.

Συνάντηση αντιπροσωπείας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους εργαζομένων φορέων του ΥΠΕΘΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους εργαζομένων φορέων του ΥΠΕΘΑ

Υπηρεσίες και φορείς που παρέχουν πολύτιμο έργο καταστρέφονται από τις επικείμενες απολύσεις μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αυτό καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ρένα Δούρου, Β΄ Αθηνών και Υπεύθυνη τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο. και Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β΄ Θεσσαλονίκης.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή συνάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Κωνσταντίνας Ζεϊνη και της Αντιπροέδρου κ. Αγγελικής Μαρινάκη με τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  Ρένα Δούρου, Β΄ Αθηνών και Υπεύθυνη τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο. και Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β΄ Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της ΕΜΥ, διατύπωσαν τις αντιδράσεις των εργαζομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Μετά από το τέλος της συνάντησης προέβησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδεικνύεται ανακόλουθο και αυτοδιαψεύδεται. Λίγες μόνο ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού προς τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΕΘΑ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Άμυνας, το ίδιο το Υπουργείο – προφανώς υπό την δαμόκλειο σπάθη των δανειστών και της τρόικας – ετοιμάζεται να προσυπογράψει την απόλυση 500 πολιτικών υπαλλήλων.
Οι απολύσεις πολιτικού προσωπικού από υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό το πρόσχημα της «διαθεσιμότητας» ή της «κινητικότητας», καταστρέφουν παραγωγικές μονάδες, που προσφέρουν πολύτιμο έργο στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, η περίπτωση της ΕΜΥ διαψεύδει την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης για απόλυση προσωπικού δήθεν «χαμηλών προσόντων». Από τα δεκατρία άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των οποίων επίκειται η απόλυση, η συντριπτική πλειοψηφία είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης! Επίσης, γκρεμίζεται και η θεωρία περί δήθεν «πλεονάζοντος» προσωπικού, αφού η ΕΜΥ, της οποίας η απρόσκοπτη λειτουργία είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, την αγροτική παραγωγή και ασφάλιση, την ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη σε ποσοστό 55,96% !
Ομοίως, ανεξήγητη και αναιτιολόγητη είναι και η επικείμενη απόλυση προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η οποία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ολοκλήρωση της χρόνιας απαξίωσης του Ναυστάθμου και την πλήρη παράδοσή του στους υπεργολάβους, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έγκαιρα καταγγείλει και η οποία ανεβάζει το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών του Ναυστάθμου σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από τις αμοιβές των εργαζομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην εγκρίνει καμία απολύτως απόλυση οποιασδήποτε κατηγορίας προσωπικού.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  1/8/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.