.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Ε.Κ.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.11.2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»


Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας, απάνθρωπης μεταχείρισης, βασανισμού και αυθαιρεσίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών, πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και προσβάλλουν το σώμα της αστυνομίας.

Το υπουργείο δημόσιας τάξης οφείλει να διαλευκάνει αυτές τις υποθέσεις χωρίς να χρονοτριβεί, να αποδώσει τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και να διασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοια περιστατικά. Όσοι αποδειχθεί ότι είχαν εμπλοκή δεν έχουν θέση στο σώμα της αστυνομίας και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ωστόσο και  οι ίδιοι οι αστυνομικοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν μηδενική ανοχή  σε πράξεις συναδέλφων  τους που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.  Η υπόθαλψη τέτοιων πράξεων προσβάλλει τους ίδιους και την αστυνομία, υπερκαλύπτει και μηδενίζει την προσφορά τους και τους βάζει απέναντι στην κοινωνία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.