.

Κ. Ήσυχος για τις παρακολουθήσεις: Ούτε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για εξηγήσεις δεν κάλεσε η ελληνική κυβέρνηση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κ. Ήσυχος για τις παρακολουθήσεις: Ούτε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για εξηγήσεις δεν κάλεσε η ελληνική κυβέρνηση
Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για υποκλοπές που διεξάγονται στη χώρα μας από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Ολόκληρη η δήλωση

Η πρόσφατη αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel, που έφερε στο φως μη αμφισβητήσιμα  έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ,  δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη και στον  πιο «ανυποψίαστο» πολίτη.

Προφανώς δεν πρόκειται μόνο για υποκλοπές μεμονωμένων πολιτικών προσώπων, αλλά αφορούν εκατομμύρια συνδιαλέξεις πολιτών της χώρας, όπως ακριβώς συνέβη και συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις.

Η αμφισβητούμενη εθνική κυριαρχία της χώρας μας από τραπεζίτες και τοκογλύφους, από το τροικανό σύστημα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο ύστερα από τα τελευταία δημοσιεύματα.

Η αδύναμη, ευάλωτη και υπό κατάρρευση σημερινή ελληνική κυβέρνηση ακόμη και τούτη την ώρα δεν έπραξε το ελάχιστο και αυτονόητο. Δεν ζήτησε  εξηγήσεις, δεν κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για να καταγγείλει μια απαράδεκτη διεθνή πρακτική και συμπεριφορά της υπερδύναμης. Ο «λαλίστατος» κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει τις  επικίνδυνες αυτές εξελίξεις ασχολίαστες, όπως και η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και ανάρμοστη παραβίαση  κάθε έννοιας κυριαρχίας της χώρας, που επισφραγίζεται με  τις, έξω από κάθε έννοια διπλωματικών κανόνων,  «δραστηριότητες» της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

left

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.