.

Η εκδήλωση του ΣΦΕΑ για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου με το φακό του left.gr (βίντεο) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η εκδήλωση του ΣΦΕΑ για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου με το φακό του left.gr (βίντεο)
Την Τρίτη 12/11/2013 ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Τιμάμε τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης».
 Συμμετείχαν οι Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-1974, Νίκος Τριανταφύλλου άνοιξε την εκδήλωση. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς και θέμα της ομιλίας του ήταν, «Η προσπάθεια απαξίωσης του Πολυτεχνείου, από τους σύγχρονους αρνητές του». Ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέπτυξε το θέμα: «Η Εξέγερση του Νοέμβρη και η διαπάλη γύρω από το ζήτημα της βίας στην Ιστορία». Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μίλησε για: «Η εξέγερση του Νοέμβρη και οι όψεις του σύγχρονου Φασισμού – Ναζισμού».  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.