.

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με Δένδια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με Δένδια

Αθήνα, 24.05.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Δεν θα γίνουν οι απελάσεις των δύο αλλοδαπών αγρεργατών – θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς, Θόδωρος Δρίτσας και Βασιλική Κατριβάνου συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 23/05/2013 με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, και του εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη απέλαση των δύο εργατών γης, Μοντζορούλ Ισλάμ και  Τζαχαγκίρ Χουσείν, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι μαζί με άλλους εργάτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα 45 ημερών και μαχαιρώθηκαν μετά από ενέδρα που έστησαν οι μπράβοι των αφεντικών με επικεφαλής τον επιστάτη τους.
Η Αστυνομία περιέγραψε σε ανακοίνωσή της το επεισόδιο ως απλή διαμάχη μεταξύ μεταναστών, καθότι ο αρχιμπράβος, έμμισθος «επιστάτης» του εργοδότη ήταν όντως μετανάστης. Η Αστυνομία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα, ώστε να εκπληρώνεται με επάρκεια η αποστολή της, που είναι η προστασία του πολίτη, χωρίς εμμέσως να υποστηρίζει αντεργατικές πολιτικές, οι οποίες βοηθούν με αυτόν τον τρόπο την εισφοροδιαφυγή από τους εργοδότες, δίνοντας λαβή για σκέψεις ύπαρξης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτήρισαν προκλητική τη διαδικασία απέλασης αλλοδαπών εργατών γης που πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συγκαλυφθούν αδικήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός, μετά και από την επισήμανση των Βουλευτών ότι υφίσταται ο κίνδυνος όταν εκδικαστεί η υπόθεση, να έχουν απελαθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η πολιτεία θα έχει συγκαλύψει την εργοδοτική αυθαιρεσία, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους Βουλευτές ότι δεν θα γίνουν οι απελάσεις των δύο Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών.

Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.