.

01/29/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κοινότητες Ελλήνων Μεταναστών στη Γερμανία: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή


Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης „Χρυσή Αυγή“ στη Νυρεμβέργη.
 Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 
Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αποτροπιασμό οι Κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία πληροφορήθηκαν την ίδρυση παραρτήματος της
νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νυρεμβέργη. 
Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μάς ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄ Ράϊχ.   
Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο "βρωμοέλληνες". Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.  
Ως Έλληνες πολίτες, κομμάτι μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μια πολύπλευρη κρίση, αρνούμαστε να δεχθούμε ως λύση τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.  Ως άνθρωποι, ιδίως από μια ήπειρο που το παρελθόν της σημαδεύτηκε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους.   Η «Χρυσή Αυγή» είναι ανεπιθύμητη και στη Γερμανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε.  
Καλούμε όλο τον Ελληνισμό να σταθεί εμπόδιο και να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό. Ειδάλλως θα είμαστε συνυπεύθυνοι.  

Σήμερα 27 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του ναζισμού ας θυμηθούμε ότι:
«Κάποτε... κάποιοι... δεν ήταν αριθμοί, δεν ήταν θύματα... ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν εμάς, σαν εσάς, σαν τους διπλανούς μας... ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ είχαν ονόματα, όνειρα, ελπίδες....   Ας μη πάει χαμένη η θυσία τους! ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ!»  via blokoΓενικό σιωπητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβάλει η κυβέρνηση μέσω Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ασφαλώς ο βασικός στόχος της κλήσης σε απολογία στον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, δεν είναι η τιμωρία τους. Στόχος είναι όλο το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό το οποίο επί τρία συναπτά έτη ζει υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης. Και η πίεση αυτή έχει προκαλέσει ένα κλίμα εκρηκτικό που όμως κανείς απ΄ όσους έχουν την ευθύνη σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έκανε τίποτα για να το αποκλιμακώσει. Αντιθέτως…

Το μήνυμα της κίνησης Κωσταράκου είναι ένα: γενικό σιωπητήριο! Οι περικοπές πρέπει να επιβληθούν χωρίς να υπάρξει ούτε καν η έκφραση προβληματισμού. Η κρίση έκανε τους στρατιωτικούς να μιλήσουν μετά από 38 χρόνια σιωπής και εξαιτίας αυτού έμαθε και η υπόλοιπη κοινωνία ότι ο κ.Κωσταράκος έχει πλέον μισθό 1800 ευρώ ως Α/ΓΕΕΘΑ! Φαίνεται όμως ότι αυτό ενοχλεί την κυβέρνηση και μέσω του Α/ΓΕΕΘΑ ανέλαβε δράση.

Κανείς δεν επιθυμεί “συνδικαλισμό” στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όσοι χρησιμοποιούν ως “μπαμπούλα” αυτόν τον κίνδυνο, είναι οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για νατον εισάγουν στο στράτευμα! Τι εννοούμε;

Τα τρία χρόνια της μεγάλης κρίσης κανείς δεν υπεραπίστηκε τους στρατιωτικούς. Οι Αρχηγοί που είναι οι “φυσικοί τους συνδικαλιστές” ,όπως έχει πει ο κ.Κωσταράκος προτίμησαν την απόλυτη σιωπή. Και όταν ένας απ΄ αυτούς ο Α/ΓΕΝ τόλμησε να πει δημοσίως τα αυτονόητα, “απομονώθηκε” ! Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις Α/ΓΕΕΘΑ -Α/ΓΕΝ δεν είναι οι ίδιες μετά από τη συνέντευξη Χρηστίδη,με ευθύνη του πρώτου.

Αυτό που δείχνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε ο Α/ΓΕΕΘΑ,αλλά πολύ περισσότερο η κυβέρνηση είναι ότι η ένταση που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει με κάποιο τρόπο να εκτονωθεί και να εκτονώνεται διαρκώς. Δεν μπορεί να κόβεις από μία κοινωνική ομάδα τις αποδοχές σε ποσοστά του 40% και να...απαιτείς να σου λέει και ευχαριστώ. Και βέβαια επειδή πρόκειται για Ένοπλες Δυναμεις η πειθαρχία θα πρέπει να διαφυλαχτεί. Δύσκολο θα πείτε να συνδυαστούν αυτά.

Μέχρι στιγμής η λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών και βέβαια του ΣΥΣΜΕΔ, είχε διατηρήσει μια ισορροπία και η δράση τους μέσω ανακοινώσεων και άρθρων ήταν μια πραγματική βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης. Όταν κάποια πράγματα ενόχλησαν έγιναν διορθώσεις, όπως στην περίπτωση της διαδήλωσης με στολή που δεν επαναλήφθηκε.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η κυβέρνηση είναι ότι δυστυχώς οι καιροί άλλαξαν και σ΄ όλη την Ευρώπη τέτοιου είδους σύνδεσμοι και ενώσεις είναι πλέον ρουτίνα.Λειτουργούν εντός καθορισμένων ορίων και με συγκεκριμένη αποστολή που δεν είναι άλλη από την διατύπωση των εργασιακών προβλημάτων των στρατιωτικών. Τίποτα παραπάνω,τίποτα λιγότερο! 
Η κυβέρνηση, δείχνει ανήμπορη να το καταλάβει, συνεχίζοντας να δίνει ...εξετάσεις όχι στην κοινωνία αλλά στους ακραίους χώρους που την πιέζουν από τα δεξιά της. Και αυτό την οδηγεί στην πολιτική της επίδειξης ...πυγμής που αν συνεχιστεί θα διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δυστυχώς έτσι όπως τα κατάφεραν γενικό σιωπητήριο στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει.Τα “άδεια πιάτα” κάνουν από μόνα τους θόρυβο.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει τώρα την κυβέρνηση είναι πως θα υπάρξει επίπεδο και όρια στον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοι θα εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Όλα τ΄ άλλα είναι ...για τις δημοσκοπήσεις.

Υ.Γ Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει άμεσα βέβαια να μας ενημερώσει αν θεωρεί ότι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει στάση! Γράφτηκε κατ΄ επανάληψη τα τελευταία 24ωρα και είναι πολύ σοβαρό. Αναγνωρίζουμε την δυσκολία του να πάρει θέση στα δημοσιεύματα, αλλά δεν είναι και σωστό -νομίζουμε- να παρουσιάζετε ως Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων...σε στάση!  


onalert

140 κενές θέσεις και πολλές οι ανάγκες στην Α.Δ. ΡοδόπηςΘΕΜΑ : « Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2013 ».

Δεδομένου ότι :
1. Ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων της Α.Δ.Ροδόπης συνεχώς αυξάνεται κατ’ έτος και αγγίζει πλέον το «μαγικό» νούμερο των 140 Αστυνομικών,
2. Παρουσιάζεται αλματώδης αύξηση της εγκληματικότητας και εμφάνιση νέων εξειδικευμένων μορφών αυτής (ληστείες, ανθρωποκτονίες, κ.λ.π.),
3. Η αστυνομική δύναμη της περιοχής μας καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα  (πολυπολιτισμικότητα, διαχείριση φαινομένου εισροής παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα, λειτουργία Εφετείου Θράκης, ύπαρξη Πανεπιστημίων, θέματα κρατικής ασφάλειας, λειτουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών Κ.Φ.Α., ποδοσφαιρική ομάδα στην Α΄ Εθνική κατηγορία, ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων, ίδρυση Υ.Φ.Ε.Κ.Α., κ.λ.π.),
4. Κατά το έτος 2012, ενισχυθήκαμε με μηδέν (0) θέσεις για Υπαστυνόμους άρθρου 7 παρ. 7 Ν.3686/2008 – Ανθυπαστυνόμους – Αρχιφύλακες Π.Δ.82/2006 και μόλις δύο (2) θέσεις για Ανθυπαστυνόμους άρθρου 9 Ν.3686/2008 – Αρχιφύλακες – Υπαρχιφύλακες (άρθρου 12 Ν.3686/2008) – Αστυφύλακες, στις Τακτικές Μεταθέσεις και κατά τις Συμπληρωματικές Μεταθέσεις καλύφθηκαν μόλις πέντε (5) κενές οργανικές θέσεις,
5. Κατά το έτος 2013 αναμένεται έντονο κύμα φυγής προς συνταξιοδότηση, συναδέλφων που υπηρετούν στην Α.Δ. Ροδόπης
και λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στους συμπολίτες μας, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους».
Καταγγέλλουμε την πολιτική της Φυσικής μας Ηγεσίας που οχυρώνει σαν αστακό την Αθήνα, αδιαφορώντας για τις ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού και τα προβλήματα που επιφέρουν αυτές στην αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών μας στην επαρχία.
Αιτούμαστε και απαιτούμε  την προκήρυξη κάλυψης ικανού αριθμού κενών οργανικών θέσεων με Υπαστυνόμους άρθρου 7 παρ. 7 Ν.3686/2008 – Ανθυπαστυνόμους – Αρχιφύλακες Π.Δ.82/2006 - Ανθυπαστυνόμους άρθρου 9 Ν.3686/2008 – Αρχιφύλακες – Υπαρχιφύλακες (άρθρου 12 Ν.3686/2008) – Αστυφύλακες, κατά τη σύνταξη του Πίνακα Τακτικών Μεταθέσεων Έτους 2013, προκειμένου να μπορούμε στοιχειωδώς να διασφαλίζουμε την δημόσια τάξη και ασφάλεια στην περιοχή μας.
Οι αποδέκτες της κοινοποίησης της παρούσας, παρακαλούνται όπως εκ του θεσμικού τους ρόλου να συνδράμουν με τις δικές τους παρεμβάσεις στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, κοινοποιώντας μας τυχόν σχετικές τους ενέργειες.


                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
6 9 7 7 5 0 0 3 7 4
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης
6 9 7 4 3 2 9 9 7 6