.

«Απόψεις επί του τροποποιημένου Σ/Ν για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και άλλες διατάξεις» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Απόψεις επί του τροποποιημένου Σ/Ν για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και άλλες διατάξεις»


Απόψεις επί του τροποποιημένου Σ/Ν

    Πειραιάς,  24 Ιανουαρίου 2013
    «Απόψεις επί του τροποποιημένου Σ/Ν για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και άλλες διατάξεις»
    Αμετανόητος ο κος ΥΝΑ Κωστής Μουσουρούλης συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και με τη δεύτερη έκδοση του Σ/Ν για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και άλλες διατάξεις».
    Πλέον σε ότι αφορά το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ο μόνος τίτλος που του ταιριάζει είναι Σ/Ν για την  «Διάλυση του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και άλλες διατάξεις».
    Αυτή τη φορά για να κατευνάσει τις αντιδράσεις κάνει μια ασθενική και διστακτική αναφορά σε ένα Αρχηγείο, που το μόνο έργο του θα είναι η παρακολούθηση των Υπηρεσιών του  και η σωστή εκπλήρωση των καθηκόντων που τους αναθέτει το Υπουργείο.
    Στα επιμέρους δε άρθρα συνεχίζει την ίδια τακτική με το προηγούμενο Σ/Ν όπου καθ' ολοκληρία υποτάσσει το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στα μέτρα του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται.
    Εξαφανίζει αρμοδιότητες, αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Σώματος, αλλάζει το όνομά του, επαναφέρει δομές του παρελθόντος και κυρίως αγνοεί για μία ακόμη φορά τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
    Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται η βεβαιωμένη του πλέον πρόθεση, να υποβαθμίσει και να ακυρώσει το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
    Επιμένει και προσπαθεί να επιβάλλει την λανθασμένη αντίληψή του, για το τι είναι Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και στέκεται παγερά αδιάφορος απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
    Αγνοεί με επικίνδυνο τρόπο το μόνο ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην Ελληνική κοινωνία, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, στους τομείς αρμοδιότητάς του.
    Εμμένει στην αλλαγή του ονόματος απαλείφοντας το δεύτερο συνθετικό του «Ελληνική Ακτοφυλακή» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την άποψή μας για σταδιακή συρρίκνωση του Σώματος στον τομέα αυτό, που έτσι και αλλιώς έχει αρχίσει να αποδομείται.
    Επιλέγει συνειδητά πλέον την κατάργηση σημαντικού μέρους βασικών διατάξεων του Ν. 3922/2011 που αποτελεί και τον ιδρυτικό νόμο του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, πράγμα το οποίο καταμαρτυρά τις προθέσεις του αλλά είναι και επικίνδυνο αφού μπορεί να επιφέρει σύγχυση ή και νομικά ζητήματα αναφορικά με ουσιαστικές ρυθμίσεις που αφορούν το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τα στελέχη του.
    Αυτά ως πρώτη ανάγνωση από το νέο Σ/Ν που είδε το φως της δημοσιότητας.
    Θα επανέλθουμε με προτάσεις και τροποποιήσεις κατ' άρθρο.
    Τέλος η αίσθησή μας πλέον είναι ότι το πρώτο Σ/Ν έδειχνε έλλειψη πείρας των συντακτών του, το δεύτερο όμως δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.
    Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
    Δριβάκος Γεώργιος        Κατσίνας Σωτήριος






























    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.