.

Αυτοκτονίες Ενστόλων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αυτοκτονίες Ενστόλων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αυτοκτονίες Ενστόλων»


Κ. Υπουργέ,
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, επανερχόμαστε στο θέμα της υπʼ αριθμ. 1216/21-6-2013 ερώτησής μας σχετικά με τις αυξανόμενες αυτοκτονίες αστυνομικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΠΟΑΣΥ: «Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν προσλάβει ως γνωστόν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γεγονός που πλήττει και την αστυνομική οικογένεια ... Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά. Από το 2007 έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών εκ των οποίων οι τρεις αξιωματικοί, δυο συνοριακών φυλάκων (το 2007 και 2008) και δυο ειδικών φρουρών (το 2007 και το 2013).
Το Κέντρο για την πρόληψη της αυτοκτονίας «Κλίμακα», το οποίο συνεργάζεται στενά με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει προβεί στην έκδοση δυο εγχειριδίων με αντικείμενα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελληνική Αστυνομία. Η σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής δεν αντιμετωπίζεται με εξωραϊσμούς και θεωρίες, αλλά με πολλή προσπάθεια μέσα από τις οργανωμένες δομές της πολιτείας, που βλέπουμε να αποδομούνται, αντί να ενισχύονται με ανθρώπινο δυναμικό και πόρους».
Έτσι και στην ανωτέρω ερώτησή μας είχαμε ιδιαιτέρως τονίσει ότι οι Ένστολοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή κατάσταση λόγω των περικοπών και της οικονομικής εξαθλίωσής τους. Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, όπως οι πιέσεις και οι εντολές από τους Ανωτέρους, η κόπωση και η φθορά λόγω του μη έγκαιρου υπηρεσιακού προγραμματισμού του ωραρίου τους, η διαρκής αποστράγγιση του μισθού τους, η αβεβαιότητα της καταβολής των νυχτερινών και των πενθημέρων, η έκθεση σε κινδύνους με τη σοβαρή έλλειψη του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως αλεξίσφαιρων γιλέκων, οι διαρκείς μετακινήσεις από την έδρα των νομών τους προς τα κέντρα φύλαξης μεταναστών, η χρησιμοποίηση της Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, όπως στην περίπτωση των Σκουριών, ως εργαλείο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής απέναντι σε ένα Λαό που δοκιμάζεται, και άλλα πολλά, γεννούν ανασφάλεια και ποικίλες συναισθηματικές μεταπτώσεις.
Ενστερνιζόμενοι πλήρως τους προβληματισμούς της ΠΟΑΣΥ και θεωρώντας φλέγον το ζήτημα, κρίνουμε ότι χρήζει ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης, επανεξέτασης και προσπάθειας επίλυσης των αναφερόμενων προβλημάτων.
Κατόπιν των ως άνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες έμπρακτες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυτοκτονιών αστυνομικών και για την επίλυση των αναφερόμενων προβλημάτων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Τσουκαλάς
Στάθης Παναγούλης
Χαρά Καφαντάρη
Μαρία Διακάκη
Δημήτρης Γάκης
Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Αγνή Καλογερή
Γιάννης Ζερδελής
Κώστας Μπάρκας
Δημήτρης Στρατούλης
Νάντια Βαλαβάνη
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Βασίλης Κυριακάκης
Νίκος Μιχαλάκης
Θοδωρής Δρίτσας
Μαρία Τριανταφύλλου
Θανάσης Πετράκος
Βασίλης Χατζηλάμπρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.