.

Παρατυπίες σε διαγωνισμό στο Λιμενικό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παρατυπίες σε διαγωνισμό στο Λιμενικό


Καταγγελίες από γονείς υποψηφίων για τις θέσεις 80 σημαιοφόρων. Στη Βουλή έφερε το θέμα ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά έλεγχο των διαγωνιστικών διαδικασιών. Συνδικαλιστές αξιωματικοί είχαν εισηγηθεί στον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη να ακολουθηθεί η οδός του ΑΣΕΠ



Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατάταξη 80 δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα φτάνουν η μία μετά την άλλη στο υπουργείο Ναυτιλίας από γονείς υποψηφίων. Κάποιες από αυτές κοινοποιούνται ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό. Με αφορμή τις καταγγελίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και ζητά άμεσο έλεγχο των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Μεθοδεύσεις στην αξιολόγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες (είναι επώνυμες) κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχονται οι αξιολογητές των διαγωνιζόμενων για να αλλάξουν τις βαθμολογίες τους, ενώ άλλες αναφέρουν ότι κατά την αξιολόγηση των επιδόσεων στις αθλητικές δοκιμασίες, υποψήφιοι οι οποίοι απέτυχαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που είχαν τεθεί, πέρασαν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Αντίθετα, υποψήφιοι που πήγαν πολύ καλά και δεν χρειάστηκε να κάνουν χρήση δεύτερης ή τρίτης προσπάθειας αποκλείστηκαν. Σε πολλές από τις καταγγελίες γίνεται αναφορά στη βαθμολόγηση στο μάθημα της Εκθεσης- οι υποψήφιοι υποστηρίζουν ότι έγιναν μεθοδεύσεις και καταθέτουν και στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν να δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) είχαν εισηγηθεί στον υπουργό ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να τεθεί κάτω από την ομπρέλα του ΑΣΕΠ ακριβώς για να αποφευχθούν όλα αυτά. Με μια δεύτερη δε ανακοίνωσή τους υποστήριζαν ότι δεν είχαν καν ενημερωθεί για την κατάρτιση της προκήρυξης, έθεταν μάλιστα ερωτήματα για την ορθότητα και την εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας στην ερώτησή του υπενθυμίζει ότι στις 26 Αυγούστου είχαν επισημάνει στον υπουργό Ναυτιλίας τη διαβλητότητα των διαδικασιών του διαγωνισμού που επέλεξε για την κατάταξη των 80 δόκιμων σημαιοφόρων στο Λ.Σ. με μια προκήρυξη στην οποία απουσίαζουν η αντικειμενικότητα και η αξιοκρατία. Και σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταθέτουν ερωτήσεις για την αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς του Λιμενικού Σώματος.

«Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την απάντηση του υπουργού, που ουσιαστικά δεν έκανε καμία αναφορά στα επίμαχα ζητήματα, και βγήκαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για πιέσεις που δέχονται οι αξιολογητές των διαγωνιζόμενων για να αλλάξουν τις βαθμολογίες τους», προσθέτει.

Η διαδικασία του ΑΣΕΠ

Ολες αυτές οι καταγγελίες, σύμφωνα με τον βουλευτή, αναπτύσσονται στο έδαφος της άρνησης του κ. υπουργού να αποδεχθεί τις εισηγήσεις της ΠΕΑΛΣ και υπηρεσιακών παραγόντων να ακολουθήσει μια διαδικασία που δεν θα επιδέχεται αμφισβητήσεων. Και ερωτά τον Μ. Βαρβιτσιώτη:

– Γιατί δεν επέλεξε τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και γιατί συντηρεί και διαιωνίζει μια διαδικασία η οποία εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και το Λιμενικό Σώμα συνολικά; Επίσης ζητά να μάθει εάν ο ίδιος έχει ανησυχήσει από τις καταγγελίες τις οποίες έχει δεχθεί, από γονείς υποψηφίων που συμμετείχαν στις εξετάσεις, αν τις διερεύνησε σε βάθος και ποια είναι τα αποτελέσματα

efsyn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.