.

ΚΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ...του Στάθη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΚΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ...του Στάθη

Του ΣΤΑΘΗ*
Σουλί χσιοντσίνγκ ξοτσινξοσί ίίίίίί! αυτή είναι η ηχητική απόδοση του ιδεογράμματος της λέξης «θα» στα κινέζικα!

Καλημέρα σας! κάθε ιδεόγραμμα στα κινέζικα αντιστοιχεί σε μια συλλαβή! Επειδή όμως το μόριον «θα» προεκτεινοεπεκτείνεται βαθειάάάά στο μέλλον, αποδίδεται με όσες συλλαβές-ιδεογράμματα γουστάρει εκείνος που τάζει γιοφύρια (και πουλάει λιμάνια).
Και πάλι καλημέρα σας! Επίσης, στην κινεζική γλώσσα δεν υπάρχουν μόρια όπως το «θα», πλην όμως μόρια δεν υπάρχουν πλέον ούτε στους Ελληνες φορολογούμενους, πράγμα που φέρνει τους δύο λαούς ακόμα πιο κοντά. Ψυχολογικώς και μισθολογικώς, αλλά όχι και γεωγραφικώς. Η Κίνα παραμένει ακόμα πολύ μακριά για Ελληνες μετανάστες - μην κοιτάτε η Αυστραλία, εκεί έχουμε ξαναμεταναστεύσει. Προτιμούν λοιπόν οι νέοι μας που μεταναστεύουν με βάρκα την ελπίδα για καμμιά δουλίτσα, να πλένουν πιάτα σε κοντινότερους προορισμούς. Απ’ τους οποίους επιστρέφουν οίκαδε άναυλοι οι περισσότεροι. Με μιαν ακόμα πίκρα στην καρδιά, ότι όσα τους στέρησε η μητριά πατρίδα ούτε η ξένη γη τούς έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν.
Κατά τα άλλα, η εκστρατεία για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος συνεχίζεται ολόλαμπρη! Εκτός απ’ τους Κινέζους που μας έγραψαν στην ατζέντα τους για την επόμενη δεκαετία, κι άλλες φυλές του Ισραήλ, Ρώσοι, Αζέροι, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Τούρκοι, Αμερικανοί, ενδιαφέρονται να βουτήξουν -με συγχωρείτε, να επενδύσουν- στη χώρα μας, πάμε για Ελδοράδο!
Ενα γλωσσάρι που κόκκαλα δεν έχει, αλλά κόκκαλα τσακίζει έχει μπει στην ημερήσια διάταξη για την πιο αποτελεσματική πλύση εγκεφάλου από την εποχή Σημίτη – ακριβώς διότι οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν εκείνη την εποχή εξακολουθούν να κυβερνούν τη χώρα. «Ανάπτυξη», «ανάκαμψη», «επενδύσεις», «αναβάθμιση», στην πραγματικότητα και κατ’ αντιστοιχίαν ύφεση, αναδουλειές, ξεπούλημα, κατρακύλα, συν ανεργία, συν διασπάθιση πόρων υπέρ ημετέρων, συν αναπαραγωγή του πιο χυδαίου κρατισμού υπέρ των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, όλα βαίνουν καλώς, με ξεχασμένες (πάλι) τις ΑΟΖ, την Τουρκία έτοιμη να φάει την Κύπρο και τόσα άλλα δεινά όσα οι ίδιοι καθημερινώς βιώνετε.
Ομως η Bild εγκωμιάζει πλέον τον κ. Σαμαρά. Τον αναγορεύει «νικητή», προφανώς κατά του «Εχθρού Λαού» των «τεμπέληδων» και των «διεφθαρμένων», όπως πάλι η Bild αποκαλούσε τους Ρωμιούς.
Εχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, πως όλα αλλάζουν προς το καλύτερο, θα κρατήσει ακόμα λίγες μέρες - ακόμα λίγο χρόνο να αγοράσει η κυβέρνηση με τα λεφτά που μας κλέβει, μετά θα αρχίσουν πάλι οι γκέλες.
Αυτές που δεν σταμάτησαν ποτέ. Αυτές που έχουν διαμορφώσει στην κοινωνία μια κατάσταση που ουδόλως αποδίδουν τα γκάλοπ. Αντιθέτως! Την κατιούσα έχει πάρει η Ν.Δ. καθώς το επιτελείο της γνωρίζει. Φόβητρο υψώνεται στο 9% κι από τους πιο θρασείς στο 11% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Στα πρόθυρα του κοινοβουλευτικού θανάτου είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μια χαρά τα γνωρίζουν όλα αυτά οι ολετήρες - - και βγάζουν γκάλοπ γκαλουπωμένα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Με προφήτες τον ΔΟΛ, τον Πήγασο, τον Μπάμπη τον Σκάη, το Mega κι άλλα ευαγή ιδρύματα των φίλων της αλήθειας και των φυλάκων του λαού, προσπαθούν να σε πείσουν πως όταν πιάνεις τον εαυτόν σου να λέει ό,τι του λέει το Mega να πει, καλά τα λέει.
Αλοίμονό σου! Καλύτερα να οργανώσεις το επόμενο λάθος σου εσύ, παρά για μιαν ακόμα φορά να σου το οργανώσει το Mega - το κάθε Mega. Αν κάνεις τα λάθη σου μόνος σου, υπάρχει η πιθανότης κάποτε, κάποια ή όλα, να τα διορθώσεις. Αν σου στήνουν τα λάθη σου οι άλλοι, γίνεσαι ένα λάθος εσύ ο ίδιος. Στο οποίον πέφτουμε μέσα όλοι...
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τρίτη 21 Μαίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.