του ήταν να δικάζει αγωνιστές της Δημοκρατίας.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στη νέα θέση και αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία απέναντι στον Ελληνικό λαό, ευελπιστώντας στον πλήρη εκδημοκρατισμό της.

Η Ευρώπη, η Ελλάδα και η Λαθρομετανάστευση.

Άρθρο του Προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλα Παναγιώτη  σχετικά με την πραγματικότητα των δυνάμεων του frontex που επιχειρούν στον Έβρο. Καμία ουσία για την Ελλάδα αφού οι λαθρομετανάστες δεν αποτρέπονται αλλά καταγράφονται και ταυτοποιούνται ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα αν εντοπιστούν σε άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη.