.

06/10/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας


  


     ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                         ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
               
  
                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                     
Σήμερα 09-06-2013 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου με τον κ.βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΤΣΟΥΚΑΛΑ Δημήτριο, υπεύθυνο του τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας κ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ Αθανάσιου, κ.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Τάσου, συντονιστή τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Π καθώς και του υπεύθυνου του γραφείου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κ.ΜΩΡΑΚΕΑ Σπύρου.
Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους στην Α.Δ.Μεσσηνίας, κατατέθηκαν αναλυτικά υπομνήματα τα οποία περιγράφουν τις δυσκολίες στις οποίες καλείται ο Αστυνομικός να ανταποκριθεί προκειμένου να εκτελέσει το λειτούργημα του με το καλύτερο δυνατό τρόπο.  
Υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και ανταπόκριση στα πάγια και τρέχοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον Αστυνομικό.                                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης                                           ΠΡΙΣΤΟΥΡΗΣ Αθανάσιος

Παραφροσύνη - Από 88 σε 165 εκατομμύρια οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών το 2014 !

“Δυναμίτη” στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014!

Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 εκατομμύρια  περικοπών που προβλεπονταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν ,αλλά το “φιρμάνι” που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!!!

Στο ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “ελπίζει” και σε “αποχώρηση 2500 στελεχών”, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα “αποχωρήσουν” με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί.

Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των “μετατάξεων” !

Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.

Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.onalert

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος των απόστρατων
Ανακοίνωση για το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπιδομάτων των εν αποστρατεία αστυνομικών εξέδωσε η ΠΟΑΣΥ.   
"μετά την ψήφιση του Ν. 4093/2012 που προβλέπει το «ξεπάγωμα» των προαγωγών του θέματος και για όσους αποχώρησαν από την ενεργό Υπηρεσία μετά την 01-07-2011 και προτεραία της ψήφισής του (αναδρομική εφαρμογή 01-08-2012 και εντεύθεν), σας γνωρίζουμε ότι, κατόπιν προσφάτων τηλεφωνικών επικοινωνιών της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.στο νομό ΜεσσηνίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στο νομό Μεσσηνίας


Την Κυριακή 09/06/2013 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αποτελούμενη από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., τους βουλευτές Τσουκαλά Δημήτρη και Πετράκο Θανάση και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Μαυρόπουλο Τάσο, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Tέλος Ιουνίου οι αιτήσεις Αστυνομικών για τη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.


Προς το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις ογδόντα θέσεις αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Δικαίωμα εισαγωγής έχουν οι αστυνομικοί που ήδη εργάζονται ως ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες και θέλουν να φοιτήσουν στη σχολή, προκειμένου να ανελιχθούν στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ.

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δυστυχώς ξεχάσαμε πως κάποτε ήμαστε και εμείς πρόσφυγες!


Ένα ακόμα δημοσίευμα ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου είδε το φως της δημοσιότηταςαμαυρώνοντας τη φήμη της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση των Σύριων προσφύγωνπου αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μαςΣυγκεκριμένασε ρεπορτάζ του BBC οι Σύροι καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές για εκδίωξη των προσφύγωνπου προσπαθούν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με βάρκεςγια να ζητήσουν άσυλο.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζμέχρι σήμερα έχουν ταφεί 400 νεκροίστην πλειονότητα τους Σύροιστο χωριό ΣιδηρώΠληροφορία συγκλονιστική που μας 

Ο φαντάρος που δεν πυροβόλησε τον Μπελογιάννη


Στις 30 Μάρτη του 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Καλούμενος, ο Δημήτρης Μπάτσης και ο Ηλίας Αργυριάδης στέκονται όρθιοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σε μερικά λεπτά κι αφού τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες θα έχουν περάσει σαν ήρωες στα κατάστιχα στης Ιστορίας του ελληνικού λαού και του παγκόσμιου προλεταριάτου.