.

ΣΥΡΙΖΑ-Διακάκη Πρόσληψη των επιτυχόντων 725 Δόκιμων Πυροσβεστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-Διακάκη Πρόσληψη των επιτυχόντων 725 Δόκιμων Πυροσβεστών


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Μαίρη Διακάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων την 
  • Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 
με θέμα: «Πρόσληψη των επιτυχόντων επτακοσίων είκοσι πέντε Δόκιμων Πυροσβεστών» 

Με την ερώτηση αυτή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού επισημαίνει ότι, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αυτού δεν έχουν ακόμα προσληφθεί τονίζει ότι οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος ολοένα και αυξάνονται ενώ η στελέχωσή του αποδυναμώνεται και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:  

  • «Πότε προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των 725 επιτυχόντων Δοκίμων Πυροσβεστών και να τους  κατατάξει  επιτέλους στο Π.Σ.;» 

Η ερώτηση πρόκειται να συζητηθεί την Παρασκευή 29.03.2013, στον βκύκλο (έναρξη: 11:00πμ). 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2013 
Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 
Θέμα: «Πρόσληψη των επιτυχόντων επτακοσίων είκοσι πέντε Δόκιμων Πυροσβεστών» 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρχικά φαίνεται να «αναγνωρίζει» το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δεκέμβριο του 2011 δημοσιεύεται η προκήρυξη για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα των 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων. Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2012 ανακοινώθηκαν οι πίνακες των επιτυχόντων. Την 31.12.12 δημοσιεύτηκαν στο  τεύχος Γ’  του Φ.Ε.Κ.(αριθμός φύλλου 1379/31-12-2012) και οι κυρωμένοι πίνακες των επιτυχόντων υποψηφίων με διετή ισχύ. Παρόλα αυτά και μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πορεία του διαγωνισμού οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αυτού δεν έχουν ακόμα προσληφθεί. 
Οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος ολοένα και αυξάνονται ενώ η στελέχωσή του αποδυναμώνεται. Οι αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις που θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους υπηρετούντες εκτός του Σώματος σε συνδυασμό με τη μνημονιακή δέσμευση για αναστολή προσλήψεων αποδυναμώνουν το Π.Σ. Επιπλέον ειδικές και έκτακτες  ανάγκες προκύπτουν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τον Μάιο (σε δύο μήνες από τώρα), ανάγκες μάλιστα που δεν πειθαρχούνται από τις προβλέψεις του μνημονίου.   
Η αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι διαρκής και δημόσια. Αφορά την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, κατά των κινδύνων πυρός και των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Η αποστολή αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί  με αποτελεσματικότητα από ένα Π.Σ. τριών ταχυτήτων (μόνιμο προσωπικό/Π.Π.Υ./εποχικοί πυροσβέστες) και δεν μπορεί να αποδυναμώνεται διαρκώς. 
Επειδή το Π.Σ. θα πρέπει να ανταποκρίνεται ως κρατική υπηρεσία με αποτελεσματικότητα στο δημόσιο ρόλο του και την κοινωνική του αποστολή. 
Επειδή γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης των 725 επιτυχόντων του διαγωνισμού όπως επιβάλλουν όχι μόνο οι ανάγκες του σώματος αλλά και οι αρχές ενός Κράτους Δικαίου. 
Επειδή ήδη ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και σε 400.000 οικογένειες κανείς δεν εργάζεται.  
Επειδή οι στόχοι δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν υπερτερούν των κοινωνικών αναγκών. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
Πότε προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των 725 επιτυχόντων Δοκίμων Πυροσβεστών και να τους  κατατάξει  επιτέλους στο Π.Σ.; 

Η ερωτώσα Βουλευτής 
                                       Μαίρη Διακάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.