.

Συνάντηση της ΠΕΕΠΣ με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση της ΠΕΕΠΣ με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ


 Ανακοίνωση ΠΕΕΠΣ

Με τους Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη, Ιωαννη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη, συναντήθηκαν στις 21/11/2012 ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΕΠΣ Γιώργος Πετράς και ο Γενικος Γραμματέας Δημήτρης Ζέρβας. Οι κ.κ. Βουλευτές υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία στα γραφεία του κόμματος και συζήτησαν μαζί τους πάνω από μια ώρα για θέματα σχετιζόμενα με το άμισθο εθελοντικό έργο στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του εθελοντισμού στο Π.Σ. από την καθιέρωση του μέχρι σήμερα, για την εξέλιξη της εφαρμογής του νέου νόμου (4029/2011) και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει, καθώς επίσης για τους της Ένωσης και τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Ο κ. Πετράς αναφερόμενος στο μείζων πρόβλημα της χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «όταν ρωτάμε πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας μας απαντάνε όταν εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες. Όταν ρωτάμε πότε θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, μας απαντάνε όταν θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η επιτροπή αναμόρφωσης του κανονισμού στολών, η οποία επιτροπή έχει συσταθεί εδώ και ένα χρόνο και από ότι γνωρίζουμε δεν συνεδρίασε ποτέ μέχρι σήμερα»

Στο θέμα της γενικότερης μη οικονομικής υποστήριξης του θεσμού ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε: "δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί ή προβλεφθεί ούτε ευρώ για τους εθελοντές πυροσβέστες. Αυτές τις μέρες 280 συνάνθρωποί μας εκπαιδεύονται για να υπηρετήσουν στο ΠΣ ως εθελοντές πυροσβέστες και με το καλημέρα αναγκάζονται να πληρώσουν για φωτοτυπίες γιατί το ΠΣ δεν προχώρησε στην ανατύπωση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου του οποίου το κόστος δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ για 500 αντίτυπα. Τώρα μετά από αυτά, πώς νοούν την υποστήριξη εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε."

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΕΕΠΣ συναντήθηκε και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Ευάγγελο Αποστόλου στο πολιτικό του γραφείο όπου ομοίως ενημερώθηκε για τα ίδια θέματα και προβλήματα.

Όλοι οι βουλευτές δεσμευτήκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΠΕΕΠΣ και τους εθελοντές πυροσβέστες αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους μέσα στο κοινοβούλιο και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Η ΠΕΕΠΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες.

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.