.

Συνάντηση Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Η.Διώτη με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Η.Διώτη με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας






Τη μεγάλη ανησυχία τους για την επικείμενη αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που αναμένεται να γίνει αμέσως μετά τη λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου καθώς και τους φόβους τους ότι αυτή θα επιφέρει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της 8ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Θεσσαλίας, εξέφρασαν τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνάντηση που είχαν με τη βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοδούλου, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κυπαρίσης, ο γραμματέας κ. Μιχάλης Κοσμέτος και ο ταμίας κ. Ηλίας Αρβυθάς αναφέρθηκαν σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στο ν. Λάρισας, με κυριότερα το αίτημα αναβάθμισης του 1ου Π.Σ. Λάρισας σε α’ τάξης από β’ που είναι σήμερα, την παραμονή της 8ης ΕΜΑΚ, την αναβάθμιση των Π.Κ. Φαρσάλων και Αγιάς σε Σταθμούς, τη στελέχωση όλων των Σταθμών και Κλιμακίων με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και το θέμα της συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων. Για όλα τα παραπάνω, οι πυροσβέστες επέδωσαν στη βουλευτίνα την πλήρως αιτιολογημένη πρόταση αναδιάρθρωσης των Π.Υ. του ν. Λάρισας, την οποία έχουν καταθέσει και προς την Ομοσπονδία τους.

Η βουλευτίνα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων μεταξύ 3 διαφορετικών Υπουργείων, ειδικά σε θέματα δασοπυρόσβεσης, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά ούτε και την εξοικονόμηση χρημάτων για την κυβέρνηση, την οποία θα επιχειρήσει –όπως διαφαίνεται- μέσω της, χωρίς σχεδιασμό, κατάργησης μάχιμων και απαραίτητων επιχειρησιακών μονάδων.

Διαφαίνεται για μια ακόμη φορά ότι, στόχος στο πώς διαρθρώνονται οι υπηρεσίες στο Δημόσιο είναι μόνο το να συμφωνήσουν οι αριθμοί και όχι το πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα δεν αποτελεί ένα κλαδικό/συντεχνιακό αίτημα “εσωτερικής κατανάλωσης”, αλλά “ακουμπά” στις ανάγκες της κοινωνίας για πολιτική προστασία».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.